Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Δεν κάνει πίσω ο Αλέξης Τσίπρας - "Οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες δεν εκβιάζονται και δεν εκβιάζουν", διαμηνύουν από το Μαξίμου - Όλο το παρασκήνιο

tsiprasmaximou23

του Σπύρου Παπαδάκη

Έντονη είναι η δυσφορία της Αθήνας μετά το ναυάγιο του Eurogroup. Σύμφωνα με πληροφορίες όλα ήταν συμφωνημένα και μάλιστα οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει και στο κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος. Συνεργάτες του Έλληνα Πρωθυπουργού τόνιζαν στο voicenews ότι το επιστάγασμα αυτής της συμφωνίας ήταν η τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Γερούν Ντάισεμπλουμ. Όλοι θεωρούσαν ότι η σύσκεψη θα ήταν απλά διαδικαστικού χαρακτήρα. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που άρχισαν οι σκληρές δηλώσεις του Σόϊμπλε και της παρέας του. Τον Αλέξη
Τσίπρα άρχισαν να τον "ζώνουν τα φίδια" και για αυτό το λόγο ξεκίνησε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών. Κάπου εκεί κατάλαβε ότι "κάτι άλλο παίζει" και ζήτησε από τους στενούς του συνεργάτες να διαρρεύσουν ότι "δεν αναμένεται απόφαση στο σημερινό Eurogroup". Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πλέον έκδηλος ο εκνευρισμός του Αλέξη Τσίπρα αλλά και η αποφασιστικότητά του να μην κάνει πίσω. 

Τι έγινε την ύστατη στιγμή;

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τις τελευταίες μέρες και ώρες υπήρξε προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών με συνεχείς διαβουλεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους. Το κείμενο, που θα αποτελούσε τη βάση συζήτησης στο Eurogroup, και στο οποίο η ελληνική πλευρά ήταν καταρχήν θετική, αντικαταστάθηκε με ένα τελείως διαφορετικό κείμενο που βρισκόταν σε ριζικά αντίθετη κατεύθυνση. Το κείμενο αυτό ζητούσε την παράταση του Μνημονίου.
Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τονίζουν με έμφαση: "όπως γίνεται αντιληπτό, η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει αποδεκτό ένα κείμενο που είναι σε πλήρη αντίθεση με την εντολή του ελληνικού λαού. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν θέλουν διαπραγματεύσεις και επιμένουν να στηρίζουν ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει. Σε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία οι δημοκρατίες απέρριπταν τα τελεσίγραφα. Οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες δεν εκβιάζουν και δεν εκβιάζονται".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου