Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Όλα στο Φως

Γράφει ο
Νίκος Γιαννιός
Με αυτόν το τίτλο, λάβαμε μαζί με τους απαράδεκτα υψηλούς λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και ένα σημείωμα με το οποίο η ΔΕΗ προσπαθεί να μας πείσει ότι η επιχείρηση είναι υπέρ της διαύγειας. Στον νέο έντυπο του λογαριασμού μας λέει με περηφάνια ότι δεν υπάρχουν πλέον ψιλά γράμματα, ισχυρίζεται μάλιστα ψευδώς ότι όλα τα αρκτικόλεξα έχουν  αποκωδικοποιηθεί. 
Όλα στο φως λοιπόν επιτέλους γιατί φαίνεται πως κάποιος κακός μας κρατούσε τα πράγματα που μας ενδιαφέρουν στο σκοτάδι, έτσι διότι ενδεχομένως ήθελε να μας εξαπατήσει. Να λοιπόν που έρχεται η ΔΕΗ και όχι μόνο τα βγάζει όλα στη φόρα αλλά δηλώνει και απερίφραστα ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα μας στον καθημερινό μας αγώνα. Κι εγώ που ένιωθα πως κάποιος είναι δίπλα μου και με παρακολουθεί ή θέλει να μου
βάλει το χέρι στην τσέπη να βουτήξει ότι έχει απομείνει. Είδες πως μπορείς εύκολα να παρεξηγήσεις τα πράγματα και να γίνεις κακεντρεχής.
Μικροί λέγαμε αστειευόμενοι : ΔΕΗ, Δεν Έχει Ηλεκτρικό, λέγαμε και ΟΥΛΕΝ, Όλοι Υποφέρουν Λόγω Ελλείψεως Νερού.  Είχε πλάκα. Τώρα τι να πούμε για την ΑΔΜΗΕ για την οποία μας επεξηγεί ότι είναι σύστημα μεταφοράς ρεύματος αλλά δεν μας λέει αν είναι εταιρεία, ποιος είναι το αφεντικό, πόσους υπαλλήλους έχει τι μισθούς παίρνουν, ούτε βέβαια για την ΔΕΔΔΗΕ ούτε για την ΥΚΩ που μας πληροφορεί ότι είναι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας αλλά ούτε για την άλλη την ΕΤΜΕΑΡ. Αυτή η τελευταία μάλιστα πρέπει να αποτελεί αυτονόητο ή να την ξέχασαν. Επίσης βρίσκω πολύ διευκρινιστικό εκείνο το «λοιπές χρεώσεις» καθώς και το ΕΦΚ όπως και το ΕΙΔ. ΤΕΛ. της ενότητας διάφορα. Όπως λένε δηλαδή στην λαϊκή «άγρια χόρτα του βουνού διάφορα».  Συναρπαστικά και άκρως αποκαλυπτικά είναι και τα αρκτικόλεξα ΔΤ και ΔΦ της ενότητας ΔΗΜΟΣ. Αυτά πρέπει να σημαίνουν αντίστοιχα Δεν Τρώω και Δεν Φοβάμαι. Για το ΤΑΠ και την ΕΡΤ δεν σας λέω τίποτα. Αν δεν ξέρετε κι αυτά δεν αξίζει να ζείτε.  
Για τα άλλα και μέχρι να εξηγήσουν τι σημαίνει το καθένα και ποιος παίρνει τα λεφτά μας, ας προτείνει ο καθένας το δικό του έτσι για να σπάσουμε λίγο πλάκα, με εκείνους που μας θεωρούν κάφρους, όπως τότε που είμαστε παιδιά.
Φτιάξανε τα αρκτικόλεξα να κρύψουν τις σπατάλες αλλά δεν είναι ικανοί να κρυφτούν: Λέει ο λογαριασμός μου 291 € συν άλλα 148,57 € που είχα δώσει προκαταβολή, μας κάνουν σύνολο 439,57 €. Από αυτά 46,67 πάνε στον Δήμο, 6,02 στην ΕΡΤ και 33,85 στο Κράτος ως ΦΠΑ και άλλα διάφορα. Τα υπόλοιπα 353,03 πάνε στην ΔΕΗ, αμέσως ή εμμέσως με τις Ρυθμιζόμενες χρεώσεις που μοιάζουν να είναι μερικά της υποκατάστατα. Όλα στο ΦΩΣ καλόπαιδα αλλά αυτές οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις ποιοι είναι και πως βγαίνει ο λογαριασμός της κάθε μιας, θα μας το πείτε; Έτσι λοιπόν για να μη μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια το 80% περίπου των χρημάτων που μας αρπάζουν πάνε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εκεί, στην πιο διεφθαρμένη δημόσια επιχείρηση.  
Όσο για τα επιλήψιμα αρκτικόλεξα προτείνω έστω προσωρινά:
Η ειλικρινής ΑΔΜΗΕ : Ανόητοι Δεν Μοιράζουμε Ηλεκτρική Ενέργεια (απλώς μας δουλεύουν) αντί του «Ανεξάρτητος διαχειριστής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας». Κανείς δεν κατάλαβε πως και γιατί είναι ανεξάρτητος και όχι εξηρτημένος, κομμάτι της ΔΕΗ δεν είναι;
Η εξομολογητική ΔΕΔΔΗΕ: Δεν Είμαστε Δίκαιοι Ηθικοί και Ενάρετοι (απλώς μας κλέβουν), αντί του «Διαχειριστής ελληνικού δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας». Ελληνικό σαν να  έχουμε τάχαμου τάχαμου και ξένα.
Η παράνομηΕΤΜΕΑΡ : Εθνική Τρομοκρατία Εναλλακτικής ΑΡιστερά (αφορά στον υπόλογο για την κατάντια του τόπου μας συνδικαλισμό) αντί του πεζού «ειδικό τέλος μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων» με το οποίο λένε ότι πληρώνουμε τα φωτοβολταϊκά τρίτων.
Όσο για την ΥΚΩ προτείνω: Υποφέρω Κι εγΏ και με αυτή πληρώνουμε αυτά που δεν εισπράττει η ΔΕΗ από τρίτους ή που τους τα χαρίζει στους φτωχούς για να τα πάρει από εμάς. Αυτό σηματοδοτεί το κοινωνικό προφίλ του σύγχρονου καταναλωτή ηλεκτρικής ενέργειας.
Και να μην ξεχνάμε τα επιδόματα του 2015. Το επίδομα παραμονής και εκείνο της Ευδοκίμου. Α……. και το σάντουιτς του ανθρακωρύχου που το έφαγαν και οι γραφομηχανές, οι κονδυλοφόροι, οι χαρτοσυλλέκτες και οι λοιποί Μανδαρίνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου