Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Παρωνυχίδα



Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)  

Βάλλεται πανταχόθεν, παντοιοτρόπως και -κατ' εμέ - περιέργως η κα τ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου της Γεν. Γραμματείας της Κυβέρνηση. Γιατί; Επειδή δεν επιτρεπόταν - λέει - να πάρει μια τέτοια θέση.
Νομικοί, Συνταγματολόγοι, Αναλυτές, Πολιτικοί, Κόμματα, Δημοσιογράφοι διαφωνούν (πλην των κυβερνητικών). Νομίζω άδικα.
-Υπάρχει νόμος (όχι απλώς η ποθεινή δεοντολογία) που να το απαγορεύει;
- Σε μια χώρα όπου οι θεσμοί -όπως εκείνος της Δικαιοσύνης- αρχίζουν να θεωρούνται ... εμπόδια  παρεμπόδισης - της εκτελεστικής εξουσίας - μας μάρανε ο διορισμός ως άμισθης συμβούλου της συνταξιοδοτημένης κυρίας;
-Και τι νόημα έχει - πρακτικά και λογικά - αν γινόταν αργότερα ( και όχι λίγες
μόνον ημέρες) μετά την αποχώρηση της λόγω ορίου  ηλικίας;
Ακούω πως θα μπορούσε να μεσολαβήσει ένα (τριετές;) διάστημα μέχρις ότου αναλάβει ένας συνταξιούχος δικαστικός κάποια άλλη θέση.
Σοβαρά; Δηλαδή αν (υποθετικά πάντοτε εννοείται) ο δικαστής είναι διαπλεκόμενος με κάποιο κόμμα εξουσίας, θα διαγραφεί αυτό (η συμπάθεια ή δοσοληψία του)αν προσληφθεί 1ο ημέρες, 10 μήνες, ή ....αργότερα;
-Μήπως θα ήταν ... ασφαλέστερο αν οι συνταξιοδοτημένοι δικαστικοί δ ε ν ε ί χ α ν  τ ο  δ ι κ α ί ω μ α  ν α  α ν α λ ά β ο υ ν   π α ρ ό μ ο ι ε ς                θ έ σ ε ι ς;
Υπάρχουν και άλλοι νομομαθείς ευτυχώς για να προσφέρουν τις νομικές υπηρεσίες τους.
- Παρενθετικά - χάριν της πληρότητας του κειμένου και όχι για να λάβω μέρος στα κομματικά κουτσομπολιά /μικροπολιτικά, θα σημειώσω πως όζουν παλαιοκομματισμού και πολιτικάντικης μούχλας οι ένθεν - κακείθεν προσπάθειες αναφορών και προσπαθειών εξίσωσης των αλληλοσπαρασσόμενων ΚΟΜΜΑΤΟΦΑΤΡΙΩΝ με την γνωστή επωδό: "Και εσείς, με τον τάδε, τα ίδια κάνατε...".Θλίψη. Απογοήτευση!
Οι επικρίνοντες την κα προϊσταμένη θα πρέπει να είναι - έστω από αβρότητα- επιεικείς μαζί της, επειδή - αναπόφευκτα - θα βρεθεί σε δύσκολη θέση. Θέμα χρόνου είναι.





Θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στον κλάδο από τον οποίο προέρχεται , την Δικαιοσύνη και τις -όποιες - αντίθετες απόψεις, θέσεις , ή και επιθέσεις θα προκρίνει η Κυβέρνηση στην οποία θα προσφέρει τις υπηρεσίες της.
Τι (επώδυνη για την ίδια ασφαλώς) απόφαση θα -πρέπει να -πάρει;




ΥΓ Μετά από όσα - διαχρονικά, αλλά κατ' εξοχήν πρόσφατα, με την επίθεσή στους θεσμούς - συμβαίνουν,  η υπόθεση του νέου διορισμού, νομίζω ότι είναι άνευ σημασίας. Την αξιολογώ ως .... παρωνυχίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου