Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Η Άγκυρα αντεπιτίθεται στην Θράκη - Το μεγάλο κόλπο

Μεσοπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες κινήσεις του τουρκικού προξενείου και των πρακτόρων του
Επιβολή τρομοκρατίας στους μουσουλμάνους της Θράκης, με όπλα την οικονομική εξαθλίωση και την θρησκευτική και κοινωνική απομόνωσή τους
Συνεχείς διασκέψεις των καθοδηγητών για την ανάληψη συγκεκριμένων καθηκόντων και άμεσων κινήσεων επιβολής ισχύος
Η πολιτική της «ήπιας ισχύος» μπορεί να είναι απόφαση της κεντρικής πολιτικής της Άγκυρας απέναντι στην Ελλάδα και δη στα Ελληνοτουρκικά θέματα που έχουν ως αιχμή την Θράκη και τον τελευταίο χρόνο ξεδιπλώνονται προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (με έμφαση την Ρόδο), αλλά και προς την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα (φτάνοντας έως και τα Γιάννενα), όμως δεν αποτελεί απαραίτητο κανόνα η ηπιότητα, όταν η τουρκική πολιτική στρέφεται κατά των Ελλήνων μουσουλμάνων –ιδιαίτερα της Θράκης- σε περιόδους που υπάρχουν αναταράξεις και ρωγμές που δύνανται να απειλήσουν την εφαρμογή των τουρκικών σχεδιασμών εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Αν και υπάρχει η κοινή πεποίθηση πως η τουρκική εξωτερική πολιτική έχει απωλέσει σημαντικό μέρος της ισχυρής της εμφάνισης, η πραγματικότητα είναι πως υπάρχει μία καλοπροσαρμοσμένη και καλοσχεδιασμένη στροφή της Άγκυρας, η οποία δείχνει πως αποφάσισε την συσπείρωση των μουσουλμανικών πληθυσμών σε μία κρίσιμη μάζα που θα χρησιμεύσει σε βάθος δεκαετίας ως μοχλός πίεσης για την δημιουργία εθνικών απαιτήσεων των σημερινών μουσουλμανικών μειονοτήτων. Και αυτός ο σχεδιασμός εφαρμόζεται με διαφορετικούς τρόπους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Βουλγαρία, χώρες στις οποίες σημειώνεται ισχυρή αντίσταση στην εφαρμογή των τουρκικών σχεδίων, ενώ τα Σκόπια και η Αλβανία θεωρούνται πως «οδεύουν καλώς» μέσω της πολύ-επίπεδης οικονομικής διείσδυσης αλλά και της στρατιωτικής βοήθειας που δέχονται από την Άγκυρα.



Στην γειτονική Βουλγαρία, παρά την παράσταση που δόθηκε με την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου του μουσουλμανικού κόμματος της Βουλγαρίας, έχει περάσει ένα καθαρά συσπειρωτικό μήνυμα στους μουσουλμάνους της γείτονος χώρας, οι οποίοι εισέπραξαν έμμεση απειλή για την ζωή τους –μέσω της αποτυχημένης γελοίας απόπειρας δολοφονίας με… αεροβόλο όπλο που έπαθε και εμπλοκή!- επειδή είναι μουσουλμάνοι. Ουσιαστικά, ο πρώτος στόχος της Άγκυρας επετεύχθη, αφού με μπόλικη δόση τρομολαγνικής προπαγάνδας στα τζαμιά, θα πεισθεί το σύνολο σχεδόν των μουσουλμάνων της Βουλγαρίας πως απειλείται η ζωή τους και μόνο η συσπείρωση απέναντι στην αντιμουσουλμανική κυβέρνηση της Σόφιας και η ταυτόχρονη βοήθεια της «μητέρας πατρίδας» Τουρκίας, είναι δυνατόν να τους σώσουν από τον «βέβαιο» θάνατο…! Μία θεατρική πράξη με το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, σε ένα πλήθος ανθρώπων που ανεπίσημα κηρύσσει σε όλους τους τόνους πως είναι Τούρκοι και όχι Βούλγαροι…!

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία περαιτέρω κινητικότητα από την πλευρά των τουρκοφρόνων Βουλγάρων, ούτε όμως και από την πλευρά της Βουλγαρικής κυβέρνησης. Να σημειώσουμε, όμως, πως η αποφασιστικότητα των Βουλγαρικών κυβερνήσεων κατά το παρελθόν σε κινήσεις και δράσεις φιλοτουρκικού περιεχομένου, ήταν αποστομωτική, με άμεσες απελάσεις όσων προέτασσαν ακόμη και τα επίθετά τους ως τουρκικά.

 Ερχόμενοι στην περίπτωση της Ελλάδας και σε μία κρίσιμη χρονική περίοδο, στην οποία διακυβεύεται το σύνολο της τουρκικής προπαγάνδας που απευθύνεται στους νεαρούς μουσουλμάνους της Θράκης προκειμένου αυτοί να τουρκοποιηθούν συνειδησιακά, διαπιστώνουμε πως η απόφαση για διδασκαλία του Κορανίου εντός των Ελληνικών Δημόσιων Σχολείων και η οικονομική ανταμοιβή ως δημοσίων υπαλλήλων των ιεροδιδασκάλων, μπορεί να δημιούργησε κάποιες «αναταράξεις», αλλά ο προσχεδιασμός από την πλευρά της Άγκυρας για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου νόμου (που έμενε ανεφάρμοστος από το 2007), κατόρθωσε όχι μόνο να ηρεμήσει τα πνεύματα, αλλά να μεταφέρει και μία ισχυρή νότα αισιοδοξίας στους κύκλους των τουρκοφρόνων που περιβάλλουν και προστατεύονται από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

Το ίδιο βράδυ της απόφασης του Ελληνικού Κοινοβουλίου, μέσω της οποίας οι μουσουλμάνοι ιεροδιδάσκαλοι θα διορίζονται στο Ελληνικό Δημόσιο και θα διδάσκουν τα μαθήματα Κορανίου (Κουράν κουρσού) στους μουσουλμάνους μαθητές, υπήρξε έντονη κινητικότητα από την πλευρά του τουρκικού προξενείου, το οποίο κάλεσε το σύνολο της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης», τους πρώην και νυν μουσουλμάνους βουλευτές, καθώς και τους Δημάρχους Μύκης, Ιάσμου και Αρριανών.

Σε αυτή τη σύσκεψη ο τούρκος πρόξενος Ιλχάν Σενέρ ζήτησε από τους καλεσμένους του πρώτα να ηρεμήσουν και στη συνέχεια τους ενημέρωσε για το ήδη υπάρχον σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου. Ζήτησε, μάλιστα, να υπάρξει στη συνέχεια βομβαρδισμός «τοπικών ενημερώσεων» προς τα κατώτερα στελέχη ενός εκάστου των παρευρισκομένων στην σύσκεψη αυτή.



Αρχικά ο τούρκος πρόξενος ενημέρωσε πως η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει ήδη ετοιμαστεί για τις εξελίξεις και συνιστά μετά το πρώτο μπαράζ ανακοινώσεων, μία επίσημη επίθεση ενημέρωσης σε μουσουλμανικά χωριά. Σε αυτή την υπερκινητικότητα θα συμμετέχει και ο ίδιος ο τούρκος πρόξενος, ο οποίος θα αυξήσει κατακόρυφα τις μετακινήσεις του και τις επαφές του, προκειμένου να επηρρεάσει το δυνατόν περισσότερο και να δεσμεύσει εκείνους που μπορούν να επηρεάζουν τους μουσουλμάνους της Θράκης.
Στόχος αυτής της πολιτικής είναι να λειτουργήσει ο χρόνος ως σύμμαχος της Τουρκίας και των «τούρκων της Ανατολικής Θράκης», αφού η κυβέρνηση Σαμαρά έχει να αντιμετωπίσει πολλά και μεγάλα προβλήματα μέχρι την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Μέχρι τότε όμως, η τοπική κοινότητα των «τούρκων» της Θράκης πρέπει να οργανωθεί και να εμφανισθεί ενωμένη διεκδικώντας την ουσιαστική ακύρωση του νόμου. Ο σκοπός είναι, τόνισε ο Ιλχάν Σενέρ, να δημιουργηθεί μία κρίσιμη μάζα, αδιαίρετη και πρόθυμη να φτάσει στα άκρα, που θα πιέσει –για πρώτη ίσως φορά με τέτοια ένταση- με εθνικά κριτήρια την κυβέρνηση της Ελλάδας, για να υποχωρήσει από την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου.

Εν κατακλείδι, το σχέδιο της Άγκυρας για δημιουργία μίας κρίσιμης μάζας τουρκοφρόνων μουσουλμάνων στην Ελληνική Θράκη, είναι το εξής:

Άσκηση θρησκευτικής πίεσης από τους ιμάμηδες



Να υπάρξει ευθεία αμφισβήτηση των θρησκευτικών ικανοτήτων των ιεροδιδασκάλων που θα διορισθούν στο Ελληνικό Δημόσιο. Αυτή η αμφισβήτηση να γίνει με κηρύγματα μέσα στα τζαμιά, αλλά και σε κάθε κοινωνική εκδήλωση (από το καφενείο έως και στα σουνέτια) των ιμάμηδων. Οι ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής φέρουν ακέραιο το βάρος αυτής της ευθύνης και του «διαφωτισμού» των ιμάμηδων στους οποίους έχουν άμεση ή έμμεση πρόσβαση. Πρέπει να καταστεί ως θρησκευτικό καθήκον-χρέος του καλού μουσουλμάνου η μη φοίτησή του σε σχολείο που θα διδαχθεί το Κοράνι από ιεροδιδάσκαλο ο οποίος αμφισβητείται ευθέως για τις θρησκευτικές του γνώσεις, αλλά και για την ποιότητα και το βάθος της πίστης του.

Άσκηση οικονομικής πίεσης

Να γίνει απολύτως κατανοητό σε όλους και ιδιαίτερα σε όσους θελήσουν να αμφισβητήσουν ή να απομακρυνθούν από την ντιρεκτίβα της Άγκυρας πως θα υπάρξουν παρενέργειες οικονομικού περιεχομένου, οι οποίες θα πλήξουν άμεσα τις οικογένειες που θα βρεθούν απέναντι στην εντολή της «μητέρας πατρίδας».



Έτσι, αρχής γενομένης από την τουρκική τράπεζα Ziraat Bank, η οποία είτε θα ασκήσει πιέσεις για αποπληρωμές δανείων είτε θα αρνηθεί δανεισμό σε όσους δεν συμπλεύσουν με τον όλο σχεδιασμό, θα υπάρξει ένα σαφές μήνυμα οικονομικής επίθεσης στους αρνητές του τουρκισμού.

Ταυτόχρονα, όσοι άνθρωποι του προξενείου σε προσωπικό επίπεδο έχουν δανείσει χρήματα σε μουσουλμάνους της Θράκης, θα πρέπει να ελέγξουν τις διαθέσεις των οικογενειών σχετικά με το νόμο περί ιεροδιδασκάλων. Οπουδήποτε διαπιστώσουν πως υπάρχει αρνητικό κλίμα ως προς το σχέδιο του προξενείου, να απαιτήσουν άμεσα την επιστροφή του δανείου.

Όσοι είναι ιδιοκτήτες συνεργείων κατασκευών, να κάνουν καταστάσεις προκειμένου να ελέγξουν οι ίδιοι αλλά και έμπιστοι άνθρωποί τους, τον φιλοτουρκισμό των εργαζομένων τους. Όποιος διαπιστωθεί πως ακολουθεί τον Ελληνικό νόμο, θα απομακρύνεται από το συνεργείο μέχρις ότου κάνει δήλωση μετάνοιας στον εργοδότη του και, φυσικά, στον ψευτομουφτή του νομού του.

Κοινωνική απομόνωση

 Εάν υπάρξουν περιπτώσεις αντίστασης μουσουλμάνων στις προτροπές των ιμάμηδων ή βρεθούν να έχουν κάποια οικονομική ανεξαρτησία, τότε να επιχειρείται κοινωνικός αποκλεισμός σε όλα τα επίπεδα. Από μέλη της ίδιας της οικογένειας, έως συγγενείς ή και φίλους. Οι «αρνητές» πρέπει να νιώσουν πως δεν μπορούν να σταθούν εμπόδιο στο «καλό του συνόλου» και στην αγάπη της «μητέρας πατρίδας».

Πρέπει η κοινωνική πίεση να είναι στον μέγιστο δυνατό βαθμό, όμως και προσχηματική (με διάφορες αιτιάσεις) για να μένουν πάντα ανοιχτές οι πόρτες για την επιστροφή εκείνου που θα αντιδράσει.

Πρώην βουλευτής, πρότεινε στα επιχειρήματα να αναφέρονται οι διαλύσεις οικογενειών εξαιτίας της Ελλάδας και της αντιτουρκικής και αντιμουσουλμανικής της πολιτικής (δηλαδή να κατηγορηθεί η Ελλάδα για την πολιτική μίσους που θα εισάγει στην μουσουλμανική κοινότητα το τουρκικό προξενείο).

Όλα τα παραπάνω πρέπει να γίνουν σε αρχικά ήπιους τόνους σιωπηλά και με κλιμάκωση εάν υπάρχουν αντιδρώντες, ενώ τα τουρκόγλωσσα ΜΜΕ θα πρέπει να έχουν συνεχή ροή άρθρων διαμαρτυριών και καταγγελιών, τα οποία θα χρησιμοποιούνται από τους ανθρώπους του προξενείου, για ενίσχυση των θέσεων που θα προπαγανδίζουν σε καθημερινή βάση σε όλα τα μουσουλμανικά χωριά της Θράκης.

Σε σκληρή του τοποθέτηση γνωστός τουρκόφρονας ζήτησε να παρέμβουν ακόμη και «μπρατσαράδες» για να «βάλουν μυαλό» σε όσους θα συνεχίσουν να αρνούνται την προξενική εντολή. Η απάντηση που εισέπραξε ήταν: «Θα δούμε, με τον καιρό, έχουμε μήνες μπροστά μας»…

 Μετά από όλα αυτά, είναι απολύτως κατανοητό πως το τουρκικό παρακράτος θα ξεχυθεί τους επόμενους μήνες για να πείσει τους μουσουλμάνους της Θράκης, με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο, για το τι πρέπει να κάνουν. Δεν γνωρίζουμε πως θα αντιδράσει η Ελληνική πολιτεία, αν και είμαστε σχεδόν βέβαιοι πως τίποτε δεν διακόπτει τη νιρβάνα των υπευθύνων των Αθηνών. Το κύμα βίας, όμως, που θα ξεσηκωθεί κατά των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης, ενδέχεται να λειτουργήσει ως καταλύτης για την αύξηση ταχύτητας στην δημιουργία μίας κρίσιμης εθνικής μάζας τουρκοφρόνων, η οποία με την σειρά της θα έχει τη δυνατότητα –σε παράλληλη δράση με τους μουσουλμάνους της Βουλγαρίας- να αιτηθεί οτιδήποτε κατά των συμφερόντων και της επικράτειας της Ελλάδας…

Όλα αυτά, ενώ έχουν ήδη υπάρξει παρασκηνιακές εξελίξεις και συμφωνίες, τις οποίες πολύ σύντομα θα δημοσιεύσουμε και θα στενοχωρήσουμε κάποιους στην σημερινή και τραγική κυβέρνηση της Ελλάδς. Ποιοί είναι αυτοί; Ο νοών νοείτω…

Κωνσταντίνος

ΥΓ: Στόχευση της Άγκυρας μέσα από την συγκεκριμένη εξέλιξη του νόμου περί ιεροδιδασκάλων είναι να δημιουργήσει πρόβλημα, το οποίο θα εμφανίσει ως παραβίαση των θρησκευτικών δικαιωμάτων των "τούρκων" της Θράκης. Πρόβλημα, για το οποίο θα εμφανισθεί υπεύθυνη η Ελλάδα, από την οποία και θα ζητηθεί η επίλυσή του... Η γνωστή δηλαδή τακτική του τουρκικού προξενείου: Δημιουργώ πρόβλημα και περιμένω να κάνεις το λάθος που θα εκμεταλλευθώ...

http://kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου