Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Βότανα γερόντων από το Άγιο Όρος - Κανέλα και Κάρδαμο



kanela kardamo
Κανέλα
Η κανέλα είναι ένα πανάρχαιο φάρμακο για το οποίο γίνεται αναφορά ακόμα και στο Ταράχ (Εβραϊκό θρησκευτικό κείμενο).
Η κανέλα είναι είναι ένα φυτό ιθαγενές της Κεϋλάνης και αναπτύσσεται στα τροπικά δάση.
Σε έρευνα που έγινε το 1980 από Ιάπωνες, έδειξε ότι μειώνει τον πυρετό και την πίεση και ότι έχει αναλγητικές ιδιότητες. Στην Ευρώπη τι χρησιμοποιούσαν ως θερμαντικό.
Δείτε τις ιδιότητες της: Βοηθάει στην καταπολέμηση της βρογχίτιδας, είναι κατάλληλη για τα αναπνευστικά προβλήματα, είναι αντισπασμωδική, αντισηπτική, θερμαντική, τονωτική,
βοηθάει τα νεφρά και το ήπαρ.

Κάρδαμο
Το φυτό κάρδαμο είναι αυτοφυές και έχει πικάντικη γεύση. Το χρησιμοποιούμε στις σαλάτες. Οι αρχαίοι πίστευαν ότι το κάρδαμο ήταν μια πηγή σθένους και θάρρους, γι΄ αυτό υπάρχει και η έκφραση "φάε να καρδαμώσεις".
Είναι ένα πολύ καλό ορεκτικό και έχει αποτοξινωτικές αλλά και αφροδισιακές ιδιότητες. Είναι γνωστό ως τονωτικό.
Δείτε τις ωφέλιμες ιδιότητες του βοτάνου: Είναι καρδιοτονωτικό, διεργητικό, αποτοξινωτικό και δυναμωτικό.
Περιέχει βιταμίνη C
Βοηθάει στην καταπολέμηση της ουλίτιδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου