Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

ΤΗΛΕΔΙΑΣΥΡΜΟΙ...


 Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Συρρικνώνονται τα έσοδα από τη διαφήμιση των τηλεδιαύλων, καθώς και ο αριθμός τους.
Έτσι κάποιοι εγκέφαλοι ενός γνωστού σταθμού σκέφτηκαν (;) να στραφούν προς την ....δυσφήμιση για να βγάλουν το ψωμί τους.
Εδώ και εβδομάδες, καθημερινά παίζουν ένα "δυσφημιστικό σποτάκι /τρέιλερ/ τηλεπομπή με φτηνά .."αόριστα" υπονοούμενα με σκοπό να σπιλώσουν ανταγωνιστές τους.
Είναι τέτοια η πρεμούρα, αλλά και το τυφλό μίσος που δεν διστάζουν να παρομοιάσουν την Ελλάδα (η οποία ασφαλώς και έχει διαφθορά)  με την - χειρότερη όλων - Κολομβία (!) και τον (ή τους) αντίπαλο/εχθρό/ ανταγωνιστή ως ... Πάμπλο Εσκομπάρ (;).
"... Να θωρακίσουμε τη Δημοκρατία από πρόσωπα που σχετίζονται πχ με το οργανωμένο έγκλημα. Να διασφαλίσουμε ότι
στη Δημοκρατία της Κολομβίας (Σ.Σ Όχι της Ελλάδας, της Κολομβίας .....) δεν θα βρεθεί τηλεοπτικός σταθμός υπό τον έλεγχο του Πάμπλο Εσκομπάρ".
(Σ.Σ Δεν διευκρινίζεται , ούτε ονοματίζεται ο "Πάμπλο" προφανώς από .... γενναιότητα. Δεν αναφέρεται αν στο ελληνοκολομβιανό διαφθορείο πρέπει να αντιμετωπιστεί : το οικονομικό έγκλημα, το λαθρεμπόριο, η πολιτικοοικονομικομιντιακή διαφθοροδιαπλοκή και από που προέκυψαν τα χρήματα για την απόκτηση αδειών των διαφόρων καναλιών που ήδη λειτουργούν). Προφανώς η όλη χονδροειδής και αισθητικά αστεία εκστρατεία  ΤΗΛΕΑΥΤΟΕΚΘΕΣΗΣ  μόνο καυσίγελω προκαλεί.
Η συνεχής, χρονίζουσα όμως επανάληψη κουράζει και εκνευρίζει.
Δύο επισημάνσεις :
1. Γιατί δεν επέλεξαν έναν επαγγελματία ηθοποιό αντί ενός καθηγητή, Ευρωβουλευτή της συγκυβέρνησης;
2. Ο πρόθυμος κος ασφαλώς και δεν κατάλαβε ότι υφίσταται μία πρωτοφανή τηλεέκθεσή του αφημένος στα χέρια ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΘΗΡΩΝ  επαγγελματιών, οι οποίοι τον περιφέρουν στο τηλεπανηγυράκι προκειμένου να πλήξουν τους αντιπάλους τους και να εισπράξουν κάποια - διαφημιστικής προέλευσης - ευρουλάκια. Εκείνος όμως εισπράττει μόνον ειρωνικά μειδιάματα. 
 Αλήθεια δεν βρέθηκε ένας από το περιβάλλον του (οικογενειακό, καθηγητικό, Ευρωβουλευτικό, κομματικό, κυβερνητικό ) να του εξηγήσει το άτοπο της συμμετοχής του;
Υπάρχουν απορίες:
- Γιατί ο κος Ευρωβουλευτής δεν εφιστά την προσοχή του κόμματος του (που θα χορηγήσει άλλωστε τις άδειες )ώστε να μην γίνουμε Κολομβία;
Γιατί τάχα τα απευθύνει (μέσω του τηλεοπτικού σταθμού) σε εμάς τους πολίτες; Να κάνουμε τί ακριβώς;
- Αν αύριο ο .... "Πάμπλο Εσκομπάρ" πάρει άδεια και δεν πάρει το περί ου ο λόγος κανάλι, μπορούν να φανταστούν τι τους περιμένει;
-Αν, πάλι, πάρουν οι δύο - εν .... Κολομβία δραστηριοποιούμενοι και αλληλομισούμενοι : "Πάμπλο και η αντίπαλη συμμορία" μπορούμε εμείς , οι αφελείς /ευήθεις, που ανεχόμαστε τα παιχνιδάκια όλων αυτών των .... "εξυγιαντών" , να φανταστούμε τι : α λ λ η λ ο ξ ε κ α τ ί ν ι α σ μ α  τηλεοπτικό μας περιμένει;

ΥΓ  "Τι Λωζάνη, τι Κοζάνη. Χιόνια η μιά, χιόνια κι η άλλη.
Τι Ελλάδα, τι Κολομβία. Ιδού η νεόκοπη πολιτικομιντιακή θεωρία.
Μπλεγμένες στων ναρκωτικών και της διαφθοροδιαπλοκής την ιστορία.  Κόκα παράγει, και εξάγει θάνατο (για τους άλλους ) η Κολομβία.
Φθόνο, διχασμό, παραπληροφόρηση καταναλώνει η Ελλάδα με αυτοκαταστροφική μανία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου