Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Νίκος Ζαχαριάδης. Έλληνας ή Ρώσος; Και αν Έλληνας, πόσο πουλημένος μπορεί να ήταν;

Χθες στο κείμενο «Η κυβέρνηση, η "επανάσταση" και τα αγελαδίσια μάτια των Κουτσούμπα-Τσίπρα...» σας είπα ότι θα εξετάσουμε το θέμα του Ν. Ζαχαριάδη σε άλλο σημείωμα. Μετά τις αποκαλύψεις ΕΔΩ ότι ο Τίτο δεν ήταν Σερβοκροάτης αλλά πιθανόν Ρώσος ή Πολωνός που επιβλήθηκε από τους Σοβιετικούς στο παρτιζάνικο κίνημα της Γιουγκοσλαυΐας σας παραθέτω το βιογραφικό του Νίκου Ζαχαριάδη από βιβλίο συνεργάτη του Δημήτρη Βλαντά* παίρνοντας ταυτόχρονα στοιχεία και από την ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ (ΕΔΩ) και εσείς βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα... Ο Ν.Ζ. γεννήθηκε στην Νικομήδεια της Μικράς Ασίας στις 25/4/1903. Επειδή ο πατέρας του ήταν αντιπρόσωπος του αυστριακού (σύμφωνα με την ΒΙΚΙΑΙΔΕΙΑ του γαλλικού) μονοπωλίου καπνού έζησε την παιδική και εφηβική ζωή του στην Νικομήδεια, Αδριανούπολη και Μοναστήρι της Γιουγκοσλαυΐας. Μετά έφυγε από το πατρικό του σπίτι και έζησε στην Κωνσταντινούπολη... όπου συνδέθηκε και έγινε μέλος της σοσιαλιστικής πολιτικής οργάνωσης «Εργατική Ένωση» και εκεί απέκτησε την πρώτη του επαναστατική πείρα.
 Από την Κωνσταντινούπολη πέρασε στην επαναστατημένη Ρωσία όταν άρχισε η ξένη ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση για πνίξιμο της νεαρής σοβιετικής δημοκρατίας και πήρε μέρος ενάντια σ' αυτή την επέμβαση οπότε και έγινε μέλος του ρωσικού κομμουνιστικού κόμματος. 
Εδώ ανοίγω παρένθεση και λέω ότι η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ αναφέρεται κάπως διαφορετικά γι αυτήν την περίοδο κι εγώ θέλω να τονίσω ότι όταν έγινε η «ιμπεριαλιστική επέμβαση» στην Ρωσία το 1918, ο Ν.Ζ. ήταν μόλις δεκαπεντέμισυ ετών, μάλλον πολύ μικρός για πόλεμο και για να γίνει μέλος κομμουνιστικού κόμματος αλλά τέλος πάντων. 
Φαίνεται ότι είχε τον πόλεμο στο αίμα του και ήταν γεννημένος κομμουνιστής. Από τότε οι γόνοι μεγαλοαστικών οικογενειών γεννιόνταν επαναστάτες! Κλείνω παρένθεση.

Το 1923 έφτασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μέχρι το 1928 αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές της Ομοσπονδίας Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδας (ΟΚΝΕ) αποκτώντας σημαντική πείρα παράνομης επαναστατικής δράσης (σημείωση δική μου:που την πρόσθεσε φαίνεται σ' αυτήν που είχε αποκτήσει στην Πόλη σε ηλικία δεκατριών-δεκατεσσάρων ετών) ενώ το 1929 το ΚΚΕ τον έστειλε για «κομματικές σπουδές» στην Μόσχα.
 Άρα ο Ν.Ζ. διαμορφώθηκε ως τα 20 χρόνια του μακριά από την Ελλάδα και τα προβλήματά της ενώ ο τρόπος που έδρασε σε συνθήκες μισοπαρανομίας, παρανομίας και άγριας δίωξης κατά την παγκαλική στρατιωτική διχτατορία δεν του άφησε δυνατότητες για σοβαρή μελέτη και κατανόηση της ελληνικής πραγματικότητας
Μετά έμεινε στη Μόσχα για κομματικές σπουδές σχεδόν δύο ολόκληρα χρόνια διάστημα κατά το οποίο στο ΚΚΕ άναψε «η χωρίς αρχές φραξιονιστική πάλη» που αποσύνθεσε το Κόμμα και το απομόνωσε και από την επιρροή που είχε στον εργαζόμενο λαό. Αυτά τα δύο σοβαρά γεγονότα τα έμαθε ο Ζ. από την τότε ρωσική ηγεσία και τα κατάλαβε όπως αυτή τα εξηγούσε και έτσι τα καταλάβαινε λαθεμένα..

Τον Αύγουστο του 1936, τον συνέλαβε η ασφάλεια της βασιλομεταξικής διχτατορίας και τον απομόνωσε αυστηρά στη μεσαιωνική φυλακή της Κέρκυρας. Τον Απρίλη του 1941 η ασφάλεια της βασιλικής διχτατορίας (ο Μεταξάς είχε πεθάνει) παράδωσε τον Ζ. στην Γκεστάπο που τον μετέφερε στο στρατόπεδο του Νταχάου απ' όπου απελευθερώθηκε από τα αγγλοαμερικανικά στρατεύματα. Ανοίγω παρένθεση. Σ΄αυτό το σημείο θέλω να πω ότι η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ αναφέρει ότι ο Ζ δεν ήταν απλός κρατούμενος αλλά διορίστηκε από την διοίκηση του στρατοπέδου "κάπο" δηλαδή "υπεύθυνος θαλάμου - γραφείου", με καθήκοντα μεταφραστή και άλλων γραφικών εργασιών και τα συμπεράσματα δικά σας. Κλείνω παρένθεση

Έφθασε στην Ελλάδα τον Μάη 1945, σε ηλικία 42 χρόνων έχοντας ζήσει στην Ελλάδα συνολικά μόνον έντεκα χρόνια.
Τελευταίο στοιχείο που παραθέτω επ' ακριβώς από το βιβλίο είναι το εξής: « 
Αφορά το σχέδιο προγράμματος του ΚΚΕ, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές του 1954 και το έγραψε ο Ζ,. στην εισαγωγή του και από αυτήν θα κρίνουμε μόνο ένα ζήτημα. Τις "Ρίζες, προέλευση και δημιουργία του νεοελληνικού έθνους" (το πρόγραμμα του ΚΚΕ, σχέδιο, έκδοση 1954, σελ. 13). Ο Ζ. έπεσε θύμα των ρωσικών εκδόσεων για την Βυζαντινή αυτοκρατορία. Ακόμη ένα παράδειγμα "θεωρητικής" συνεισφοράς του Ζ. όταν ασυλλόγιστα σβήνει την ιστορική συνέχεια των έλλήνων, με την επινόηση ότι στη βυζαντινή αυτοκρατορία υπήρχε μια "ρωμαίικη-γκρέκικη λαότητα", που απ' αυτή προήλθαν οι σημερινοί έλληνες. Ανεξήγητα, αυτή η επινοημένη λαότητα "συνδεόταν ιστορικά-λαογραφικά τόσο με την αρχαία Ελλάδα και την αλεξανδρινή-ελληνιστική εποχή, όσο και με την ανατολική ρωμαϊκή αυτοκρατορία και την ορθόδοξη ανατολική εκκλησία».
 
Ποιος Έλληνας με ελληνική παιδεία θα σκαρφίζονταν αυτή την παραποίηση της ιστορίας; Τώρα αν με ρωτήσετε αν και η Ρεπούσ(τ)η σπούδασε στα ίδια «σχολεία» με τον Ζ. δεν θα ξέρω να σας απαντήσω. Αυτό όμως που ξέρω, μετά και το το δημοσίευμα περί της εθνικότητας του Τίτο, είναι ότι αναρωτιέμαι κατά πόσο ήταν Έλληνας ο Ζαχαριάδης και μακάρι η CIA να μας παρουσίαζε κάποια ανάλυση ηχητικού ντοκουμέντου του ανθρώπου αυτού που ήλθε από το πουθενά για να αιματοκυλήσει την Ελλάδα από το 1946 έως το 1949. Δεν θα το κάνει όμως γιατί έτσι θα σκόρπιζε στα τέσσερα σημεία τους λιγοστούς οπαδούς του προστατευόμενου υπηρέτη της ΚΚΕ αλλά και αρκετούς του άλλου αριστερού μορφώματος, του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος από μαρτυρία του γιού του ίδιου του Ζ. ξέρουμε ότι, όταν αυτός συνάντησε τον Στάλιν για να πάρει την έγκριση ξεκινήματος ένοπλου κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα, φορούσε την στολή του σοβιετικού ταγματάρχη πράγμα μάλλον αδύνατο για μη σοβιετικό πολίτη.

Προσωπική μου γνώμη; Το βιογραφικό του μάλλον είναι επιτηδευμένα «φτιακτό» όπως θα ήταν μάλλον και του ΤΙΤΟ. Ο Ζ. δεν ήταν γέννημα θρέμμα Έλληνας αλλά και να ήταν γέννημα, ήταν ξενικό θρέμμα που επιβλήθηκε στο ΚΚΕ από τους σοβιετικούς. Θρέμμα προδοτικό προς την πατρίδα και τον λαό της μιας και, με όσες μαρτυρίες Ελλήνων «συντρόφων» του έχουμε, ξέρουμε ότι ο Ν.Ζ. ήταν πρώτα - πρώτα μέλος του ΚΚΣΕ πιστό μέχρι θανάτου στον Στάλιν και μετά οτιδήποτε άλλο.
Αφήνω τα συμπεράσματα σε σας.

Οδυσσεύς Πάτσης, epirus-our-homeland.blogspot.com

* Αναφέρομαι στο βιβλίο «Ο Νίκος Ζαχαριάδης και 22 συνεργάτες του», 1984, εκδόσεων ΓΛΑΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου