Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Πόρτα από τους Αζέρους έφαγε ο Λαφαζάνης- Δεν δέχτηκαν κανένα από τα αιτήματά του

lafazanhs
 Αρνητική ήταν η απάντηση της Socar στις τρεις αξιώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη αναφορικά με την μείωση της τιμής του φυσικού αερίου, επιβολή τελών διέλευσης και συμμετοχή της Ελλάδας στον αγωγό TAP, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Trend
Μέσω της εξαγοράς ποσοστού και μόνο μπορεί η Ελλάδα να μπει στην κοινοπραξία TAP, εάν καταφέρει να δημιουργήσει μια εταιρεία με θετική πιστοληπτική ικανότητα και να δώσει εγγυήσεις ότι θα πληρώνει εγκαίρως τις υποχρεώσεις της, απάντησε στη νέα κυβέρνηση ο Elshad Nasirov, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ενεργειακής εταιρείας των Αζέρων Socar.
«Εάν η Ελλάδα θέλει να αγοράσει κάποιο μερίδιο, είμαστε έτοιμοι
να πουλήσουμε. Ωστόσο, βασική προϋπόθεση είναι ότι η ελληνική πλευρά θα πρέπει να πληρώσει το τίμημα εγκαίρως. Οι επιθυμίες μας συμπίπτουν. Ένα ακόμη θέμα είναι να βρεθεί μια αξιόχρεη εταιρεία, η οποία δεν θα οδηγήσει σε καθυστέρηση την κατασκευή του αγωγού και την υλοποίηση του project του Νοτίου Διαδρόμου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Elshad Nasirov.
Ο Έλληνας υπουργός βρέθηκε στο Μπακού με αφορμή τη διάσκεψη των χωρών διέλευσης του αγωγού TAP. Αν και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε σηκώσει ψηλά τον πήχη προαναγγέλλοντας ότι η ελληνική πλευρά θα θέσει επισήμως τρία αιτήματα προς τους Αζέρους σε σχέση με τον αγωγό φυσικού αερίου, το θέμα της συμμετοχής στον TAP είναι το ένα από τα τρία «όχι» που στέλνει δημοσίως το Μπακού στα αιτήματα που έθεσε η Αθήνα, έξι μέρες μετά το ταξίδι του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν.
Αλλά και για το θέμα της τιμής του φυσικού αερίου που θα παραδίδεται στην Ελλάδα μέσω του TAP, ο αξιωματούχος της Socar ανέφερε ότι είναι αδύνατο να υπάρξει μείωση.
«Υπεγράφη σύμβαση για 25 χρόνια. Σύμφωνα με αυτήν, υπάρχουν προβλέψεις για πιθανές διαπραγματεύσεις που θα αφορούν σε αλλαγή της τιμής πώλησης, αλλά αυτό μπορεί να γίνει εάν υπάρξουν ραγδαίες αλλαγές στην αγορά. Σε κάθε περίπτωση, αυτό μπορεί να γίνει μετά την έναρξη της προμήθειας αερίου. Καθώς η ελληνική πλευρά ακόμη δεν αγοράζει αέριο, κάθε αλλαγή τιμής είναι εκτός συζήτησης. Και εκτός αυτού, μια τέτοια συζήτηση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και το Αζερμπαϊτζάν, αλλά το κονσόρτιουμ των 7 εταιρειών που θα προμηθεύουν με αέριο την Ελλάδα», τόνισε ο Nasirov.
Τέλος, για το θέμα της επιβολής τέλους διέλευσης του αερίου στην ελληνική επικράτεια, ο Nasirov απάντησε ότι αυτό το αίτημα θα πρέπει να υποβληθεί και να εξεταστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. που είναι και τα καθ’ ύλην αρμόδια να αποφανθούν. Σημειώνεται ότι σε ιδιωτικό αγωγό (ανήκει σε εταιρικές και όχι κρατικές οντότητες) όπως ο TAP δεν υπάρχει δυνατότητα επιβολής τελών διέλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου