Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Тα μνημόνια είναι ευτυχία, οι Έλληνες ΔΕΝ το ξέρουν. 1 στους 3 Έλληνες ζει σε συνθήκες φτώχειας!

Φτώχεια
Η 3Η ΦΤΩΧΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΕΛΛΑΔΑ! Την τρίτη μεγαλύτερη φτώχεια σε όλη την Ευρώπη βιώνουν οι Έλληνες,  σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat!  Περισσότεροι από ένας στους τρείς κατοίκους της χώρας, ζει σε συνθήκες φτώχειας ή  κοινωνικού αποκλεισμού!...
Μετά από έξι χρόνια μνημόνιο και σκληρή λιτότητα, η έλλειψη ρευστότητας, η απορρύθμιση της αγοράς Εργασίας και η συρρίκνωση της αγοράς, σάρωσαν την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων, που πλέων είναι οι φτωχότερη σε όλη την Ευρώπη, εκτός από τη Βουλγαρία (με 41,3%) και τη Ρουμανία (με 37,3).
Τα ευρωπαϊκά στοιχεία, αποκαλύπτουν ότι την προηγούμενη χρονιά, στην Ελλάδα ήταν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 35,7% του πληθυσμού.  Αν και οι αριθμοί είναι απρόσωποι και κρύοι, η πραγματικότητα είναι ότι αντιστοιχεί σε 3,8 εκατ.  ανθρώπους! Μάλιστα, η ευθύνη των μνημονίων αποδεικνύεται και μέσα από την αλματώδη αύξηση του ποσοστού, κατά 7,6% (από 28,1% το 2008)!  
Την ίδια στιγμή, στο σύνολο της Ενωμένης Ευρώπης, το αντίστοιχο ποσοστό μειώθηκε το 2015 στα επίπεδα του 2008. Έπεσε στο 23,7% ή σε 118,8 εκατ.  άτομα.  Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσο όρο ένας στους τέσσερις  Ευρωπαίους πολίτες, βρίσκεται αντιμέτωπος με την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Τι σημαίνει «συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού»
Όπως το μετρά η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, ο άνθρωπος που ζει σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού αντιμετωπίζει μία ή περισσότερες τα παραδείγματα προβληματικών καταστάσεων που μετρά η Eurostat:
-Θεωρείται φτωχός (δηλαδή έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος),
-Ζει σε κατάσταση ένδειας (στερείται βασικά καταναλωτικά αγαθά ή αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις),
-Ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας με κανένα μέλος της, να μην έχει «κανονική δουλειά».
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ευρώπη, έχει δύο πρόσωπα. Από την μία πλευρά είναι χώρες πληγωμένες από τα μνημόνια, όπως η Ελλάδα, που σε συνθήκες φτώχειας βρίσκεται υψηλό ποσοστό. Στην Ελλάδα, είναι το 21,4% του πληθυσμού, σε συνθήκες ένδειας το 22,2%, ενώ ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας το 16,8% του πληθυσμού.
Η άλλη πλευρά του νομίσματος, είναι χώρες όπως  η Τσεχία (14%), η Σουηδία (16%), η Ολλανδία και η Φινλανδία (16,8%), η Δανία και η Γαλλία (17,7%), που έχουν ποσοστά μικρότερα από 20%.  Σε αυτά τα ποσοστά, ακόμα και 1-2%, περισσότερο ή λιγότερο, μπορεί να έχει μεγάλη διαφορά, στο πρόσωπο της κοινωνίας. Η συνολική εικόνα της Ευρώπης, είναι πιο στρογγυλοποιημένη, με την φτώχεια να φτάνει στο 17,3%, σε συνθήκες ένδειας το 8,1% και αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της ανεργίας είναι μόλις το 10,5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου