Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Η λαϊκή κυριαρχία στην Αθηναϊκή Δημοκρατία και η ευτελισμένη λαϊκή κυριαρχία στην «υπερήφανη» Ελλάδα των τοκογλύφων...

Γράφει ο πολίτης Παν. Παπαγαρυφάλλου
Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών  και Δήμου Αθηναίων

Ο Γνωστός Γάλλος πολιτικός φιλόσοφος Σ. Μοντεσκιέ (1689-1755) διαπραγματευόμενος το πολίτευμα της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και αναφερόμενος στις Γενικές Συνελεύσεις της Πνύκας, στις οποίες ως γνωστόν έπαιρναν μέρος μόνο οι έξι χιλιάδες πολίτες, γράφει: «Ο Λιβάνιος (σ.σ. πρόκειται για τον σοφιστή και ρήτορα διδάσκαλο από την Αντιόχεια – που έζησε μεταξύ 314-393) λέει ότι στην Αθήνα όταν ένας ξένος ανακατεύονταν μέσα στη Συνέλευση του λαού,

τιμωρούνταν με θάνατο και αυτό γιατί ένας τέτοιος άνθρωπος εθεωρείτο ότι έκανε κατάχρηση στο δικαίωμα της κυριαρχίας» (βλ. το έργο του: «Το πνεύμα των Νόμων», εκδ. «Αναγνωστίδη», Αθήνα χ.χ. σελ. 40).
Να σημειωθεί ότι η Αθήνα θεωρούσε ως ξένο κάθε μη γεννημένο στην Αθήνα από Αθηναίους γονείς!
Για τα όσα γίνονται σήμερα στην.. προοδευτική Ελλάδα, θα τρίζουν τα κόκαλά τους!
 
Υ.Γ. Την απαγόρευση της συμμετοχής ξένων στις Γενικές Συνελεύσεις Αθηνών και Σπάρτης επισημαίνουν και οι: Κ. Παπαρρηγόπουλος: «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους», εκδ. «Γαλαξίας», Αθήνα 1969, βιβλίον Δεύτερον, τευχ. β’, σελ. 164 και 166.
Γιάννης Κόρδατος: «Μεγάλη Ιστορία της Ελλάδας», τομ. Β’ (Αρχαία Α΄), εκδ. 20ος αιώνας, Αθήνα 1959, σελ. 393 και 396.
Ν. Μακιαβέλλι (Φλωρεντίνος πολιτικός στοχαστής (1469-1527), στα «Έργα», εκδ. «Κάλβος», Αθήνα 1984 – Εισαγωγή – Σχόλια Π. Κονδύλης, σελ. 307, για τη Σπάρτη.
Τώρα η Αθήνα δίνει ψήφο στους λαθρομετανάστες (Νόμος 3838/24-3-2010 του ΠΑΣΟΚ), τον οποίο ακύρωσε ως αντισυνταγματικό η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας, με την υπ’ αριθ. 460/2013 απόφασή του. Δηλαδή ο εμφανιζόμενος ως δήμαρχος Αθηναίων Καμίνης είναι παράνομος!!!
Ο ελληνικός «κυρίαρχος» λαός δεν μετράει όσο οι λαθρομετανάστες. Όμως συνεχίζει να πηγαίνει στις κάλπες παριστάνοντας τον.. δημοκρατικό!
Πότε θ’ αρπάξουμε τα ματσούκια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου