Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΝΔΡΑΣ: Ο μικρότερος Ολυμπιονίκης όλων των εποχών!!!

 

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξήχθησαν στο Τόκιο το 2020 την παράταση έκλεψε η 13χρονη Γιαπωνέζα αθλήτρια Μομίγι Νισίγια, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκέιτμπορντ. Τόσο ο έντυπος όσο και ο ηλεκτρονικός τύπος έγραψαν διθυράμβους για το κατόρθωμα της ανήλικης αθλήτριας, μάλιστα δεν ήταν λίγοι οι δημοσιογράφοι που διατεινόταν, ότι ήταν η μικρότερη Ολυμπιονίκης παγκοσμίως.  

Με αφορμή την κορυφαία απόδοση της Μομίγι Νισίγια, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) δημοσίευσε τη λίστα των νεαρότερων αθλητών που έχουν κατακτήσει ποτέ μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Και ω του θαύματος!!! Στην πρώτη θέση φιγουράρει το όνομα του Έλληνα Δημήτρη Λούνδρα. Ο μόλις 10 ετών και 218 ημερών τότε αθλητής, συμμετείχε στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξήχθησαν στην Αθήνα το έτος 1896 και διακρίθηκε στο δίζυγο, κατακτώντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο! Καθώς ήταν σε ηλικία 10 ετών και 218 ημερών θεωρείται μέχρι και σήμερα ο νεότερος αθλητής και ο νεότερος Ολυμπιονίκης στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο μικρός Δημήτρης ήταν αθλητής στον Εθνικό Γυμναστικό Σύλλογο και μέλη εκείνης της ομάδας ήταν οι Ιωάννης Χρυσαφίδης (αρχηγός), Ιωάννης Μητρόπουλος, Φίλιππος Καρβέλας και άλλοι δεκαπέντε αθλητές.

Αργότερα φοίτησε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, υπηρέτησε σε πλοία και επιτελικές θέσεις, και έφτασε στον βαθμό του Αντιναύαρχου. Μάλιστα, πήρε μέρος και στους δύο Παγκόσμιους πολέμους.

Μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ίδρυση της Ελληνικής Σκοπευτικής Ομοσπονδίας και έγινε ο πρώτος της πρόεδρός της. Το 1964 τιμήθηκε από την Γενική Γραμματεία αθλητισμού για την προσφορά του στον αθλητισμό με το παράσημο του Ανωτέρου ταξιάρχου του τάγματος Γεωργίου του Α’.

Τελειώνω με μία παράκληση. Αν εκεί στο Ναυτικό τον θυμηθεί κανείς ας του κάνει μια προτομή ή αν κάποιος από τους σαλταδόρους της πολιτικής εξαπάτησης (εννοώ δημάρχους) που αφειδώς δίνουν ονόματα σε οδούς ακόμα και σε κάτι κοπρόσκυλα, ας φιλοτιμηθεί να δώσει το όνομα Δημήτρης Λούνδρας σε κάποια οδό έστω και μικρή.  

ΓΡΑΦΕΙ: Ο ΣΠΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου