Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

ΓΙΝΑΜΕ ΠΑΛΙ ΡΟΜΠΕΣ! Για "κυβερνητική ντροπή" μιλά ο ξένος τύπος

Για "κυβερνητική ντροπή" μιλά ο ξένος τύπος

Την παραίτηση του γ.γ. της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου καλύπτουν τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα σχολιάζοντας το επεισόδιο ως ντροπιαστικό για τον κυβερνητικό συνασπισμό ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Στη σχέση Σαμαρά-Μπαλτάκου επικεντρώνει το δημοσίευμα του Associated Press: "Κορυφαίος συνεργάτης του συντηρητικού Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά παραιτήθηκε με αφορμή βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να κατηγορεί το Σαμαρά για επηρεασμό ποινικής έρευνας σχετικά με ναζιστικό κόμμα προκειμένου να εξασφαλίσει ψήφους"...
Το πρακτορείο χαρακτηρίζει το επεισόδιο "ντροπιαστικό για τον επιβαρυμένο συνασπισμό του Σαμαρά που χαίρει πολύ μικρής κοινοβουλευτικής πλειοψηφείας και έχει να αντιμετωπίσει τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες ευρωεκλογές". Το δημοσίευμα περιέχει επίσης το σχετικό σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ περί κυβερνητικού οπορτουνισμού και υπενθυμίζει την άρση ασυλίας για ακόμη πέντε βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που αποφάσισε η βουλή.
Το ρεπορτάζ του Associated Press αναπαρήγαγαν πλήθος άλλων ξένων Μέσων ενημέρωσης όπως το αμερικανικό abc News και οι εφημερίδες Washington Post και Huffington Post.
Το BBC σχολίασε σε σχετικό δημοσίευμα ότι εκτός από ντροπή για την κυβέρνηση, το περιστατικό αποτελεί απόδειξη ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη. Μάλιστα "αν καταρρεύσει το κατηγορητήριο κατά της ΧΑ θα είναι σημαντικό πλήγμα για την κυβέρνηση".
To βρετανικό IB Times παραθέτει το βίντεο με τη φερόμενη συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη όπως αναρτήθηκε στο Youtube και εστιάζει στους ισχυρισμούς του γ.γ. ότι οι υπουργοί Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και Δημοσίας Τάξης Ν. Δένδιας "χρησιμοποίησαν την επιρροή τους" στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Υπενθυμίζει επίσης ότι ο Μπαλτάκος ήταν ο άνθρωπος που είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή το 2013 και αντιτάχθηκε στη δίωξή της.
Για συνωμοσία "του εκπροσώπου του νεοναζιστικού κόμματος" της ΧΑ με το "δεξί χέρι Σαμαρά" κάνει λόγο η γαλλική εφημερίδα Le Monde. Το δημοσίευμα επισημαίνει την παραίτηση Μπαλτάκου και υπενθυμίζει το ιστορικό της δίωξης κατά του κόμματος, καθώς και τις κατηγορίες εναντίον του, μεταξύ των οποίων πλήθος επιθέσεων και τουλάχιστον μια δολοφονία.
"Τί έχει να πει γι' αυτό ο Σαμαράς;", είναι τίτλος άρθρου του γερμανικού περιοδικού Focus, το οποίο παραθέτει αυτούσια την επίμαχη συνομιλία μεταφρασμένη στα γερμανικά. Αναφέρεται επίσης και στο θέμα της φωτογραφίας του οδηγού του αντιπροέδρου της βουλής Ι. Τραγάκη, στην οποία εμφανίζεται να χαιρετά ναζιστικά.
Σχετικό δημοσίευμα ανήρτησε και η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, στο οποίο αναφέρεται στο σχόλιο του πρωθυπουργού ότι ο Μπαλτάκος δεν έχει θέση στην κυβέρνηση, αλλά και του αντιπροέδρου Ε. Βενιζέλου. Δεν παραλείπει επίσης να αναφέρει και το βίαιο επεισόδιο στη βουλή με το Δημήτρη Μπαλτάκο, γιο του γ.γ. της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου