Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΚΙ ΟΜΩΣ! ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΝΑΝ ΜΠΥΡΑ από την εποχή του Χαλκού...

 
Σπόροι κριθαρίου και σιτηρών της εποχής του Χαλκού (3.3300 π.Χ.-1.100 π.Χ.) που βρέθηκαν κατά την ανασκαφή σε περιοχή της Πέλλας, έχουν προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στους επιστήμονες, καθώς μετά από μελέτη τους, αποκαλύφθηκε ότι είχαν υποστεί επεξεργασία για παρασκευή ποτού.
Σύμφωνα με την αρχαιοβοτανολόγο καθηγήτρια στο ΑΠΘ, Τάνια Βαλαμώτη, η ανάλυση του υλικού δημιουργεί την υποψία ότι οι
Αρχαίοι Έλληνες, και πιο συγκεκριμένα οι κάτοικοι του Αρχοντικού Πέλλας, παρασκεύαζαν μπύρα. Δεν πρόκεται απλά για μια εικασία, αντιθέτως, τα στοιχεία οδηγούν εκεί.
Η ερευνητική ομάδα, πλέον έχει περάσει στο στάδιο ανασύνθεσης (βλ. φωτογραφία), και προσπαθούν να βρουν την ακριβή συνταγή, που θα οδηγήσει στην λύση του μυστηρίου. Η έρευνα γίνεται στο Κέντρο Διεπιστημονικής Ερευνας και Καινοτομίας του ΑΠΘ, και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου