Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Το VMRO-DPMNE σχημάτισε κυβέρνηση στα Σκόπια και το έχει «τερματίσει» με τις προκλήσεις κατά της Ελλάδος

 

Γράφει ο Δρ. Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Ο πρόεδρος του VMRO-DPMNE κ. Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο μεγάλος νικητής των βουλευτικών εκλογών στα Σκόπια,στις 23-6-2024 κατάφερε και σχημάτισε κυβέρνηση με τη βοήθεια του αλβανικού συνασπισμού «Αξίζει» και του κόμματος «Ξέρω». Η τρικομματική κυβέρνηση των Σκοπίων, με πρωθυπουργό τον κ. Μίτσκοσκι, έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης αφούυπερψηφίστηκε από 77 βουλευτές σε σύνολο 120 βουλευτών του σκοπιανού Κοινοβουλίου. Να σημειωθεί ότι συνολικά τα τρία πιο πάνω κόμματα διαθέτουν 78 βουλευτές ενώ για να συμπληρώσουν τα 2/3 του συνόλου των βουλευτών απαιτούνται δύο ακόμα βουλευτές, τους οποίους ίσως καταφέρουννα εξασφαλίσουν από τους βουλευτές των άλλων κομμάτων και έτσι να μπορούν να περάσουν ακόμα και νομοσχέδια που απαιτούν αυτή την αυξημένη πλειοψηφία. Σε κάθε περίπτωση πάντως η πλειοψηφία των 78 βουλευτών είναι πολύ ισχυρή.

Λίγο πριν από την ορκωμοσία της κυβέρνησής του, στις 18-6-2024, ο κ. Χρίστιαν Μίτσκοσκι σε δηλώσεις τουστον μεγαλύτερο σε τηλεθέαση τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, επανέλαβε για μία ακόμα φορά, ότι στο εσωτερικό της χώρας του, τόσο στις δημόσιες εμφανίσεις, όσο και στις δηλώσεις του θα χρησιμοποιεί το όνομα

Μετεκλογικές Αποτιμήσεις

 

Κώστα Δημ Χρονόπουλου *

 Το ποικιλόσχημο, κομματόσχημο Κ.Δ.Πολίτευμά μας, -εκτός από τα γνωστά και μη εξαιρετέα –κουσούρια του, προξενεί και κλαυσίγελω.

Διαπιστώσεις Ευρωεκλογικές:

-         Δεξιοτροπισμός στην Ε.Ε (και όχι μόνον).

     Ενίσχυση των κομμάτων δεξιά της Κεντροδεξιάς.

-         Σοβαρές απώλειες της Ν.Δ

-         Βατερλό των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

-         Αποχή ανησυχητική (60% !!!).

-         Κερδισμένοι –κατά τους ίδιους βέβαια -… όλοι!.

-         Χαμένοι οι αντίπαλοι!.....

-         Επίγνωση (του τι συνέβη) …..ουδεμία !....

-         Η Αντιπολίτευση , όχι μόνον –όπως φυσιολογικά συμβαίνει – δεν εισπράττει τις ψήφους που χάνει η Κυβέρνηση , αλλά  χάνει και εκείνη , μειώνοντας τα ποσοστά της  , αντί  να αυξάνονται !....

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Η ιστορία της γλώσσας των Σκοπίων και γιατί δεν πρέπει να λέγεται μακεδονική

 slavomakedones-xr

Ποια είναι η προέλευση των Σλάβων του κράτους των Σκοπίων; Η λεγόμενη «μακεδονική» γλώσσα και η σχέση της με την ελληνική, τη σερβική και τη βουλγαρική γλώσσα – Πώς θα έπρεπε να λέγεται η γλώσσα των Σκοπιανών;

Το κράτος στα βόρεια σύνορά μας που από το 2018 με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών ονομάζεται επίσημα «Βόρεια Μακεδονία», τον τελευταίο καιρό με την αλλαγή της ηγεσίας του βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο. Η χρήση του ονόματος «Μακεδονία» από την Πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της χώρας για το κράτος τους, η αναφορά σε «Μακεδόνες του Αιγαίου» από την Πρόεδρο, αλλά και η αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων της απογραφής του 2023 στην Αλβανία, σε σχέση με τον αριθμό των «Μακεδόνων» που ζουν σ’ αυτή έχουν προκαλέσει αντιδράσεις όχι μόνο σε Ελλάδα, Αλβανία και γενικότερα στα Βαλκάνια, αλλά και στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α. Δοκιμάζουν τις αντοχές των γειτόνων τους και της διεθνούς κοινότητας άραγε οι κυβερνώντες τώρα τα Σκόπια; Κατά την άποψή μας διαπράττουν μέγα σφάλμα και όχι απλά απομονώνουν την χώρα τους αλλά τη βάζουν και σε σοβαρούς κινδύνους. Ένα από τα κέρδη των Σκοπιανών με τη συμφωνία των Πρεσπών ήταν η αναγνώριση της γλώσσας τους με το όνομα «μακεδονική».

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Ελβετία: Καταρρακτώδεις βροχές και κατολισθήσεις στο Τιτσίνο - Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος

 Φωτογραφία από το Ticino

 30/06/2024 
Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε κατολίσθηση που προκλήθηκε από καταρρακτώδεις βροχές στη νοτιοανατολική Ελβετία ενώ αγνοείται η τύχη ενός τρίτου, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του καντονιού του Τιτσίνο.

«Τα πτώματα δύο ανθρώπων βρέθηκαν από τους διασώστες στην κατολίσθηση που σημειώθηκε στην περιοχή της Φοντάνα», στο βορειοανατολικό τμήμα του ιταλόφωνου καντονιού του Τιτσίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η οποία διευκρινίζει πως βρίσκεται σε εξέλιξη η ταυτοποίηση των νεκρών.

Ασυνήθιστα σφοδρές καταιγίδες

Μεγάλο μέρος της Ελβετίας πλήττεται από χθες, Σάββατο, το απόγευμα από σφοδρές καταιγίδες και οι βροχοπτώσεις είναι πολύ ισχυρές.

Υπερχειλίσεις του Ροδανού και παραποτάμων του, που έχουν φουσκώσει από τα νερά της βροχής και από το λιώσιμο των πάγων, έχουν αναγκάσει εκατοντάδες ανθρώπους να απομακρυνθούν ενώ έχουν κλείσει επίσης πολλοί δρόμοι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές του Βαλέ (νοτιοδυτική Ελβετία).

Αντιπαράθεση Άδωνι Γεωργιάδη και Ζωής Κωνσταντοπούλου 01.07.2024

 

Πειρατής Barbarossa η Hizir Bin Jacub-Ένας “Τούρκος” γεννημένος στην Λέσβο.

 


Ο Χαϊρεντίν (όνομα σημαίνει Δώρο Θεού ) Μπαρμπαρόσα,  λεγόταν στην πραγματικότητα Hizir Bin Jacub… και βεβαίως δεν ήταν Τούρκος ήταν γεννημένος στην
 Λέσβο η μητέρα του Ελληνίδα χριστιανή από τη
 Λέσβο ονόματι Κατερίνα. 

"Barbaros" από την Ελληνική λέξη Βάρβαρος και έγινε Barbarossa.

Όσο για τα σπουδαία έργα και την ιστορία του διαβάζουμε σχετικά:

Εκλογές στη Γαλλία: Η μεγάλη νίκη της Λεπέν και η έκκληση Μακρόν για συστράτευση κατά της Ακροδεξιάς

arthro-france 

Στις 7 Ιουλίου, στο δεύτερο γύρο για την εκλογή των βουλευτών θα φανεί εάν το κόμμα της Λεπέν θα μπορεί να συγκροτήσει κυβέρνηση - Τα σενάρια για τη συγκατοίκηση και ο ρυθμιστής Φρανσουά Ολάντ

«Impossible n’est pas français». Η διάσημη γαλλική φράση, που σημαίνει ότι «τίποτα δεν είναι αδύνατο στη Γαλλία», ταιριάζει «γάντι» σε όσα έγιναν και σε όσα θα γίνουν στις εκλογές της χώρας.

Η ιστορική επικράτηση της Ακροδεξιάς, με τη Μαρίν Λεπέν να κατακτά το 33,5% των ψήφων, θα κριθεί στον δεύτερο γύρο, την 7η Ιουλίου. Εκεί, όπου ο σημερινός πρόεδρος της χώρας, Εμάνουελ Μακρόν, καλεί τους Γάλλους σε συστράτευση, με σκοπό «να μπλοκαριστεί η ακροδεξιά».

Υπό σχεδόν οποιοδήποτε πρίσμα και να το εξετάσει κανείς, αυτές οι εκλογές είναι ιστορικές για τη Γαλλία. Όχι μόνο επειδή η μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες δείχνει να ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Αλλά και επειδή το ακροδεξιό μέτωπο Rassemblement National του οποίου ηγείται η Λεπέν διπλασίασε τα ποσοστά του σε σχέση με τις εκλογές του 2022 (18,7%), δείχνοντας για πρώτη φορά ότι έχει την απόλυτη δυναμική να κατακτήσει την εξουσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΛΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️Πυροσβεστική: Συνελήφθη λαθρο για εμπρησμό στη Ραφήνα -Είχε συλληφθεί ξανά πριν 15 ημέρες

Συνελήφθη σήμερα τις πρώτες νυχτερινές ώρες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Νέας Μάκρης, αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από πρόθεση σε χορτολιβαδική έκταση πλησίον του ρέματος Ραφήνας στην Αττική.

Ο ίδιος είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο και στις 16 Ιουνίου 2024 και του επιβλήθηκε ποινή με αναστολή.

Ο συγκεκριμένος άνδρας οδηγήθηκε σήμερα το πρωί, ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και τον παράπεμψε να απολογηθεί στον Ανακριτή την Τρίτη το πρωί.

Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.538€.