Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Μονιμότητα στρατιωτικών. Άγρια κόντρα μεταξύ Α/ΓΕΕΘΑ-στρατιωτικών που λένε για κατάργηση!

Στα “χαρακώματα” βρίσκονται Α/ΓΕΕΘΑ και ΣΥΣΜΕΔ μετά από τη δημοσίευση πληροφοριών για νέες δυσμενείς ρυθμίσεις κατά στρατιωτικών που φθάνουν μέχρι και στην κατάργηση της μονιμότητας. Και όπως επιμένουν να υποστηρίζουν στρατιωτικοί κύκλοι, έχουν διατυπωθεί και εγγράφως!
Ο Α/ΓΕΕΘΑ απάντησε μ΄ ένα οργισμένο tweeter στην ανακοίνωση του ΣΥΣΜΕΔ.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου, "διαρροή πληροφοριών, φέρνει το ΣΑΓΕ να συζήτησε και πολύ σύντομα να εισηγείται προς την αρμόδια πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών (δια του ΥΠΕΘΑ) τα κάτωθι:
-Κατάρτιση νέου μισθολογίου των Ελλήνων στρατιωτικών με κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών και πληρωμή βασικού μισθού, και συνεπακόλουθα των όποιων εναπομεινάντων επιδομάτων, στο φέροντα βαθμό και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1-8-2012 καταργουμένου του επιδόματος εξομάλυνσης,
- Νομοθέτηση 40ετούς πραγματικής υπηρεσίας (χωρίς τον υπολογισμό πλασματικών ετών, ο οποίος καταργείται) για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ακόμη και αυτών που ήδη θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αιτήθηκαν αποστρατείας σύμφωνα, με τα νόμιμα, αλλά οι αιτήσεις τους δεν έχουν γίνει ακόμη (κατά το χρόνο δημοσιεύσεως του ως άνω φερόμενου νομοθετήματος) αποδεκτές ή δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ και
- Αλλαγή του νομικού/θεσμικού πλαισίου εξελίξεως των υπαξιωματικών εκ παραγωγικών σχολών προς τα χείρω, με κατάργηση της μονιμότητας των υπαξιωματικών λοιπών θεσμών και την περιοδική κρίση τους (ανά 5ετία) με σύναψη σύμβασης εργασίας".
"Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων ουδέποτε εισηγήθηκε και ουδέποτε θα εισηγηθεί μέτρα σε βάρος των στελεχών", έγραψε στο τουίτερ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ , διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις σχετικές πληροφορίες.

Ωστόσο υπάρχει ζήτημα που μένει να διευκρινιστεί. Το “ανυπόστατο” των πληροφοριών έχει να κάνει με το αν συνεδρίασε ή όχι το ΣΑΓΕ ή με το αν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις και προτάσεις, οι οποίες μάλιστα όπως αναφέρουν πηγές έχουν και εγγράφως διατυπωθεί;


http://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου