Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Αντάξια Ανάξιων ΜΕΤΡΟΑΝΤΙΜΕΤΡΑ



 Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

"Μας παίρνουν τα μέτρα "για ένα αξιοπρεπές φέρετρο. Οργασμός μέτρων και αντιμέτρων. Απρόσμενων. Χάθηκε το μέτρημα και το μέτρο. Τραγικές φιγούρες καθ' ύλην αρμοδίων υπευθυνοανεύθυνων αποτυχημένων - δικών μας  και ξένων  - προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο, να συνταιριάξουν τα αταίριαστα, να παίξουν εν ου παικτοίς, να μάθουν την τέχνη της πολιτικής στο κασιδιασμένο κεφάλι της ψωροκώσταινας.                      Τώρα βρήκαν τη λύση των προβλημάτων μας καταφεύγοντας σε έναν αντινομικό συγκερασμό: μέτρων και αντίμετρων. (Σ.Σ Προδήλως
καθοδηγούμενοι από την θεοπνευστία τους φαντασιώνονται ότι πρόκειται περί ... αλληλοπεριχώρησης). Πέραν του οξύμωρου και του λογικά, αλλά και οικονομικά ασύμβατου αυτού "συμβιβαστικού " συνδιασμού, οδηγούμαστε σε μια ... "διευθέτηση" μέσω αντίφασης.                                                                             Του λοιπού δεν θα μας διευκολύνουν - ή και σώζουν - τα μέτρα, αλλά τα αντί- μέτρα. Όμως στη χώρα μας - του έντονου παραλογισμού, του ξερολισμού των ΠΟΝΗΡΟΒΛΑΚΩΝ και ΕΞΥΠΝΟΒΛΑΚΩΝ  κρατούντων, καθώς και των παραμυθιασμένων ιθαγενών - όλα είναι πιθανά /δυνατά.  Βέβαια είναι ευτύχημα το ότι είμαστε ΜΙΘΡΙΔΑΤΙΣΜΕΝΟΙ, εθισμένοι στο όχι, αντί του ναι. Στο αρνητικό, αντί του θετικού. Στην καταψήφιση κάποιων, κομμάτων μέσω ψήφισης άλλων (τους οποίους δεν συμπαθούμε ιδιαίτερα). Λογικής λοιπόν αντιστάσεως μη ούσης γινόμαστε ουσιαστικά λάτρεις του ...αντί- ο,τιδήποτε.  Ψηφίζεις π.χ ΌΧΙ  στο Δημοψήφισμα, εκλαμβάνεται αυθαίρετα ως ΝΑΙ και , ως τέτοιο, υλοποιείται, και .....χειροκροτείται !!!. (Νομίζω πως στο επόμενο Δημοψήφισμα χρήσιμο θα είναι να ψηφίσουμε το αντίθετο από αυτό που πράγματι θέλουμε ώστε .... ).                                                                                  Αντιπαλότητες, αντιθέσεις, αντιγνωμίες, αντιφάσεις, αντιζηλίες αντιδεοντολογικές συμπεριφορές , αντάξια μέτρα -αντίμετρα, αποτελούν  αντικίνητρο και για τους υποψήφιους επενδυτές.



Σημειωτέον ότι τα αντίμετρα θα ισχύσουν αν , όταν, όποτε, οψέποτε υπερβούμε τον στόχο πλεονάσματος 3,5%! Μάλλον ανέφικτο. Επομένως είναι άνευ ουσιαστικού αντικρύσματος η έννοια - ή και το όφελος - του αντίβαρου: Μέτρα /Αντίμετρα. (Δεν είναι καν .... αντικριστά, αφού ουσιαστικά δεν υφίστανται). Ο αντίκτυπος τους μόνον ως γραφικός αντίλαλος /αντήχηση ανυπόληπτων εξουσιαστών θα μπορούσε να εκληφθεί - ακουστεί. Πως να αντιπαρατεθείς , τι να αντιτάξεις, τι να αντιπαλέψεις, να αντιπαραβάλλεις;  Επιχειρήματα, αντιεπιχειρήματα, προτάσεις - αντιπροτάσεις, αντιρρήσεις ή ..... αντισήκωμα/ αντιστάθμισμα κοινής λογικής ; Πως να ενδυναμώσεις το θαμπό αντιφέγγισμα των αντιφασκώντων αλαμπών αστέρων της εξουσίας;



ΥΓ Διαπιστώνει κανείς: πως τα προτεινόμενα ΜΕΤΡΟΑΝΤΙΜΕΤΡΑ                                               είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα αποτυχημένων ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ . Δυστυχώς υφίσταται αντιμέτρηση με το μέτρο (το άριστο), άμετρη αμετροέπεια, απουσία αίσθησης μέτρου ως προς τη λήψη πρακτικών μέτρων και αντίμετρων, από ανίδεους μετρομανείς -αντιμετρομανείς ιθύνοντες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου