Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη χειρότερη πολιτική θέση που βρέθηκε ποτέ

Γράφει ο
Αθανάσιος Μπουρούνης
Αργά ή γρήγορα, η χώρα θα πάει σε εκλογές από τις οποίες, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, μεγάλος νικητής θα βγει η Νέα Δημοκρατία και μεγάλος χαμένος ο ΣΥΡΙΖΑ.
Εκτιμάται μάλιστα, ότι είναι τέτοια η αγανάκτηση του κόσμου από την ανικανότητα της κυβέρνησης, ώστε να αναδείξουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτοδύναμα στην εξουσία.
Σήμερα είναι γεγονός, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη χειρότερη πολιτική θέση που έχει βρεθεί ποτέ απέναντι στο λαό.
Και τούτο διότι αυτή τη φορά, καλείται στην ουσία να υπογράψει
το «τέταρτο μνημόνιο» που είναι όλο δικό του και για το οποίο ευθύνεται πλήρως.
Είναι επίσης αλήθεια ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κάνει δυσκολότερη τη διαπραγμάτευση και συνεπώς δυσκολότερη την έξοδο της χώρας από την κρίση.
Το κάνει αναγκαστικά λόγω ανικανότητας και απροθυμίας, αλλά και σκοπίμως, διότι πιστεύει ότι μακροπρόθεσμα έχει να κερδίσει αν η Ελλάδα αποτύχει ως Ευρωπαϊκή χώρα.
Πιστεύει ότι η συσσωρευμένη κούραση του κόσμου δημιουργεί τέτοιες συνθήκες, οι οποίες ευνοούν πάγιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Αντίθετα στη Νέα Δημοκρατία, η πολιτική θέση του αρχηγού της  είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται καμιά αμφισβήτηση ή παρανόηση.
Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει τα νέα μέτρα και να γίνει έτσι συνυπεύθυνη σε μια κατάσταση που δημιούργησε αποκλειστικά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Είναι σαφές ότι σε περίπτωση που κάποιοι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας καταψηφίσουν τα νέα μέτρα στη Βουλή, πάμε για εκλογές.
Καμιά επομένως στήριξη στην κυβέρνηση, αφού εδώ και ένα χρόνο περίπου, η Ν.Δ. επιζητεί την απομάκρυνσή της από την εξουσία και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Ο πρώην μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Μεϊμαράκης ζητώντας τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος την  εθνική συνεννόηση, στην ουσία ζητάει από το κόμμα του:
- Να υποστεί την αποδοκιμασία και την απόρριψη του κόσμου, μαζί με την κυβέρνηση.
- Να δώσει στην κυβέρνηση το επιχείρημα να λέει ότι «μαζί τα ψηφίσαμε».
- Να δηλώσει στο λαό ότι θα κάνει και αυτή τα ίδια όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, δηλαδή να δηλώσει ότι δεν έχει καμιά διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αγνοεί ότι ο στόχος και ο σκοπός είναι να καταφέρεις να πείσεις τους ψηφοφόρους και το λαό, ότι «εσύ μπορείς να το κάνεις καλύτερα»;
Δεν γνωρίζει ότι ο κ. Τσίπρας θα εισπράξει την όποια συναίνεση της Ν.Δ. και κατόπιν θα την στρέψει εναντίον της;
Η επιλογή του να παρέμβει εξωθεσμικά  με αυτήν την πρόταση, σημαίνει ότι δεν σέβεται τις αποφάσεις του κόμματός του.
Διότι, αν η Νέα Δημοκρατία στηρίξει την κυβέρνηση τώρα, το λάθος της δεν θα είναι ότι έτσι αθωώνει την κυβέρνηση, αλλά ότι έτσι θα στερήσει τους ψηφοφόρους από κάθε άλλη επιλογή.
Το κομματικό και κυρίως το εθνικό συμφέρον επιβάλλει την άρνηση στην προτεινόμενη συναίνεση.
Κάθε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να τεθεί προ των ευθυνών του. Διαφοροποίηση εν ώρα μάχης είναι ανεπίτρεπτη. Όσοι διαφωνούν καλό και έντιμο είναι να αποχωρήσουν.
Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να προχωρήσει σε ρήξεις, σε βαθιές μεταρρυθμίσεις στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας και σε συγκρούσεις με το διεφθαρμένο παρελθόν.
Η χώρα δεν μπορεί να βγει από τη πρωτοφανή κρίση, εάν η φιλελεύθερη παράταξη δεν ανανεώσει το στελεχιακό της δυναμικό με «φρέσκα πρόσωπα», θέτοντας παράλληλα σε «σταδιακή αποστρατεία» τα παλαιά και φθαρμένα στελέχη και εάν δεν συγκεντρώσει κοντά της νέους άξιους ανθρώπους που επιθυμούν και μπορούν να μεταμορφώσουν την Ελλάδα.

-Ο κ. Αθανάσιος Μπουρούνης είναι Επίτιμος Δ/ντής Σχολικής Μονάδας Δ.Ε.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου