Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

ΚΟΜΜΑΤΟΠΥΡΠΟΛΗΣΕΙΣ




Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)


Όπως αποδεικνύεται τα πάντα - συμπεριλαμβάνονται λοιμοί, λιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί, εμπρησμοί, στάχτη,  μπούρμπερη και αποκαΐδια- προσφέρονται για κομματικές αντιπαραθέσεις (;).
Τελευταίο (;) αλλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικό παράδειγμα η πυρκαγιά στα Κύθηρα που αποτέφρωσε το 1/4 του δάσους του νησιού.
Τα Κόμματα βρήκαν άλλη μια - χρυσή; - ευκαιρία να αλληλοκατηγορηθούν ενώ η πυρκαγιά συνεχιζόταν !...
Η ευθύνη δεν αναζητήθηκε στους εμπρηστές, αλλά αλλού: Στον
κο Δήμαρχο ο οποίος έτυχε να είναι ... Νεοδημοκράτης.
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι έστειλε επανειλημμένα επιστολές στους αρμοδίους και την Πυροσβεστική για περισσότερο από 2 χρόνια, αλλά δεν πήρε καμία απάντηση (!).
Το σφάλμα του όμως είναι ότι δεν ανήκει στην Συμπολίτευση. Όταν λοιπόν η Αντιπολίτευση έψεξε την Κυβέρνηση για ολιγωρία, ανεπάρκεια, καθυστερημένη αντίδραση, και ο ίδιος ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε ελλείψεις, παραλείψεις και ανεπάρκειες των αρμοδίων, δόθηκε η ευκαιρία ταύτισης του με το Κόμμα στο οποίο πρόσκειται.
Θα μου πείτε που βρίσκεται το περίεργο ή εντυπωσιακό. Μα, στο ότι δεν σκέφτηκε ότι θα τον πρόδιδε το ... "Κομματικό Δακτυλικό του Αποτύπωμα" (!).
Στο ότι - ευκαιρίας δοθείσης - ο αποπροσανατολισμός συνακολούθησε.
Η Κυβέρνηση, με σημαιοφόρο τον αρμόδιο κο Υπουργό της, επιτέθηκε με ασυνήθιστη σφοδρότητα στον τοπικό  Άρχοντα -ένοχο(;). Προσωπικά - και καλοπροαίρετα - θα δεχτώ ότι έχει, τυχόν , και ο ίδιος ευθύνες.  Αυτό όμως τι σημαίνει; Ότι ... φταίει η κομματική του ταυτότητα  επειδή διαμαρτύρεται;
Τι θα έκανε ο καθένας- ανεξάρτητα από κομματική ένταξη - στην θέση του; Θα καλούσε παραθεριστές να φορέσουν το μαγιό τους, να πάρουν τα κουβαδάκια τους τα παιδάκια και να τρέξουν να σβήσουν τις φωτιές, απολαυάνοντας το φλεγόμενο τοπίο;
Και, επιτέλους, πόσο θα συνεχιστεί η άφρονη, αηδιαστική, εμετική κομματικοποίηση κάθε γεγονότος;

 Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που καίγονται τα σπίτια μας, ή ο Τόπος να ψάχνουμε τις κομματικές εντάξεις /ταμπέλες/προσκολλήσεις ημών και αλλήλων.
Αν εξαιρέσουμε τους: διανοητικά καθυστερημένους, τους ηθικά ακρωτηριασμένους, τους ιδεοληπτικούς, τους ΚΟΜΜΑΤΟΠΛΗΓΙΚΟΥΣ , τους επαγγελματίες ΚΟΜΜΑΤΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, δεν νομίζω πως ένας σώφρων άνθρωπος συγκινείται ή υιοθετεί τέτοιες αλλοπαρμένες συμπεριφορές/προσεγγίσεις .
   
ΥΓ Τα Κύθηρα σκεπάστηκαν από στάχτη και αποκαΐδια που δεν οφείλονται μόνον στις πυρκαγιές, αλλά και στους καμένους /αποτεφρωμένους εγκεφάλους, όλων των εμπλεκόμενων -και φυσικά ευθυνόμενων για παντελή έλλειψη πρόληψης και πυροπροστασίας.
      Αντί να σημαίνουν (μεταφορικά) : "Τον ιδεατό τόπο βουκολικής και ερωτικής  ατμόσφαιρας", θα είναι: καμένη  γή/χωματερή στάχτης και κουφαριών αλληλοεξοντωμένων κομματανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου