Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

ΟΙ 6 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΩΣ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ




Διάβασα τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης στην Καθημερινή και τις 6 προτάσεις του για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.
Είναι προφανές ότι οι γνώσεις του για το αντικείμενο είναι περιορισμένες και το κυριότερο, δεν έχει κατάλληλους συμβούλους για να προετοιμάσουν τι θα πει.

Οι προτάσεις πέραν κάποιων που είναι εύλογες και κοινές (όπως ο καθαρισμός των δασών, η διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών και το σύστημα επιτήρησης), είναι εν πολλοίς αόριστες, ανελλιπείς και κάποιες φαιδρές, όπως το να πηγαίνουν υποχρεωτικά οι μαθητές των σχολείων στα δάση για να κάνουν αποψίλωση (δεν προσμετρά σημαντικές παραμέτρους χρόνου, απασχολήσεων,
επιτήρησης, κινδύνων, δυνατοτήτων κλπ. Μόνο ως εκπαιδευτικό μέτρο για κοινωνική υπευθυνότητα μπορεί να εφαρμοσθεί, σε μικρή κλίμακα, περιορισμένα και απόλυτα ελεγχόμενα).
Η πρόταση για σύσταση ενιαίου φορέα Δασοπροστασίας (με τι έργα αλήθεια;), αντιφάσκει με την πρόταση για συγκρότηση ειδικού σώματος δασοκομμάντος εντός της Πυροσβεστικής, οι οποίοι θα παρεμβαίνουν άμεσα στο αρχικό στάδιο της πυρκαγιάς και είναι ενδεικτική της επιφανειακής και αόριστης προσέγγιση στο ζήτημα.
Η πρόταση για τοποθέτηση δεξαμενών ανεφοδιασμού των ελικοπτέρων τουλάχιστον στα οικολογικά κρίσιμα περιαστικά δάση της Αττικής είναι αδιανόητη.
Δεξαμενών ανεφοδιασμού με τι; Με καύσιμο; Τεράστιο λάθος, θα είναι μία βραδυφλεγής βόμβα μέσα στα δάση ή σε αστικές περιοχές εγγύς των δασών, πέραν του ότι ο ανεφοδιασμός με καύσιμα θα μπορούσε να γίνεται με ειδικά βυτιοφόρα με μεγαλύτερη ασφάλεια και ευελιξία.
Εάν εννοεί με νερό, η πρόταση είναι αστεία γιατί αφενός οι ποσότητες δεν επαρκούν για ανεφοδιασμό των Ε/Π, αφετέρου ο χρόνος ανεφοδιασμού θα μεγάλωνε σε απαγορευτικό επίπεδο.
Οι δεξαμενές νερού εγγύς των δασών ή σε κατάλληλα σημεία σε δυσπρόσιτες περιοχές είναι αναγκαίες όχι για τα Ε/Π, αλλά για τις επίγειες δυνάμεις ως άμεση πηγή νερού για κατάσβεση αρχικών εστιών.

Ακόμη και σε αυτό το θέμα της μειωμένης διαθεσιμότητας των αεροσκαφών δεν είπε κάτι συγκεκριμένο, πλην του προφανούς, ότι θα πρέπει να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην αναβάθμιση των εναέριων μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας.
Δυστυχώς οι προτάσεις αυτές δείχνουν την ένδεια του πολιτικού συστήματος για να εξετάσει σε βάθος ζωτικά ζητήματα και ακόμη χειρότερα την αδυναμία του να κάνει αξιόπιστο στρατηγικό σχεδιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου