Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Εθελοντές… υπόδειγμα.

 Από.:

ponemenos2@in.gr

Μια και πολύς λόγος γίνεται τελευταία για τους εθελοντές και τα πευκάκια και το τι έγινε στην έκθεση Μεγάρων γη ,αποφάσισα να πάω και γω  στα πευκάκια να δω τι γίνεται.
 Ήταν δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου και το μόνο που με προκάλεσε και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, ήταν το σταντ της εθελοντικής ομάδας κούρος.
 Παρατημένο εκεί μόνο και έρημο στη συμβολή των δρόμων εγκυμονώντας κινδύνους για ατύχημα.
Κύριοι «εθελοντές» το κατασκευάσατε με τόσο κόπο και μεράκι για να εκθέσετε την «πραμάτεια» σας στην έκθεση και μετά αντί να είστε υπόδειγμα και να το μαζέψετε αμέσως (αφού είναι ιδιοκτησία σας) αντί αυτού το αφήσατε 15 μέρες εκεί να στέκει μέχρι που έπεσε μόνο του.
 Προκλητική αδιαφορία από ανθρώπους που θέλουν να λέγονται εθελοντές. Είστε παράδειγμα προς αποφυγή και όχι προς μίμηση.
 Αυτοχρήζεστε εθελοντές απλά για να κάνετε μόνο ότι σας αρέσει;
 Μάλλον έτσι είναι γιατί στις περσινές πυρκαγιές της περιοχής μας και ενώ μια άλλη εθελοντική ομάδα της πόλης μας  είχε ριχτεί με τα μούτρα στην μάχη της φωτιάς, όλοι σας είδαν να στέκεστε 5 χιλιόμετρα μακριά από την φωτιά ατσαλάκωτοι με τις ωραίες σας φόρμες να διαφημίζετε το αυτοκίνητο που σας χάρισε ο κος Στρατουδάκης.
Εθελοντισμός είναι μια ιερή λέξη σπάνια στην εποχή που ζούμε γι αυτό προσέξτε και μην την «λερώνετε». 

003.jpg
004.jpg
  
005.jpg




Σχόλιό μας: τις προσπάθειες και την συνεισφορά των παιδιών του ΚΟΥΡΟΥ τις αναγνωρίζουν πλέον όλα τα Μέγαρα.  Εμείς τους έχουμε δει πάμπολλες φορές να σβήνουν φωτιές, να περιπολούν, να αποψιλώνουν και να συμμετέχουν ενεργά.  Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι αν το περίπτερο που ξέμεινε είναι δικό τους ότι δεν έκαναν φάουλ.  Έπρεπε να το έχουν μαζέψει οπωσδήποτε.  Από φωτογραφίες όμως που αναρτήσαμε μερικές μέρες πριν, είδαμε ότι πολύ σαβούρα και σκουπίδια υπήρχαν ήδη εκεί.  Αυτές δεν σας ενόχλησαν αγαπητέ φίλε; μόνο για τον Κούρο βρήκες να πεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου