Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΣΤΑΜΟΥΛΗ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ


                                                             
            ΝΕΟΠΕΡΑΜΙΩΤΕΣ  ΝΕΟΠΕΡΑΜΙΩΤΙΣΣΕΣ
      Με ξεχωριστή χαρά και μεγάλη συγκίνηση σας ΚΑΛΟΣΩΡΙΖΩ  στα εγκαίνια του εκλογικού  κέντρου της Νέας Περάμου.
       Ξεκινάμε απόψε, επίσημα, τον προεκλογικό αγώνα από εδώ και δεν είναι τυχαίο αυτό.!!
       Ξεκινάμε από εδώ για να δείξουμε πόσο πολύ υπολογίζουμε την Νέα Πέραμο, την οποία θέλουμε ισότιμο εταίρο του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου και όχι φτωχό συγγενή, όπως την είχαν μέχρι τώρα.
       Χαιρετίζω την μεγαλειώδη αποψινή μας συνάντηση, η οποία
προδιαγράφει και την μεγάλη νίκη, που έρχεται.
            Νίκη που θα οδηγήσει σταδιακά και σταθερά στην  ανάπτυξη της περιοχής μας, στη σημαντική βελτίωση της ποιότητας ζωής, αλλά και στην αύξηση των θέσεων  απασχόλησης, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο, ιδιαίτερα για τους νέους μας.
            Στις ερχόμενες εκλογές νικητής θα είναι μόνον ο λαός.
            Όλοι εσείς οι Πολίτες! Για ένα καλύτερο αύριο, για ένα καλύτερο μέλλον.

            ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ
Το όνομα της Υπερκομματικής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ δεν δόθηκε τυχαία.
             Θεμελιώδης καταστατική αρχή της  ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι η εξής "Υπάρχουμε ως δημοτικός συνδυασμός  για να υπηρετούμε τον πολίτη".

            Για να διαχειριστούμε τα κοινά,από τον πολίτη παίρνουμε την δύναμη.  Από όλους εσάς ΜΑΖΙ, αλλά και από τον κάθ' έναν ξεχωριστά.
      Ως δημοτική αρχή, εσάς οφείλουμε,  να υπηρετούμε με διαφάνεια, σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αποτελεσματικότητα, και προ πάντων με χρηστή διαχείριση.
       Σε Εσάς έχουμε καθήκον και υποχρέωση να λογοδοτούμε τακτικά, για τις πράξεις και τις αποφάσεις μας, για τις σοβαρότερες των οποίων  πρέπει να συναποφασίζουμε.

      Πιστεύουμε αταλάντευτα, ότι το Βήμα αυτό από το οποίο σας απευθύνουμε δημόσιο λόγο, είναι ιερό. Όταν μιλάς στο Λαό, στους πολίτες, τα λόγια σου πρέπει να είναι μετρημένα, υπεύθυνα, ρεαλιστικά, συγκεκριμένα, και τις διαβεβαιώσεις αυτές να τις κάνεις πράξη.

            Αυτό σήμερα είναι, δυστυχώς, το μεγάλο έλλειμμα στον δήμο μας.
            Προεκλογικά, μεγάλα, παχιά και ωραία, κούφια όμως λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις… και μετεκλογικά, πλήρης εγκατάλειψη, αλαζονεία, αυταρχισμός και νομή της εξουσίας σαν να είναι τσιφλίκι του πατέρα τους.
            Αυτή τη σάπια παλαιοκομματική αντίληψη η υπερκομματική ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ πρόκειται να την καταργήσει πλήρως.
Με την ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ στη διοίκηση του δήμου θα λειτουργούν Αρχές. Ο  δημόσιος λόγος της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ πρόκειται να τηρείται  με ευθύνη, θα είναι συμβόλαιο τιμής.
Μόνον έτσι αγαπητοί συνδημότες πάει μπροστά ο τόπος.
                                                                               
ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ
Όλοι γνωρίζουμε, ότι βιώνουμε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της μεταπολεμικής Ελλάδας. Τα κόμματα εξουσίας και κυρίως οι επαγγελματίες παλαιοκομματικοί πολιτικοί της κακιάς ώρας, άλωσαν και κατέστρεψαν την πατρίδα μας. Την έφεραν στο χείλος του γκρεμού και της χρεωκοπίας.
       Κατέστρεψαν την οικονομία, μας γέμισαν με χρέη εν αγνοία του λαού,   δημιούργησαν διαφθορά, σκάνδαλα, διέλυσαν τον κρατικό μηχανισμό για την εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων.
       Άλωσαν και την τοπική αυτοδιοίκηση με την “καθιέρωση” δικών τους κομματικών δημάρχων, με τους γνωστούς μηχανισμούς πελατειακών σχέσεων.
       Ακόμη και σήμερα επιμένουν να επιβάλλουν ξανά τους κομματικούς εκπροσώπους τους στον δήμο, προκειμένου να περνούν τους σχεδιασμούς τους σε βάρος των πολιτών.
      Ήλθε η ώρα οι πολίτες να θέσουν τέρμα στην υποταγή της τοπικής αυτοδιοίκησης σε κομματικούς υποψηφίους και συμφέροντα.
     Τα  κόμματα πρέπει να υπάρχουν ως πυλώνες της δημοκρατίας, αλλά ο χώρος  λειτουργίας τους είναι η βουλή και όχι οι δήμοι.
       Οι πολίτες δεν πρέπει να επιτρέψουν με την ψήφο τους, να επικρατήσουν οι κομματικά υποτελείς υποψήφιοι δήμαρχοι, διότι έτσι θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις για την υλοποίηση κομματικών σχεδίων σε βάρος της περιοχής μας.
       Άλλωστε με τον τρόπο αυτό έχουν ήδη περάσει ολέθρια σχέδια για την περιοχή μας,  την οποία συνεχώς υποβαθμίζουν, μέχρι και προσφάτως με τον σημερινό δήμαρχο, το κόμμα του οποίου μας έφερε τα διόδια, το αγκυροβόλιο, τα ιχθυοτροφεία και μετά τις εκλογές πρόκειται να φέρει και τους Ρομά στο Κανδήλι.
      Όχι λοιπόν ξανά κομματικούς υποτελείς στο Δήμο μας. Θέλουμε τον Δήμο μας πραγματική ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.
     Ήλθε η ώρα να αποχωρήσουν  οριστικά από την διοίκηση του Δήμου  συμπεριφορές  κακοδιοίκησης, σπατάλης, αυταρχισμού,αλαζονείας, αναίτιων ύβρεων και απαξιωτικών χαρακτηρισμών, προς κάθε πολίτη ή δημοτικό σύμβουλο, που  προσπαθούσε να ανατρέψει σχεδιασμούς της διοίκησης, σε βάρος του τόπου.
       Πρέπει επιτέλους να μπει φρένο στην εγκατάλειψη, στην στασιμότητα και στην υποβάθμιση της περιοχής μας.
      Η  ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ η μόνη σήμερα πραγματικά υπερκομματική και ανεξάρτητη   δύναμη αυτοδιοίκησης, έχει  μόνο ένα αφεντικό:
Τον ΠΟΛΙΤΗ, με Π κεφάλαιο, δηλαδή ΕΣΑΣ.

Φίλες και φίλοι
Τώρα ας προσεγγίσουμε, όπως άλλωστε έχουμε υποχρέωση, και αξιολογήσουμε με δίκαιη κρίση, τα έργα, την γενικότερη συμπεριφορά και διαχείριση των κοινών πραγμάτων από τον απερχόμενο δήμαρχο.
    Μια απλή ματιά στις προεκλογικές δεσμεύσεις Μαρινάκη για την περίοδο 2011 -2014, αρκεί ώστε κάθε πολίτης να αντιληφθεί το τεράστιο χάος που υπάρχει σε σχέση με την σημερινή πραγματικότητα.
     Μια απλή ματιά αρκεί για να αντιληφθεί την απίστευτη υποκρισία προς τους πολίτες. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ  ένας άνθρωπος που ζητά την διοίκηση του δήμου να λέει τόσα ατέλειωτα ψέματα στους πολίτες;

Κύριες και κύριοι
      Ειλικρινά  δείτε εδώ τις προηγούμενες δεσμεύσεις του (πρόγραμμα). Καμιά απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.
       Αλλά και πέρα από τις κούφιες υποσχέσεις διαπιστώνονται:
- Μεγάλη κακοδιαχείριση και σπατάλες  του δημοσίου χρήματος και μάλιστα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς (π.χ σκάνδαλο μεταφοράς λυματολάσπης)
- Κονδύλια που διατίθενται σε κάθε μορφής άσκοπες εκδηλώσεις, που εξυπηρετούν μόνο  την πολιτική  εικόνα του απερχόμενου δήμαρχου
-        Τεράστια χρέη του δήμου προς τους πολίτες, με αδιαφορία για τις δυσκολίες που περνούν
-        Σφετερισμός έργων άλλων, ως δικών του, προκειμένου να καλύψει τη γύμνια του, όπως η αποχέτευση της Νέας Περάμου, που είχε εξασφαλισθεί από τον πρώην δήμαρχο Νέας Περάμου και νυν υποψήφιο με την ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, κ. Φωτίου. (Το 6ο δημ. Σχολείο, ο δρόμος Αλεποχωρίου κ.ά)
 - Σπατάλη και κακοτεχνίες στα με ανάθεση  έργα του δήμου
     Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ εγκαίρως πρόκειται να  διερευνήσει σε βάθος την διαχείριση Μαρινάκη  και ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες και όποιον άλλον χρειασθεί!!!
       
ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ
     Αποτελεί επιβεβαίωση της πλήρους αποτυχίας του απερχόμενου Δημάρχου  και των παρατρεχάμενών του, η αποχώρηση επτά κορυφαίων στελεχών του, μεταξύ των οποίων αντιδήμαρχοι, πρόεδροι Νομικών Προσώπων, πρόεδροι επιτροπών και άλλοι, με βαριές κατηγορίες σε βάρος του.
      ΠΟΤΕ άλλοτε στην πολιτική ιστορία του τόπου δεν υπήρξαν τέτοιες καταστάσεις. Δυστυχώς πρόκειται για πολιτικά γεγονότα, που  γράφει η ιστορία στις μαύρες σελίδες της.
                      
      Ο κ. Μαρινάκης θα σας επισκεφθεί αυτές τις ημέρες. Και πάλι θα επαναλάβει τον εαυτό του. Θα σας γεμίσει με ωραίες υποσχέσεις έργων, που δήθεν έγιναν ή ΘΑ γίνουν. 
Θα σας αραδιάσει ένα σωρό υποσχέσεις, όπως και στο παρελθόν,
και Θα ζητήσει μια νέα 5ετή θητεία.
Για να κάνει τι;
Τον κ. Μαρινάκη τον είδαμε πλέον, τον γνωρίσαμε, τον μάθαμε. Θα τον ξαναψηφίσουμε;
    Δεύτερη ευκαιρία στον Μαρινάκη είναι σαν να δίνεις δεύτερη σφαίρα σ' αυτόν, που δεν σε πέτυχε με την πρώτη.

 Νεοπεραμιώτισσες, Νεοπεραμιώτες,
      Οι καιροί είναι δύσκολοι και απαιτούν αποφάσεις, με δημιουργικό πνεύμα και όραμα.    Απαιτούν διαχειριστές ήθους, ειλικρίνειας,  αποτελεσματικότητας, συνέπειας λόγων και πράξεων.
     Πρέπει να αποφασίσουμε όλοι οι πολίτες, σταθερά και αταλάντευτα, να πάρουμε την τύχη  στα χέρια μας και να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις.
     Να πορευθούμε με αλληλεγγύη  ο ένας για τον άλλο. Με ένα σοβαρό και υπεύθυνο προγραμματισμό, ο καθένας στο χώρο του και ακολούθως όλοι μαζί.
     Πρέπει να εργαστούμε με  αποφασιστικότητα, προσαρμοζόμενοι στις νέες απαιτήσεις, με σύγχρονες και καινοτόμες ιδέες, με αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, ο καθένας στον τομέα του, στηριζόμενοι και έχοντας δίπλα τις υπηρεσίες του δήμου. Μόνον έτσι πρόκειται να πάμε μπροστά.
Κύριες και κύριοι
     Η  Υπερκομματική και Ανεξάρτητη ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ αναλογιζόμενη με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, τα όσα σας γνωστοποιήσαμε , καθώς και τη σημερινή πραγματικότητα, όπως τη γνωρίζουμε όλοι μας, έχει  αρκετό καιρό τώρα, που εργάζεται αθόρυβα, προκειμένου να σχεδιάσει μια ρεαλιστική πρόταση, που θέτει στην κρίση των πολιτών .
     Με τη συμμετοχή και διαρκή διαβούλευση συνδημοτών μας, ανθρώπων του μόχθου,   αγροτών, επαγγελματιών, επιχειρηματιών, επιστημόνων, εμπειρογνωμόνων και άλλων, κατάρτισε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα.
    Ένα 5ετές αναπτυξιακό πρόγραμμα εναρμονισμένο με όσα ορίζει η σύγχρονη Ευρωπαϊκή πραγματικότητα.
    Ένα πρόγραμμα που προσπαθεί με υπεύθυνο και σοβαρό τρόπο, σεβόμενο τον πολίτη, να αναδείξει και να αξιοποιήσει τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας.
    Ένα πρόγραμμα που αποβλέπει:
- Στην ανάπτυξη της τοπικής αγοράς, με εφαρμογή σύγχρονων αναπτυξιακών μεθόδων, δομών και εργαλείων
-        Στην στήριξη και ενίσχυση κάθε ιδιωτικής πρωτοβουλίας και δράσης, με στόχο τη δημιουργία νέων βιώσιμων θέσεων απασχόλησης, ιδιαίτερα για τους νέους
-Στην ουσιαστική βοήθεια των αδύναμων ομάδων της κοινωνίας μας και
-        Στην σημαντική βελτίωση της ποιότητας ζωής
όλων των πολιτών.
     Ιδιαίτερα όμως για την Νέα Πέραμο πρέπει να αναφερθεί, ότι, εκτός όλων των άλλων, στις προτεραιότητές μας συμπεριλαμβάνονται:

ü      Η Συντήρηση, η αναβάθμιση και η Αξιοποίηση των πλατειών Αγ. Γεωργίου, Αγ. Βαρβάρας και Ηρώων.
ü      Η Διάνοιξη των παράπλευρων οδών της Σιδηροδρομικής Γραμμής και η δενδροφύτευσή της, σε συνεργασία με τον ΟΣΕ.
ü      Η Αξιοποίηση της περιοχής πρώην ΣΠΑΠ.
ü      Η Κατασκευή Μεγάλης Παιδικής χαράς με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας.
ü      Η Κατασκευή πεζοδρομίων στον Κεντρικό δρόμο Ν. Περάμου.
ü      Πλάνο δράσεων για την ενοποίηση όλων των παραθαλάσσιων χώρων από ΛΟΚ έως SOFTEX.  
ü      Διάνοιξη του παραλιακού δρόμου στη Σχολή Πυροβολικού.
Στην προσπάθεια για την αναβάθμιση και ανάπτυξη της Νέας Περάμου δεν είμαι μόνος. Έχω δίπλα μου πολλά και πολύ αξιόλογα στελέχη, τα οποία πρόκειται να βοηθήσουν τα μέγιστα με τις ικανότητες, τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.
Και είναι......(παρουσίαση υποψηφίων Νέας Περάμου)

ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ
    Σας διαβεβαιώνουμε από το βήμα αυτό, ότι  είμαστε διατεθειμένοι, να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, ως αυριανή δημοτική αρχή, εγώ προσωπικά, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα στελέχη της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, σε συνεχή διαβούλευση με τους πολίτες, με σκοπό να επιτύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.
     Επιθυμούμε διακαώς, στο τέλος της θητείας μας να σας κοιτάξουμε στα μάτια, όπως τώρα, και με υπερηφάνεια να σας πούμε, ότι οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις έγιναν πράξεις.
     Αυτό για όλους εμάς θα αποτελέσει  εξαιρετική τιμή και ηθική δικαίωση. Και αυτό το κέρδος επιζητούμε.

      Με τις σκέψεις αυτές και με αυτές τις προτάσεις για έργα και δράσεις, για ένα καλύτερο αύριο, για μια παραγωγική και αναπτυξιακή 5ετία,
σας καλώ  να στηρίξετε, με συντριπτική πλειοψηφία, την υπερκομματική και Ανεξάρτητη ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ, τον δικό σας δημοτικό συνδυασμό, για την Νέα Πέραμο και τα Μέγαρα.

Φίλες και φίλοι,
Σας ευχαριστώ όλες και όλους μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου και σας διαβεβαιώνω, ότι:
Όλοι μαζί μπορούμε, να νικήσουμε.
Όλοι μαζί μπορούμε, να αλλάξουμε την τύχη της Νέας Περάμου και των Μεγάρων.
Όλοι μαζί μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα, για ένα καλύτερο αύριο.
Όλοι μαζί μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα
Με λογισμό και μ' όνειρο κερδίζουμε το σήμερα και χτίζουμε το μέλλον.
      
     ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου