Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Πώς τους κάνεις να γυρίσουν

Γράφει ο
Δημήτρης Βασιλειάδης
 Το 2004 ψήφισαν ΝΔ 3.359.058, το 2015 (στις δεύτερες εκλογές), 1.526.400 ψήφισαν ΝΔ. Λιγότεροι 1.832.658 από το 2004 μέχρι το 2015, ή 45% λιγότεροι από το ΄04 έως το΄15! Οι απώλειες αυτές δεν έχουν να κάνουν με μετακινήσεις ψηφοφόρων από τη ΝΔ προς άλλα κόμματα, είναι κυρίως αποχή. Αποχή για ένα ψηφοφόρο σημαίνει ότι ναι μεν δεν με πείθει το κόμμα μου, δεν πάω όμως και αλλού. Προτιμώ τον καναπέ. Ποια είναι τα επιχειρήματα που θα «συγκινούσαν» έναν ψηφοφόρο που έχει περάσει από τη ΝΔ, ενδεχομένως κατ’ επανάληψη, να επιλέξει και πάλι το κόμμα που άφησε από το 2004; Και το ερώτημα ασφαλώς θα πρέπει να απαντηθεί με όρους 2017 και όχι 2004.

Η εξέλιξη των ψηφοφόρων της ΝΔ από το 2004 μέχρι το 2015 Οι αναφορές
Παραθέτω μια σειρά από αναφορές της κοινής γνώμης (πείτε τα και συζητήσεις του καφενείου, αυτά που ακούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων στις περιοδείες τους ή στη καθημερινή επαφή με
πολίτες), στις οποίες η ΝΔ πρέπει να απαντήσει με απλό, κατανοητό και πειστικό τρόπο :
  • Μήπως και η ΝΔ τα ίδια δεν θα κάνει;
  • Μια κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα υπογράφει;
  • Όλοι το ίδιο είναι ! Μόνο η καρέκλα τους ενδιαφέρει
  • Κι ο Μητσοτάκης τι διαφορετικό θα έκανε;
  • Χρυσή Αυγή, για να μάθουν να κόβουν μισθούς και συντάξεις!
  • Ο Μητσοτάκης θα κάνει απολύσεις στο δημόσιο
  • Η ΝΔ θα ξεπουλήσει τα πάντα
  • Καλός ο Κυριάκος, αλλά λίγος κι αυτός!
Κάθε σημείο της λίστας έχει κοινό. Υπάρχει κοινό που υιοθετεί ένα ή και περισσότερα σημεία της λίστας. Υπάρχει κοινό που αναφέρεται στη λίστα και ανήκει στο 1.832.658 ψηφοφόρους που έχασε η ΝΔ από ’04 έως το’15!. Μπορεί κάποιος να φανατιστεί τον επαναπατρισμό του 50% από το 45% που χάθηκε μέσα σε αυτά τα λίγα χρόνια; Τι επίπτωση θα είχε αυτό στη πρόθεση ψήφου των δημοσκοπήσεων που «τρέχουν»;

Ο επαναπατρισμός

Η συσπείρωση αποτελεί σημαντικό δείκτη στη πολιτική παρατήρηση. Είναι όμως ο ψηφοφόρος που έχεις, ο σίγουρος. Ούτε είναι ζητούμενο να φέρεις τον απέναντι, θα τον προστατέψει ο δικός του. Το στοίχημα σήμερα είναι να φέρεις τον «παλιό» και για να το καταφέρεις θα πρέπει να πας με όπλα στις συζητήσεις του καφενείου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου