Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Αφγανοί και αλληλέγγυοι έκαναν πορεία διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα

Άνδρες, γυναίκες, παιδιά από το Αφγανιστάν, μαζί με αλληλέγγυους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πραγματοποίησαν πορεία από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ως τα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διεκδικώντας την άμεση παύση όλων των απελάσεων, την ίση μεταχείριση των προσφύγων, καθώς και την ακύρωση της Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και της Συμφωνίας Προώθησης της Κοινής Διαδικασίας, με την οποία θα απελαθούν χιλιάδες Αφγανοί από την ΕΕ στο Αφγανιστάν. Επίσης, ζητούν την μετεγκατάσταση και οικογενειακή επανένωση με τους αγαπημένους τους αλλού στην Ευρώπη.

«Αυτή τη στιγμή στο Αφγανιστάν υπάρχει το ISIS, οι Ταλιμπάν πολέμαρχοι, το ΝΑΤΟ, διεξάγονται συγκρούσεις, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εξήγγειλε πως θα ενισχύσει με επιπλέον δυνάμεις τα στρατεύματα που ήδη βρίσκονται στη χώρα. Υπάρχει μια εμπόλεμη κατάσταση.

Επ΄ ουδενί δεν μπορεί να χαρακτηριστεί “ασφαλής χώρα” το Αφγανιστάν. Πώς μπορούν να στέλνουν τους ανθρώπους πίσω;» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μοχάμεντ, μέλος της αφγανικής κοινότητας της Αθήνας.

Ο Αλί, που φιλοξενείται σε καταυλισμό στην Αττική, αναφέρει:

«Από τη στιγμή που βγήκαμε από τα σκάφη, μας αντιμετωπίζουν διαφορετικά από άλλους πρόσφυγες, όπως οι Σύροι, για παράδειγμα. Μπορεί να γλυτώσαμε από τη βία, αλλά δεν θεωρούμαστε πρόσφυγες πολέμου.

Εν τω μεταξύ, είμαι εγκλωβισμένος εδώ, και δεν μπορώ να δουλέψω, δεν μπορώ να πάω στο σχολείο, έχω ζήσει σε στρατόπεδα για σχεδόν δύο χρόνια. Στο Αφγανιστάν οι Ταλιμπάν ή το ISIS με σκοτώνουν μια φορά, αλλά εδώ στην Ελλάδα με σκοτώνουν καθημερινά».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου