Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Βιβλίο: «Το κόστος της κρίσης και η άδικη κατανομή του στην Ελλάδα» (2009-2014)

Συγγραφέας η γνωστή ερευνήτρια Ήρα Έμκε – Πουλόπουλου. Εκδόσεις «Βογιατζή», Αθήνα 2015.
Η ταλαντούχος ερευνήτρια και συγγραφέας – οικονομολόγος με μακρά θητεία στο χώρο των οικονομικών επιστημών και με διδακτορικές σπουδές στη Γαλλία, με το τελευταίο της έργο, το οποίο καλύπτει 370 σελίδες, αναδεικνύει, με αυστηρή επιστημονική μεθοδολογία και εκτεταμένη Ελληνική και αλλοδαπή βιβλιογραφία, το εθνικό θέμα των συνεπειών της εν εξελίξει οικονομικής κρίσης, οι οποίες έπεσαν στους ώμους των ασθενέστερων εισοδηματικών ομάδων.
Γράφει: «Ανυπολόγιστη είναι η βλάβη της ελληνικής κοινωνίας. Η κατανομή του βάρους της κρίσης υπήρξε άδικη, ενώ οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα. Μισθωτοί,
συνταξιούχοι, άνεργοι, φτωχοί, μη προνομιούχοι επωμίστηκαν το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής. Το εισόδημά τους εξαφανίζεται ή συρρικνώνεται δραματικά, με τη μείωση των μισθών. Οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας και Παιδείας υποβαθμίζονται. Οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι πολύτεκνες, οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι αισθάνονται περισσότερο τις δυσμενείς επιπτώσεις της κρίσης και της εφαρμοζόμενης πολιτικής». Ταυτόχρονα – και λόγω επιστημονικής και ερευνητικής ώσμωσής της με το άλλο μεγάλο εθνικό θέμα που ονομάζεται δημογραφικό – ερευνά τις δυσμενέστατες συνέπειες της κρίσης στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας.
Μάλιστα, ως προς αυτό το ζήτημα, σημειώνει ότι «οι εξελίξεις θα είναι δραματικές στο μέλλον».
Οι διαπιστώσεις και οι έρευνες της σ. την οδηγούν στο συμπέρασμα ότι: «Η οικονομική, κοινωνική, πολιτική και δημογραφική κρίση, καταλήγει στην ανθρωπιστική κρίση».
Πρόκειται για ένα επιστημονικά θεμελιωμένο έργο μέσα από το οποίο αναδύονται οι ζοφερές εικόνες και πτυχές της ελληνικής κοινωνίας και του χρεωκοπημένου κράτους, οι οποίες όλο και θα γίνονται δυσμενέστερες στην πορεία του χρόνου, αν οι Έλληνες δεν κάνουν τη δική τους επανάσταση – ανάσταση σ’ όλους τους τομείς κι’ αν το εκφυλισμένο κράτος και το πολιτικό του σύστημα το χρεωκοπημένο δεν κάνει το ίδιο.
Αυτή την εθνική ζωτική ανάγκη επισημαίνει εν κατακλείδι του έργου της και η σ., με επιστημονικούς όρους. Γράφει: «Ωστόσο, η είσοδος της οικονομίας σε αναπτυξιακή πορεία προαπαιτεί την αποτελεσματική λειτουργία των πολιτικών και κοινωνικών θεσμών. Είναι ανάγκη η διαφθορά, η γραφειοκρατία και η αδιαφάνεια να εκλείψουν από τα κυκλώματα του κομματικού και πολιτικού συστήματος ώστε να εξυγιανθεί η κρατική εξουσία. Και κυρίως είναι ανάγκη να σταματήσει η φυγή/διωγμός των ανθρώπων με προσόντα, αυτή η «γενοκτονία». Με την αξιοποίηση του υλικού και του ανθρώπινου πλούτου της η Ελλάδα θα ξαναδεί καλές ημέρες» (σελ. 302). Δυστυχέστατα, αυτά τα αυτονόητα και αυτά τα στοιχειωδώς λειτουργικά στοιχεία για ένα σύγχρονο κράτος, δεν πρόκειται να εφαρμοστούν από το σάπιο κράτος και το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
Τρεις δεκαετίες ο γράφων με δεκάδες βιβλία και χιλιάδες άρθρα και σχόλια καταπολεμά αυτά τα εκφυλισμένα φαινόμενα τα οποία αποτελούν σύμφυτα στοιχεία και του «κράτους» και του «κυρίαρχου» λαού.
Τρανή απόδειξη ότι τρία πολιτικά τζάκια κυβερνούν την Ελλάδα εδώ και έναν αιώνα.
Οι Έλληνες δεν μπορούν. Δεν τολμούν. Δεν κάνουν υπέρβαση των καθιερωμένων. Προτιμούν το τέλμα και τον αργό θάνατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου