Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Σχέδιο ανωμαλίας με οχήματα Μπαλτάκο, Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Αγιάζει ο σκοπός τα μέσα;

Οι Ιησουίτες (ίσως και ο Μακιαβέλι) έλεγαν πως ναι, επιτρέπονται οι παράνομες και ανήθικες πράξεις αν αυτές υπηρετούν έναν ιερό και υψηλό σκοπό.

Έκτοτε, το γνωστό απόφθεγμα χρησιμοποιείται σταθερά από εκείνους που ουδένα ιερό σκοπό έχουν κατά νου.

Και είναι λογικό: Ένα ανήθικο μέσο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει έναν ιερό σκοπό, διότι μέσο και σκοπός δεν μπορούν να αποσπαστούν το ένα από το άλλο.

Και κυρίως επειδή ένα ανήθικο μέσο βρωμίζει και τον πιο υψηλό

στόχο.

Καθώς οι μέρες περνούν και προσπαθούμε να δούμε από κάποια, έστω και μικρή, απόσταση την  «υπόθεση Μπαλτάκου» διαπιστώνουμε πως ο σκοπός ήταν το ίδιο βρώμικος με το μέσον.

Μια περισσότερο ψύχραιμη και λιγότερο φορτισμένη από ψυχοπαθητικά φαινόμενα ανάλυση, δείχνει ότι τελικά υπήρχε και σκευωρία και σχέδιο.

Με τη διαφορά ότι η σκευωρία δεν αφορά την Χρυσή Αυγή (προκειμένου οι βουλευτές και τα στελέχη της να φυλακιστούν από «καθοδηγούμενους», άρα «αναξιόπιστους» δικαστές).

Και το σχέδιο δεν εντάσσεται σε μια απλή προσπάθεια εξιλέωσης και θυματοποίησης του χρυσαυγιτισμού και όσων έχουν αρθεί οι ασυλίες.

Μπορεί, βέβαια, να εξυπηρετούνται έτσι και αυτές οι περιορισμένες επιδιώξεις, αλλά η Χρυσή Αυγή αποτελεί το όχημα για να επιτευχθεί ένας μεγαλύτερος σκοπός.

Όχημα ήταν και ο Π. Μπαλτάκος – καθώς πάντα αυτοί που θέτουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο εντοπίζουν τα πρόσωπα που θα χρησιμοποιήσουν, μελετώντας τον χαρακτήρα και το παρελθόν τους.

Η σκευωρία που εξυφάνθηκε και το σχέδιο που τέθηκε σε εφαρμογή είχαν (και ενδεχομένως να συνεχίζουν να έχουν) έναν και μοναδικό στόχο: Την αποσταθεροποίηση της χώρας, μέσω ενός μοιραίου (όπως πίστευαν) πλήγματος κατά της κυβέρνησης και δια της προσωπικής στοχοποίησης του πρωθυπουργού.

Οι αποδείξεις, σε όλα τα επίπεδα ήλθαν αμέσως:

Ο διεθνής οίκος Moody’s ανακοίνωσε (ενώ μαινόταν η «υπόθεση Μπαλτάκου») ότι αναβάλλει την έκθεση αξιολόγησης και την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, διαπιστώνοντας ότι η Ελλάδα παραμένει σε κίνδυνο πολιτικής αστάθειας.

Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές και μια αναβάθμιση θα διευκόλυνε αυτή την έξοδο, αλλά και την εξασφάλιση ενός χαμηλότερου επιτοκίου.

Επομένως, ο σκοπός ήταν ακόμη σοβαρότερος από αυτόν της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια ώρα, η έρευνα της Kappa Research, που εύστοχα χωρίστηκε στα δύο, προκειμένου να συμπεριλάβει την αντίδραση του εκλογικού σώματος στο σκάνδαλο, δίνει μια δεύτερη απόδειξη του «βρώμικου» σκοπού.

Η έρευνα διεξήχθη σε τρεις ημέρες – δύο προ του σκανδάλου και μία μετά.

Και είναι αποκαλυπτική:

Προ του σκανδάλου, η Ν.Δ. προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά το σκάνδαλο, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται, πέφτουν τα ποσοστά της «Ελιάς», της ΔΗΜΑΡ και του «Ποταμιού», ενώ ανεβαίνουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, του ΚΚΕ και των ΑΝ.ΕΛ.

Αυτό μαρτυρά άλλη μια πτυχή του σχεδίου: Μείωση των ποσοστών των δυνάμεων που θα μπορούσαν να συνεργαστούν για να μην καταστραφεί η χώρα και αύξηση.

Τα δύο στρατόπεδα οριοθετήθηκαν και μέσω της δημοσκόπησης.

Αυτός είναι ο σκοπός όσων επιδιώκουν την πολιτική ανωμαλία στη χώρα και σ’ αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιείται ως όχημα και ο ΣΥΡΙΖΑ – καθώς αυτοί που απεργάζονται την καταστροφή της χώρας έχουν μελετήσει και τον χαρακτήρα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εντοπίζοντας εξουσιομανία και ευκολία να λέει συγχρόνως δυο διαφορετικά πράγματα.

Με την ίδια άνεση που ο κ. Τσίπρας  και οι βουλευτές και στελέχη του κόμματός του υιοθετούν την θεωρία της σκευωρίας εις βάρος της Χρυσής Αυγής (από τον Σαμαρά που, όπως προκύπτει από το επίμαχο βίντεο, δεν θέλει ούτε να βλέπει, ούτε να ακούει τη Χρυσή Αυγή και επεμβαίνει στη Δικαιοσύνη για να επιτύχει την καταδίκη των βουλευτών της), υποστηρίζεται και το ακριβώς αντίθετο: Ότι στη Ν.Δ. έχει επικρατήσει η ακροδεξιά.

Για να το εξηγήσει αυτό, ο κ. Τσίπρας λέει πως «ο Σαμαράς δεν έφερε τη Χ.Α. ενώπιον του νόμου για να αντιμετωπίσει την εγκληματική της δράση, αλλά για να της μειώσει τα ποσοστά».

Οπότε, υποστηρίζει συγχρόνως πως καλό είναι να μην μειωθούν τα ποσοστά της Χ.Α. – για οποιονδήποτε στο κάτω-κάτω λόγο.

Επομένως, αυτοί που θέτουν σε εφαρμογή το σχέδιο, λαμβάνουν ως δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αδίστακτα προτιμά να είναι υψηλά τα ποσοστά της Χ.Α., ώστε να μειώνονται τα ποσοστά της Ν.Δ. και να βρίσκεται μπροστά ο ίδιος.

Δηλαδή, το σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή με Χ.Α., ΣΥΡΙΖΑ και Μπαλτάκο σε ρόλο οχήματος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου