Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Η "ΠΑΤΑΦΥΣΙΚΗ" ΩΣ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ


Η 'Παταφυσική (στα γαλλικά ’pataphysique με απόστροφο πριν από τη λέξη) είναι η επιστήμη που επινοήθηκε από το συγγραφέα Αλφρέντ Ζαρί ως η «επιστήμη των φανταστικών λύσεων.
Ορίζει και αποδίδει τις ιδιότητες των πραγμάτων από την πιθανότητα τους να συμβούν.

Πρόκειται φυσικά για μία παρωδία επιστημονικότητας, με ιδιαίτερη λογική για τη μελέτη των φαινομένων ακόμη και πιό πέρα από τα μεταφυσικά.
Ο όρος προέρχεται ως παραφθορά από το ελληνικό «ἐπὶ τὰ φυσικά».

Το κολλέγιο Παταφυσικής (Collège de Pataphysique) ιδρύθηκε το 1948 στο Παρίσι, και ξαναλειτούργησε το 2000.

Το κολλέγιο διαθέτει πολυάριθμες επιτροπές και απίστευτα πολλές υποεπιτροπές, ιδανικό πρότυπο της Ελληνικής δημόσιας ζωής:
• Γαληνότατη Υπέρεπιτροπή των Γενικών Προνοητών
• Διαεπιτροπή & Υποεπιτροπή Επιτετραμμένη & Σατραπική δια τον ορισμό της λέξεως Επιτροπή
• Προεπιτροπή των ΔΕΚΑ Υποεπιτροπών των Εφημεριών
• Επιτροπή των Επιτρεπομένων και Αρμονιών
• Επιτροπή των απροβλέπτων
• Επιτροπή των Προχείρων & Πρακτικών
• Επιτροπή της τάξεως και του χρόνου
• Επιτροπή των Πρωτοκαθεδριών
• Επιτροπή των Διαπενταπληστών Περιφορών
• Επιτροπή των ελλείψεων, των εκλίψεων και των αναισθησιών

Ας δούμε μερικές εφαρμογές στην δημόσια σφαίρα της Ελληνικής παταφυσικής πραγματικότητας:
1. Ο Αντετοκούμπο, (ο οποίος μέχρι χθες ήταν το πρότυπο Ελληνόπουλου), στο μυαλό των παταφυσικών δεν είναι τραυματίας και κάνει θέατρο, γιατί έκανε συμβόλαιο με πολλά λεφτά και είναι φυσικό ότι δεν θα έπαιζε, (η πιθανότητα όπως την φαντάζεται ο καθένας στο μυαλό του διαμορφώνει και την φανταστική λύση η οποία ξεπερνάει κάθε λογική, ακόμη και την επιστημονική γνώμη των γιατρών).
2. Τις φωτιές τις έβαλαν οι εχθροί της κυβέρνησης για να την ρίξουν (δεν τεκμηριώνεται φυσικά καθ΄ οιονδήποτε τρόπο, αλλά η πιθανότητα είναι βολική και άρα διαμορφώνει την φανταστική λύση, η οποία ειρήσθω εν παρόδω δεν ασχολείται με τις αδυναμίες για να τις σβήσουμε).
3. Όσοι μιλάνε για τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων στις χώρες του πρώην Σοβιετικού μπλοκ είναι Νεοναζί (η πιθανότητα να είναι νεοοναζί καθορίζεται αυθαιρέτως για να δικαιολογήσει την φανταστική λύση που υποστηρίζεται, ότι δεν έγιναν εγκλήματα).
4. Όσοι δεν είναι φίλοι μας είναι εχθροί μας στην πολιτική και κατά πάσα πιθανότητα έχουν ίδιον πολιτικό συμφέρον (αφού η πιθανότητα καθορίζεται υποκειμενικά από προσωπικές εμπειρίες) και ως εκ τούτου δίδεται η φανταστική λύση της δημιουργίας διπολισμού και κομματικής αντιπαλότητας, η οποία πέραν του ότι συσπειρώνει δικαιολογεί και την νομή της εξουσίας.
Και φυσικά, πλείστες όσες επιτροπές οι οποίες εξετάζουν όλα τα ζητήματα και δίνουν λύσεις επί τα φυσικά ή “παταφυσικά”!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου