Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Ανεπίτρεπτη παρέμβαση στα Εσωτερικά της χώρας από τον κ. Πολ Τόμσεν

Γράφει ο
Ευάγγελος Ιωάνν. Λαζαρίδης
Διάβασα στον ημερήσιο τύπο των Αθηνών την πιο κάτω δήλωση του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Δανείου κ.Πολ Τόμσεν: Το πρόγραμμα σταθερότητας πάει πολύ καλύτερα από ό, τι νομίζουν μερικοί και πολλοί στόχοι έχουν ήδη επιτευχθεί! Το μνημόνιο αλλάζει, γιατί αλλάζουν οι συνθήκες, ένας ζωντανός οργανισμός που πρέπει να προσαρμόζεται στις καινούργιες ανάγκες ή ακόμα και στα προβλήματα που προκύπτουν. Οι προσαρμογές είναι ουσιαστικό κομμάτι, αυτού του προγράμματος! Το πρόγραμμα βρίσκεται σε επιτυχή τροχιά υλοποίησης, αν και στη πορεία
παρουσιάζονται πολλές φορές προβλήματα που δεν τα περιμένεις ή προκύπτουν πράγματα που δεν περιμένεις. Πολλές φορές είναι σαν να κάνουμε δύο βήματα μπροστά και ένα πίσω. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόγραμμα έχει αποτύχει. Η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο!
Τη δήλωση αυτή την έκανε στο Σύλλογο Προμηθέας, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στη πόλη Μπεθένστα της Πολιτείας του Μέριλαντ. Θέμα ήταν: Η ελληνική οικονομία, μετά από ένα έτος μεταρρύθμισης: Πρόοδος και προκλήσεις.
Ο κ Τόμσον είναι στέλεχος του ΔΝΤ, μετέχει στην ομάδα ελεγκτών, ως εκπρόσωπος του Ταμείου, για τον έλεγχο των μέτρων που προβλέπονται από το Μνημόνιο και τη Σύμβαση Δανείου ποσού εκατό δέκα δις ευρώ, Ο έλεγχος γίνεται περιοδικά, προηγείται της εκταμίευσης του ποσού που πρέπει, η Ευρωζώνη/Δανειστές, να καταβάλουν.
Δεν ξέρω πώς νομιμοποιείται, ένας υπάλληλος ο οποίος, εκ της ιδιότητας του, λαμβάνει γνώση οικονομικών στοιχείων Κράτους, μπορεί να τα δημοσιοποιεί, κατά την άποψη μου, αποτελεί παρέμβαση στην εσωτερική οικονομική κατάσταση/λειτουργία του Κράτους, κάνοντας χρήση στοιχείων που του δόθηκαν από το επίσημο Κράτος και όχι δημοσιευμένα στοιχεία. Κανείς Έλληνας πολίτης, δεν ξέρει τα στοιχεία την χρήση των οποίων κάνει χρήση ο κ, Τόμσεν!
Δεν θα συμφωνήσω μαζί του στα όσα, ενώπιον ακροατηρίου δήλωσε, αυτό γιατί αν όλα ήταν τόσο καλά δεν καθυστερούσε η καταβολή της αναμενόμενης εκταμίευσης. Αλλά και τα οικονομικά μεγέθη στα οποία αναφέρετε, τίποτα δεν μαρτυρεί την ευτυχία των πολιτών. Δεν θα αναφερθώ σε συγκεκριμένα μεγέθη, του είναι γνωστά, ένα όμως θα πω: Τόσοι πολλοί στην Ελλάδα δεν είχαν τόσο άγχος και αβεβαιότητα, για το τι θα ξημερώσει την επομένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου