Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Ο Ελληνισμός στο απόσπασμα της συμμορίας των Βρυξελών!

Γράφει ο Μαγια

Σε κατάσταση πολιορκίας ο Ελληνισμός. Μετά την αποικιοποίηση της Ελλάδας, η σειρά της Κύπρου να μετατραπεί σε αποικία χρέους, με την πρωτόγνωρης αθλιότητας απόφαση του Eurogroup. Η νεοφιλελεύθερη συμμορία των Βρυξελλών δηλώνει πλέον έτοιμη να κατάσχει και ατομικές περιουσίες, όπως είναι οι καταθέσεις.
Αν η Ελλάδα υπήρξε το πειραματόζωο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας στην ευρωζώνη, η Κύπρος μετατρέπεται στο νέο πειραματόζωο της απροκάλυπτης ληστείας.
Προηγήθηκε η αλλαγή πολιτικής και κυβέρνησης στην Κύπρο για την οποία εργάσθηκαν σκληρά και με πάθος το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες. Επρεπε να επιλεγούν πρόθυμοι
πολιτικοί που να βαδίζουν στα χνάρια της Αθήνας. Στην πλήρη υποταγή στους τροϊκανούς και τα μνημόνια. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Αναστασιάδης, πρόδωσε μέσα σε δεκαπέντε μέρες την εντολή που πήρε από τους πολίτες.
Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο που έκανε Κύπριος διπλωματικός παρατηρητής. «Πρόκειται για ατιμωτική ενέργεια που δεν μπορεί παρά να συγκριθεί ως προς το ποιόν της αντιλήψεως με την αναιδή εκτροπή που εκτέλεσε με εντολές ξένων κέντρων και του τυράννου Δημήτρη Ιωαννίδη ο ανεκδιήγητος Νικόλαος Σαμψών στις 15 Ιουλίου 1974».
Το PSI για το οποίο τόσο καμάρωναν οι ανεύθυνοι μνημονιακοί των Αθηνών, μετέτρεψε την κρίση ελλειμμάτων της Ελλάδας σε γεωστρατηγική κρίση του ελληνισμού. Και τούτο γιατί δεν ελήφθη κανένα ειδικό μέτρο να προστατευτεί η Κύπρος παρόλο που πλείστα όσα ομόλογα βρισκόντουσαν στα χέρια κυπριακών τραπεζών.

Πρώτο θέμα στα ξένα ΜΜΕ το σοκ που προκάλεσε η είδηση για την επιβολή φόρου έως και 10% στις τραπεζικές καταθέσεις, στα πλαίσια πακέτου διάσωσης ύψους 10 δισ. Ευρώ.
Παρότι η Κύπρος είναι μια από τις πιο μικρές οικονομίες της ευρωζώνης, θα μπορούσαν να υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις για άλλες επιβαρυμένες οικονομίες όπως η Ισπανία και η Ιταλία» αναφέρει το BBC.
«Σε κατάσταση σοκ ο λαός της Κύπρου» γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde,
Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου, σηματοδοτεί την πρώτη φορά στην 5ετή κρίση της ευρωζώνης, που όσοι έχουν καταθέσεις σε τράπεζες της ευρωζώνης χάνουν χρήματα» σημειώνει η Wall Street Journal.
Ιδιαίτερα επικριτικός εμφανίζεται για μια ακόμα φορά ο Economist. Το σχέδιο διάσωσης της Λευκωσίας χαρακτηρίζεται κοντόφθαλμο, αυτοκαταστροφικό και άδικο, κυρίως σε σχέση με τη φορολόγηση των καταθέσεων έως 100 χιλιάδες ευρώ, που θεωρούνται ασφαλείς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. «Δεν υπάρχει κανένα ηθικό έρεισμα να την πληρώνουν οι Κύπριες χήρες( μικροκαταθέτες) και να μην αγγίζονται οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών και όσοι επένδυσαν σε κρατικά ομόλογα, όπως φαίνεται να συμβαίνει εδώ», σχολιάζει το βρετανικό περιοδικό.
Εκδηλη πλέον η ανησυχία για τον κίνδυνο μετάδοσης στην Ελλάδα, αλλά και σε όλον τον Ευρωπαϊκό Νότο του κλίματος πανικού που επικρατεί στις τάξεις των πολιτών στην Κύπρο.
Ποιος διασφαλίζει σήμερα στους καταθέτες στις χώρες που εφαρμόζουν πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ότι δεν θα επιβληθούν στο μέλλον ανάλογα μέτρα;

Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες πληροφορίες, οι καταθέσεις που βρίσκονται σε κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα δε θα συμμετάσχουν στο «κούρεμα». Εξάλλου, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τις καταθέσεις που βρίσκονται σε υποκαταστήματα και θυγατρικές ελληνικών ομίλων στην Κύπρο. Τα πάντα θα οριστικοποιηθούν με το νόμο που αναμένεται να ψηφίσει αύριο η κυπριακή Βουλή.
Ως προς τις καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα αυτές δεν θα υποστούν κανένα κούρεμα και θα μεταφερθούν μέχρι την Τρίτη σε εγχώριο τραπεζικό ίδρυμα, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Η Κύπρος παύει να υφίσταται ως οικονομική οντότητα, καθώς η οικονομία της ήταν δομημένη πάνω στις υπηρεσίες που προσέφερε ως χρηματοοικονομικό κέντρο.
Η Κύπρος κατέστη σημαντικός προορισμός μαύρου χρήματος των Ρώσων, Ουκρανών, Σέρβων κ.λπ. ολιγαρχών, κλεφτών και απατεώνων που λεηλάτησαν τη δημόσια περιουσία των κρατών του «υπαρκτού σοσιαλισμού»

Η BND υπολογίζει ότι μόνο τα χρήματα που έχουν κατατεθειμένα σε κυπριακές τράπεζες Ρώσοι ολιγάρχες υπερβαίνουν τα 20 δισεκ. ευρώ – πάνω από το 110% του κυπριακού ΑΕΠ! Αν το Μνημόνιο διώξει τελικά τους Ρώσους από την Κύπρο, η οικονομία του νησιού θα καταρρεύσει και μόνο εξ αυτού του λόγου.
Τα κεφάλαια της Κύπρου -ακόμα και των πλουσίων Κυπρίων- «σπρώχνονται» στο Λιχτενστάϊν, στο Λουξεμβούργο, στην Βουλγαρία κ.α. για να ελέγχονται απόλυτα από την τρόικα.
Φυσικά, όλα αυτά συμβαίνουν την περίοδο που στην ΑΟΖ της Κύπρου εντοπίστηκαν τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου της Ευρώπης.
Το αποικιοκρατικό παρελθόν των μεγάλων χωρών της Ευρώπης έχει βαθιά ενσταλάξει μέσα τους την πεποίθηση ότι οι υπόδουλοι λαοί, όπως θα είναι και ο κυπριακός υπό καθεστώς Μνημονίου, δεν έχουν εθνικά δικαιώματα και δεν χρήζουν απολύτως κανενός σεβασμού.

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου