Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Η κόπωση είναι εμφανής στον λαό

Γράφει ο
Αθανάσιος Μπουρούνης
Η πείρα έχει δείξει ότι συχνά και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, υπάρχει πάτος πιο κάτω από τον πάτο που κάποια δεδομένη στιγμή νομίζουμε ότι έχουμε φτάσει.
Επίσης η επτάχρονη ιστορία των μνημονιακών χρόνων έδειξε, ότι οι καθυστερήσεις ήταν πάντα επιβλαβείς για τη χώρα. Κάποια στιγμή όμως, μπορούν να αποδειχθούν μοιραίες.
Μπορεί για μικροπολιτικούς λόγους η καθυστέρηση να βολεύει την κυβέρνηση, αλλά σίγουρα είναι επιζήμια για τη χώρα.
Η αναβολή σημαίνει ότι η αβεβαιότητα θα συνεχιστεί με διαλυτικές συνέπειες για την οικονομία.
Σημαίνει ότι οι επενδύσεις που χρειάζεται η χώρα,
θα αναβληθούν.
Σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να στενάζουν από τη βαριά φορολογία.       
Ένεκα τούτων, επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης, ο πληθυσμός της χώρας έχει γνωρίσει τα μεγαλύτερα ποσοστά φτώχειας και ανέχειας.
Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι τα νοικοκυριά στην Ελλάδα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, ανέρχονται σε ποσοστό 22,2%. Με το ποσοστό αυτό η χώρα είναι η τρίτη φτωχότερη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τη Βουλγαρία (34,2%) και τη Ρουμανία (22,7%).
Επί πλέον ο κόσμος είναι υπερβολικά κουρασμένος. Κατά συνέπεια είναι εύκολο να χειραγωγηθεί.  Τα σημάδια είναι εμφανή.
Έχει καταλάβει ότι η κυβέρνηση τον κοροϊδεύει, θέλει να απαλλαγεί απ’ αυτήν και δίνει στις δημοσκοπήσεις ποσοστά αυτοδυναμίας στη Ν.Δ., αλλά φαίνεται να μην επιθυμεί άμεση προσφυγή στις κάλπες. Δεν έχει το κουράγιο να ονειρευτεί την επόμενη ημέρα.
Ωστόσο, πάντα ακούγαμε από τους πολιτικούς να μας λένε ψέματα. Πολύ συχνά μάλιστα γινόμαστε θύματα παραπληροφόρησης, παραπλάνησης, και εξαπάτησης.
Όμως την τελευταία διετία με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όχι μόνο εξαπατώνται κατά συρροή  οι ψηφοφόροι, αλλά εμπαίζονται και ταυτόχρονα χλευάζονται. Για παράδειγμα:
Μετά το τελευταίο Eurogroup, οι υπουργοί της κυβέρνησης με ηχηρές δηλώσεις,  διαλαλούσαν στα δελτία των οκτώ ότι: «η εποχή των θυσιών έχει τελειώσει», «η κρίση είναι παρελθόν», «φεύγουμε από τα μνημόνια – αλλάζουμε εποχή», όταν το μόνο που είχε επιτευχθεί ήταν μια συμφωνία, η οποία είναι η αρχή για το ξεκλείδωμα της αξιολόγησης και όχι το τέλος της.
Και είναι ενδιαφέρον ότι όλα αυτά και άλλα παρόμοια, τα λένε υπουργοί που δεν έχουν σχέση με τις διαπραγματεύσεις, σε αντίθεση με τους διαπραγματευτές οι οποίοι όπως αποδείχθηκε, είχαν διαφορετική άποψη.
Πράγματι  ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε στη Βουλή ότι δεν υπάρχει πολιτική συμφωνία, αφού η μόνη συμφωνία που υπήρξε ήταν επί της διαδικασίας και επίσης τόνισε ότι η λιτότητα δεν τελείωσε.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι που έσπευσαν να ακολουθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, σήμερα νιώθουν απογοητευμένοι, διότι διαψεύστηκαν οι ελπίδες τους.
Αρκετοί φαίνεται να θέλουν να τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να ακολουθήσουν το σύνθημα της απαλλαγής.
Άλλοι, που αποτελούν ένα μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό δυναμικό του εκλογικού σώματος, εμφανίζονται στις δημοσκοπήσεις ως αμέτοχοι, σκεπτόμενοι, προβληματισμένοι και αναποφάσιστοι
Ψάχνουν και αναζητούν κάτι καινούργιο σε πρόσωπα, σε ιδέες και σε προγράμματα.
Σήμερα η Νέα Δημοκρατία πιο δυνατή, πιο αξιόπιστη, με ένα ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα, με λιγότερους φόρους, με αλλαγές στο Κράτος και την Οικονομία, προσφέρει τη λύση και είναι σίγουρο ότι θα κάνει καλύτερη τη ζωή της μέσης ελληνικής οικογένειας.
Η ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές, θα φέρει αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση σε μια κοινωνία που μοιάζει πιο απογοητευμένη  και εμφανώς πιο κουρασμένη από ποτέ.

-Ο κ. Αθανάσιος Μπουρούνης είναι Επίτιμος Δ/ντής Σχολικής Μονάδας Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου