Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ «ΟΡΓΑΝΑ» ΚΑΙ ΟΙ… ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ «ΟΡΓΑΝΑ» ΚΑΙ ΟΙ… ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!
Η πολύνεκρη πρωινή έκρηξη (26/8), στην πόλη Cizre της νοτιανατολικής Τουρκίας, που κυριολεκτικά μετέτρεψε σε ερείπια το κτίριο της Διεύθυνσης Ασφαλείας και μετέτρεψε την γύρω περιοχή σε εμπόλεμη ζώνη, είναι μια μόνο ένδειξη του τι θα επακολουθήσει σε όλη την Τουρκιά μετά και την στρατιωτική της επέμβαση στην Συρία που έχει σαν κύριο στόχο τους Κουρδους του YPG....

Με ένα σημερινό της δημοσίευμα η γνωστή εφημερίδα Financial Times, του αρχισυντάκτη της David Gardner, επισημαίνει ότι αυτή την στιγμή η Τουρκία έχει ανοίξει τόσα πολλά μέτωπα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ώστε είναι πολύ δύσκολο να αντεπεξέλθει την όλη φλεγόμενη κατάσταση με ανυπολόγιστες συνέπειας για την ίδια της την ακεραιότητα.
Η μεγάλη διαμάχη στο εσωτερικό των ισλαμιστών με τους οπαδούς του Φετουχλάχ Γκιουλέν, αφ’ ενός αποδυνάμωσε τις στρατιωτικές δυνάμεις και τις δυνάμεις ασφαλείας ενώ αποσάθρωσε την τουρκική πολεμική αεροπορία και αφ’ ετέρου στο πολιτικό επίπεδο έχει ανοίξει μεγάλη ρωγμή στο στρατόπεδο των ισλαμιστών, ενώ καταδιώκονται ακόμα και πρώην στενοί συνεργάτες του ίδιου του Ερντογάν που συνέβαλλαν αποφασιστικά στην πολιτική του άνοδο. Παράλληλα η άμεση πλέον στρατιωτική εμπλοκή του τουρκικού στρατού στην Συρία, κάτι που είχε σχεδιαστεί εδώ και ένα χρόνο όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ,Τζων Μαίντεν, στην επίσκεψη του στην Άγκυρα, αλλά είχε αναβληθεί όχι τόσο εξ’ αιτίας της ρωσικής κρίσης αλλά και εδώ είναι το εντυπωσιακό, εξ’ αιτίας της άρνησης πολλών Τούρκων αξιωματικών να χτυπήσουν το ISIS, περιπλέκει ακόμα περισσότερο την δυνατότητα της να επιφέρει ηρεμία στις εσωτερικές εξελίξεις.
Η άμεση απειλή του ΡΚΚ να πλήξει στόχους σε όλη την τουρκική επικράτεια με πιο μεγάλο κίνδυνο να χτυπήσει στα μεγάλα αστικά κέντρα, τώρα συμπληρώνεται από την άμεση απειλή του ISIS που όλα αυτά τα χρόνια είχε δημιουργήσει ισχυρά κέντρα στο εσωτερικό της Τουρκίας να χτυπήσει με επιθέσεις αυτοκτονίας κομβικά σημεία της τουρκικής επικράτειας αποσταθεροποιώντας την εσωτερική συνοχή.
Η συνεχεία περιβλέπεται άκρως εκρηκτική.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου