Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ανακάλυψη στην ΚΡΗΤΗ...


 H Αρχαιολογική Εταιρεία προχώρησε σε απίστευτη ανακάλυψη για την ιστορία μας.  Διάδρομοι, κλίμακες, νέες υπόστυλες αίθουσες εμφανίστηκαν στο προσκήνιο στη Ζώμινθο της Κρήτης.
Σε διώροφο-τριώροφο κτήριο της μινωικής εποχής αποκαλύφθηκαν τοιχαγραφίες απαράμιλλης ομορφιάς. Η περάτωση των έργων έγινε με τη διεύθυνση της κ. Εφης Σαπουνά-Σακελλαράκη.
Από τις έρευνες της επιστημονικής κοινότητας φαίνεται ότι το κτήριο που εξερευνήθηκε ήταν χώρος πολυτελέστατης κατοικίας, προφανώς επιφανών προσώπων της δυναστείας της Κνωσσού. Πλήθος αντικειμένων όπως διπλοί πελέκεις, θυμιατήρια και άλλα
αντικείμενα, δηλώνουν πως το κτήριο είχε και  θρησκευτική χρήση.
Όλη η περιοχή της Ζωμίνθου είχει μεγάλη ανάπτυξη με εργαστήρια παραγωγής κεραμικών έργων. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι επιστήμονες από την εύρεση κεραμικού εργαστηρίου καθώς και κλιβάνου. Επίσης τα εργαστήρια επεξεργασίας ορείας κρυστάλλου, υλικού που υπάρχει στην περιοχή, και ο μεταλλουργικός κλίβανος, που αποκαλύφθηκε κατά τη φετινή ανασκαφική περίοδο δείχνουν το μέγεθος και την ποιότητα της παραγωγής.
Τέλος, πρωτοποριακό ψηφιακό μουσείο, με τη συνδρομή του Δήμου Ανωγείων, έχει στηθεί  από την Εφη Σαπουνά-Σακελλαράκη στα Ανώγεια και περιλαμβάνει την ιστορία των ανασκαφών και ευρήματα της Ζωμίνθου και του Ιδαίου Αντρου. Σας καλούμε να το επισκεφτείτε στην πρώτη ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου