Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Πούλησε την 6χρονη κόρη του ως νύφη για να αποπληρώσει χρέη!

Ένας πατέρας από το  Αφγανιστάν εξομολογείται σε δημοσιογράφο του BBC ότι αναγκάστηκε να πουλήσει την μόλις 6 ετών κόρη του ως νύφη, για να ρυθμίσει όπως λέει ένα παλιό χρέος. Έτσι, η 6άχρονη Νάγκμα θα παντρευτεί σε λίγο ένα αγόρι δέκα χρόνια μεγαλύτερό της.
Ο πατέρας της, Ταζ Μοχάμαντ λέει με δάκρυα στα μάτια ότι η κόρη του σε ένα περίπου χρονο θα πρέπει να πάει στο σπίτι του αγοριού.

Η μητέρα της και η γιαγιά της προσπαθούν να κρατήσουν στη ζωή τη Νάγκμα και τα επτά της αδέρφια μέσα στον σκληρό αφγανικό χειμώνα.

Η οικογένεια στην οποία πούλησαν τη Νάγκμα είναι συγγενείς τους, ωστόσο ο Ταζ τους χρωστούσε ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό, περίπου 2.500 δολάρια, το οποίο δεν μπορούσε να συγκεντρώσει. Έτσι, αναγκάστηκε να τους πουλήσει την κόρη του!

Αν και κανονικά επίσημα η κυβέρνηση απαγορεύει να παντρεύονται οι γυναίκες πριν τα 16 και οι άντρες πριν τα 18, οι γάμοι σε πολύ μικρές ηλικίες είναι μια συνηθισμένη πρακτική.

Ο πατέρας τώρα ελπίζει να συγκεντρώσει κάποια χρήματα, ώστε να καθυστερήσει το γάμο μέχρι η Νάγκμα να γίνει 14 ή 16 ετών.

Η ίδια η μικρή δεν μπορεί να καταλάβει ακόμα τι γίνεται. Μόνο κλαίει όταν της μιλάνε γι' αυτό. Όλη η οικογένεια δηλώνει συντετριμμένη,αλλά δεν μπορούν προς το παρόν να σκεφτούν άλλο τρόπο, για να ρυθμίσουν τα χρέη τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου