Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

«Βουλή» και λεκτική ευπρέπεια!

Γράφει ο πολίτης Π. Παπαγαρυφάλλου

Όλα τάχει η Μαριορή ο φερετζές της έλειπε, λέει μια λαϊκή παροιμία.
Ο προεδρεύων της «Βουλής», ως εκπρόσωπος τους ΣΥΡΙΖΑ κατελήφθη από το ιερό πάθος του «πανανθρώπινου πολιτισμού» και επετίμησε οργίλως τη βουλευτή της Χρυσής Αυγής, η οποία  δεν εκφράστηκε κομψά για τους λαθρομετανάστες.
Μάλιστα απείλησε και με αποβολή από την αίθουσα για τους «απρεπώς» φερόμενους βουλευτές.
Η υποκρισία και η δημοκρατικοφανής απάτη στον κύβο.
Για ποια «Βουλή» κόπτεται τόσο πολύ ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος; Δεν διάβασαν και δεν άκουσαν τους κατά καιρούς χαρακτηρισμούς που δόθηκαν σ’ αυτή;
1.        «Δημόσιο πτυελοδοχείο» (από τον τότε πρόεδρό της Απ. Κακλαμάνη).
2.        «Οπερέτα» (από τον επίτιμο της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκη, βλ. το ομότιτλο άρθρο μου: «Κοινοβούλιο –
Οπερέτα», στα «Πολιτικά Θέματα» της 6/2/2004)
3.        «Άντρο διαφθοράς» (Πρωθυπουργός Τζέφρη. Ήταν τότε που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, τον υποδέχθηκε στη «Βουλή», λέγοντας: «Σας καλωσορίζω στο Κοινοβούλιο της διαφθοράς» - αγόρευσή του στις 15/10/2010).
4.        «Μπορντέλο» (Σύσσωμοι οι αγανακτισμένοι στην Πλατεία Συντάγματος). Ήταν τότε που κυριαρχούσε το γνωστό σύνθημα: «Να καεί, να καεί, το μπορντέλο η Βουλή».
5.        Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι σ’ αυτό το «χαλκείο της διαφθοράς» κουκουλώθηκαν τα πιο ειδεχθή και βροντερά σκάνδαλα του κόσμου.
6.        Είναι ο τόπος της εθνικής μειοδοσίας και προδοσίας, στον οποίο οι «βουλευτές» ψήφισαν το Μνημόνιο – και όχι μόνο – χωρίς να το διαβάσουν!!!
Ερωτώνται οι… ευαίσθητοι… και ευπρεπείς πρόεδροι και αντιπρόεδροι της «Βουλής»: Τίποτα από αυτά δεν άκουσαν, δεν είδαν, δεν διάβασαν;
Δεν αισθάνονται οργή και αηδία για όλα αυτά –και άλλα πολλά- και αισθάνονται προσβεβλημένοι από τις λεκτικές… απρέπειες των βουλευτών; Μπερτόδουλοι της πολιτικής. Το πάτε για λογοκρισία και φίμωτρο μέσα στο «μπορντέλο»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου