Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

«Παράθυρο προσθέτων υπερωριών για υπαλλήλους της Βουλής»

Του πολίτη Π. Παπαγαρυφάλλου

Αυτός είναι ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ της «Καθημερινής» (φ. της 5 Μαρτίου, σελ. 5).
Η ανεργία καλπάζει, οι συντάξεις και οι μισθοί πετσοκόβονται, τα λουκέτα αυξάνουν γεωμετρικά, η πείνα απλώνεται, οι οιμωγές των πεινασμένων στις ουρές των καζανιών και του ΙΚΑ γίνονται πιο εκκωφαντικές αλλά στα κομματόσκυλα οι προστάτες δίνουν απλόχερα αυξήσεις.
Δυστυχώς ξεχάστηκε πρόωρα εκείνο το εθνοσωτήριο σύνθημα: «Να καεί, να καεί, το μπορντέλο η Βουλή»!
Ζητείται επειγόντως ένας Βαν Ντερ Λούμπεν, γιατί ο «κυρίαρχος» λαός τρέχει στα συσσίτια με καραβάνες! Από τότε που ο Λούμπεν έβαλε φωτιά στο Ράιχσταγκ πέρασαν οκτώ δεκαετίες. Αυτά ως παραμύθι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου