Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Ο Ποσειδώνας ο Ηρακλής ο Οδυσσέας... σε χρυσό πιάτο απο Αμερική πριν την "ανακάλυψης" Κολόμβου!

Εικόνα του χρυσού πιάτου που έφερε ο Χ. Κολόμβος από την Αμερική μετά από την ''ανακάλυψη'' της. Στο πιάτο αυτό εικονίζονται: Ο Ποσειδώνας ο Ηρακλής ο 'Ομηρος ο Οδυσσέας...
Νίκος Αποστολάκης:
Είχα πάρει την Φωτογραφία και τις πληροφορίες από ένα παλιό Ντοκυμαντέρ (μάλλον από παλιά εκπομπή του Κου Παπαζήση) αλλά όπου και να είχα απευθυνθεί τότε (προ οκτααετίας) κανείς δεν γνώριζε που βρίσκεται διότι (όπως μου είπε κάποιος) ίσως ανήκε στην ιδιωτική συλλογή κάποιου Αλφόνσου απόγονου της Βασιλικής οικογένειας της Ισαβέλλας Α' της Καστίλης στην οποία είχε παραδώσει το Κολόμβος αυτό το χρυσό πιάτο. ''Τρέχα γύρευε'' δηλαδή... Κάποια στιγμή απελπίστηκα και σταμάτησα να ψάχνω...


Πηγή:
Νίκος Αποστολάκης
ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου