Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Ο Γ. Μουζάλας «ξέχασε» ή "εξαφάνισε" 12.206 λαθροπρόσφυγες και ψάχνει να «σωθεί». Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Ο Γ. Μουζάλας «ξέχασε» 12.000 πρόσφυγες και ψάχνει να «σωθεί»
Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας χθες το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη έδωσε στοιχεία από τις μεταναστευτικές ροές στη χώρα μας. Είπε, λοιπόν, ότι στην Ελλάδα βρίσκονται...
50.000 μετανάστες και πρόσφυγες. Όμως πριν από λίγες ώρες είχε φροντίσει η κυβέρνηση –με επίσημο δελτίο Τύπου- να ενημερώσει για τις μεταναστευτικές ροές στη χώρα μας.
Συγκεκριμένα, στο σύνολο της Επικράτειας βρίσκονται 62.206 και όχι φυσικά 50.000 χιλιάδες, που είπε ο Υπουργός. εξ αυτών και ειδικότερα οι 15258 φιλοξενούνται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ περί τους 7500 χιλιάδες είναι στην Αθήνα. Είναι, επίσης, σημαντικό να αναφερθεί ότι ο κ. Μουζάλας μίλησε για ελεγχόμενες ροές, ωστόσο πάλι τα στοιχεία δείχνουν να τον διαψεύσουν. Και τούτο διότι μόνο χθες έφθασαν από παράλια της Τουρκίας ακόμα 247 μετανάστες και πρόσφυγες.  Αριθμός που σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζει αυτόν του καλοκαιριού του 2015, αλλά δεν παύει να είναι σχετικά μεγάλος με δεδομένη τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας.

Για την ιστορία η δήλωση Μουζάλα είχε ως εξής: «Σήμερα έχουμε 50.000 πρόσφυγες στη χώρα και οι ροές είναι σταθερές και ελεγχόμενες. Η κατάσταση στα νησιά είναι ακόμη δύσκολη αλλά στην ενδοχώρα η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Όλα όμως εξαρτώνται από μεταβλητές όπως οι ροές. Δεν είναι κανείς όμως ταχυδακτυλουργός να βγάζει λαγούς από το καπέλο».
Παραμένει το μαύρο πρόβατο στον ΣΥΡΙΖΑ
Παρά τις προσπάθειές του να αποδείξει ότι το μεταναστευτικό παραμένει υπό έλεγχο, ο κ. Μουζάλας δεν διανύει τις καλύτερές του ημέρες. Παραμένει, εξάλλου, ένα από τα πρόσωπα που οι «σύντροφοί» του επιθυμούν να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι απολαμβάνει της στήριξης του Αλέξη Τσίπρα.
Η παραδοχή του, δε, ότι θα δεχθούμε επιστροφές από την Γερμανία δημιούργησε νέες αναταράξεις, τουλάχιστον σε εσωκομματικό επίπεδο. Όσο κι αν υποστήριξε ότι ο αριθμός θα είναι συμβολικός –και μπορεί όντως να είναι έτσι- σε επικοινωνιακό επίπεδο η κυβέρνηση έδειξε να υπαναχωρεί (ξανά) στις απαιτήσεις της Γερμανίας και των υπόλοιπων εταίρων. Όταν, μάλιστα, ο κυβερνητικός εταίρος, οι ΑΝΕΛ, έχει μια θέση εντελώς διαφορετική από αυτή που «πρεσβεύει» η Αριστερά, τότε η πίεση είναι ακόμα μεγαλύτερη.
Σε κάθε περίπτωση, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής θεωρείται από τους «συντρόφους» του, το πρώτο θύμα σε έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό, αφού δεν είναι αρεστός σε μεγάλο κομμάτι της Κουμουνδούρου. Αν ο Α.  Τσίπρας συνεχίσει να του δίνει «συγχωροχάρτι», θα αποτελέσει πρώτης τάξης έκπληξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου