Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ...



 
Του Ιωάννη Αθ. Μπαλτζώη*

Στις 6 Μαρτίου  2011 ο συνταγματάρχης Καντάφι , σε  μια προφητική συνέντευξη στη «Le Monde du Dimanche» είχε προειδοποιήσει την Δύση: «Θέλω να γίνει κατανοητό πως σε περίπτωση αποσταθεροποίησης της Λιβύης θα ακολουθήσει χάος. Την κατάσταση θα την πάρουν στα χέρια τους οι οπαδοί του Μπιν Λάντεν και οι ένοπλες φράξιες. Θα ακολουθήσει κύμα μετανάστευσης και χιλιάδες μετανάστες θα πλημμυρίσουν
την Ευρώπη. Θα βρεθείτε με τον μουλά Ομάρ (του Αφγανιστάν) στο κατώφλι σας». Φυσικά η Δύση τον αγνόησε και μερικούς μήνες μετά του επεφύλαξε ένα τραγικό και φρικιαστικό θάνατο  Δυστυχώς για μας,  ο Λίβυος ηγέτης επαληθεύεται δραματικά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και εκτιμήσεις, μόνο που αντί για τον μουλά Ομάρ, (που πέθανε πριν τρία χρόνια στο Πακιστάν) «βρεθήκαμε» στην Ευρώπη  με τον Χαλίφη Ιμπραχίμ, τον ηγέτη σήμερα  του Ισλαμικού Κράτους (ISIS)  και τους φανατικούς τζιχαντιστές του. 
Για να αντιληφθούμε την Ισλαμική ιδεολογία και το πώς σκέφτονται και λειτουργούν οι ιδεοληπτικοί εκτελεστές του Κορανίου, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, με τις συνεχιζόμενες  και κλιμακούμενες τρομοκρατικές επιθέσεις των,  θα επικαλεστούμε τον καθηγητή κ Ιωάννη Μάζη για το  τι είναι το Ισλάμ και ποιες οι τάσεις του. Το Ισλάμ, αναφέρει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κ. Μάζης, «ως πρωτίστως Δικαιϊκό σύστημα και δευτερευόντως Μεταφυσική, έχει τέσσερις νομικές Σχολές, ορίζοντας την κοινωνική ζωή των πιστών του επί γης. Πρόκειται για τις σχολές Χανμπάλι, Μαλέκι,  Σαφέι και Χανάφι. Η προσέγγιση που μας απασχολεί, εν προκειμένω, είναι η Σχολή Χανμπάλι της οποίας απότοκος μαθητής είναι ο Μοχάμεντ Ιμπν Αμπντ αλ-Γουαχάμπ που την συνέδεσε με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας από τη σύστασή του. Έτσι, το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας απέκτησε τον προσδιορισμό "ουαχαβιτικό" που σημαίνει ότι το νομικό σύστημα που το διέπει είναι η ερμηνεία του Μοχάμεντ Ιμπν Αμπντ αλ-Γουαχάμπ. Είναι, δηλαδή η πιο σκληρή νομική - σουνιτική ερμηνεία του Ισλάμ. … Το Ισλάμ δεν είναι μία οποιαδήποτε θρησκεία και γι’αυτό θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι Μουσουλμάνοι δράστες τρομοκρατικών χτυπημάτων δεν είναι αλλόφρονες, παρά μόνον πιστοί». Η κουλτούρα μας, αυτή των κλασικών ελληνικών οικουμενικών αξιών του Αριστοτέλη και του Διαφωτισμού, δεν μας επιτρέπει να αντιληφθούμε ούτε τι λέει το Κοράνι ούτε να αντιληφθούμε ότι τις επιθέσεις αυτές υπαγορεύουν τα ιερά κείμενα του Μουσουλμανισμού.
Σε ότι δε αφορά το ISIS,  δεν είναι μία νέα ανάγνωση του Ισλάμ, η οικοδόμηση ενός νέου πολιτισμού ή μιας νέας κουλτούρας. Είναι το τέλος του πολιτισμού, η άγνοια, το μίσος για την γνώση, το μίσος για την ελευθερία. Και, μάλιστα, ένα τέλος ταπεινωτικό.
Οι πρόσφυγες είναι το αποτέλεσμα του πολέμου στην Συρία (και του Ιράκ –Αφγανιστάν), μιας λανθασμένης έως εγκληματικής  πολιτικής των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή. «Με την εισβολή  στο Ιράκ, η οποία οδήγησε στη γέννηση του Ισλαμικού Κράτους, η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην αποσταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας, χρηματοδοτούν και παρέχουν  όπλα για την καταπολέμηση των δυνάμεων της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Συρία. Αυτό έχει επιδεινώσει την κρίση των προσφύγων βλέπουμε τώρα»  αναφέρει η καθηγήτρια Marjorie Cohn του  Thomas Jefferson School of Law.
Ο δε πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στρατηγός Κόλιν Πάουελ, μιλώντας για την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ, είπε την περίφημη φράση:“If you break it, you own it.”(Αν το σπάσεις, σου ανήκει)!!!Κάτι που οι ΗΠΑ, όχι μόνο  αποφεύγουν επιμελώς να αναλάβουν τις ευθύνες των, αλλά σε πολλές περιπτώσεις ενισχύουν επιβίωση  των ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων, με την στήριξή των σε αμφισβητούμενες ισλαμιστικές οργανώσεις που δρουν και μάχονται στην Συρία, άρα και  την συνέχιση της τεράστιας αυτής ανθρωποσφαγής . Ας ελπίσουμε ότι με την επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης και στην συνέχεια όπως διακηρύσσεται  της πρωτεύουσας του ISIS, της Ράκα (δηλαδή της αρχαίας  Καλλινίκης, της Ελληνιστικής περιόδου) θα διορθώσουν την μέχρι τώρα λανθασμένη πολιτική τους και θα τελειώσει ο εφιάλτης της Μεσοποταμίας και της Μέσης Ανατολής γενικότερα.

*Ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης είναι Αντγος (ε.α.), πρώην ΑΚΑΜ Τελ Αβίβ, Δίπλωμα από το Tactical Intelligence School (U.S.Army), Μεταπτυχιακό στην Γεωπολιτική Ανάλυση, Γεωστρατηγική Σύνθεση του καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου