Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Νέα εσωκομματικά στο κλεφτοπασόκ: Χτύπημα Βενιζέλου κατά Φώφης μέσω... Γρηγοράκου

Η απαξιωτική αναφορά του βουλευτή Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου στο πρόσωπο του Γιωργάκη Παπανδρέου («η επιστροφή του μας στοίχισε 2-3%») δεν ήταν σε καμία περίπτωση ένα τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό.
Με το που επανέκαμψε στο ΠΑΣΟΚ (γλύφοντας, δηλαδή, εκεί που πριν έφτυνε) ο Γρηγοράκος κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να αποδείξει ότι λειτουργεί σαν Δούρειος ίππος της γραμμής Βενιζέλου, της ώθησης δηλαδή του ΠΑΣΟΚ σε (νέα) κυβερνητική συνεργασία με την ΝΔ. «Η θέση της Φώφης Γεννηματά για εθνική συνεννόηση, αν και εύλογη, δύσκολα αποκτά πρακτικό αντίκρισμα» έγραφε σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην φυλλάδα των «Νέων».
Τι πρέπει να γίνει, λοιπόν, αφού η θέση της νυν αρχηγού του είναι πρακτικά άχρηστη; Ο Γρηγοράκος έχει έτοιμη την (βολική) απάντηση: «Η στρατηγική ήττα και η αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι εκ των ων ουκ άνευ. Μαζί τους δεν επιτυγχάνεται βιώσιμη κυβερνητική λύση. Η απεξάρτηση από τον εσμό των ανίκανων, ανερμάτιστων, ανεκδιήγητων, ιδεοληπτικών και εν τέλει επικίνδυνων συγκυβερνώντων αποτελεί προϋπόθεση για να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα». Η λέξη-έκφραση «απεξάρτηση» δίνει την σχετική κατεύθυνση του Γρηγοράκου (δηλαδή του Βενιζέλου) που πρέπει να ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ.

Μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ και ας γίνει η συνεργασία με οποιονδήποτε άλλον. Δηλαδή με την ΝΔ… Και η περίπτωση Γρηγοράκου δείχνει ότι η κατάσταση στο παρηκμασμένο ΠΑΣΟΚ παραμένει διχαστική και διαλυτική, παρά τις «κορώνες» περί «τρίτης πολιτικής δύναμης», κάτι το οποίο δεν αποτυπώθηκε εκλογικά, αλλά με μεταγραφές πολιτικών γυρολόγων. Το «ροκάνισμα» της Γεννηματά από τον -κυριολεκτικά και μεταφορικά- βουλιμικό πρώην «Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ Βενιζέλο θα συνεχιστεί μέχρι τελικής πτώσεως ενός από τους δύο.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου