Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 14 Απριλίου 2017

«Ζώα» ή «δεν διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες»

Η τρομοκρατία  μπήκε  και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η βομβιστική επίθεση  στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ προκάλεσε αίσθηση και προβλημάτισε.

Ήταν το πρώτο τρομοκρατικό κτύπημα σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ που έβγαλε πολύ κόσμο από τις ψευδαισθήσεις του. Μέτρα λαμβάνονται πάντα σε μεγάλα τουρνουά. Όμως όπως παραδέχθηκε η γερμανική αστυνομία όσα μέτρα και αν ληφθούν κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα αποτρέψει  μία τρομοκρατική ενέργεια.
Η UEFA αποφάσισε να διεξαχθεί την επομένη ημέρα ο αγώνας της Ντόρτμουντ με τη Μονακό. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ο Έλληνας διεθνής αμυντικός της γερμανικής ομάδας  μετά τον αγώνα  άσκησε σκληρή κριτική στην  UEFA λέγοντας μεταξύ άλλων: «Πρέπει να καταλάβει ότι δεν είμαστε ζώα. Είμαστε άνθρωποι που έχουν οικογένειες και παιδιά στο σπίτι. Δεν είμαστε ζώα. Είμαι χαρούμενος επειδή όλοι οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο είναι ζωντανοί».

Και ανακύπτουν…φιλοσοφικά ερωτήματα επ’ αυτού. «Αν  διακοπεί η διοργάνωση θα είναι νίκη της τρομοκρατίας» θα πουν κάποιοι. «Θα κάνουμε το παιχνίδι των τρομοκρατών;» θα αναρωτηθούν   και θα προσθέσουν ότι «η ζωή συνεχίζεται» και ότι «πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σύγχρονους κινδύνους και φόβους μας».

Βέβαια πίσω από αυτή την άποψη κρύβονται τα δισεκατομμύρια που τζιράρονται στο Τσάμπιονς Λιγκ. Υπάρχουν ρήτρες, «κλειστές» ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων, τεράστια τηλεοπτικά συμβόλαια.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει ότι στο «Χέιζελ» σε εκείνον τον τελικό του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ενώ στις κερκίδες γινόταν μακελειό και υπήρχαν νεκροί φίλαθλοι της Γιουβέντους και τεράστια κινητοποίηση των Αρχών,  ο αγώνας μετά από απόφαση της UEFA συνεχίστηκε ΚΑΝΟΝΙΚΑ και την κούπα σήκωσε η Γιουβέντους με «πέναλτι» που έγινε ένα τουλάχιστον μέτρο έξω από τη μεγάλη περιοχή των Άγγλων. Σκόρερ ο μετέπειτα πρόεδρος της UEFΑ Μισέλ Πλατινί. Είχαν πει τότε ότι  η απόφαση για συνέχιση  του αγώνα ελήφθη για να μην υπάρξουν επεισόδια και χειροτερέψει η κατάσταση!!! Την ίδια ώρα που από τις κερκίδες μετέφεραν δεκάδες νεκρούς και τραυματισμένους φιλάθλους που είχαν ποδοπατηθεί. Πάντα υπάρχει μία δικαιολογία αν το χρήμα είναι πολύ.

Στα τωρινά,  το γεγονός ότι οι παίκτες της Ντόρτμουντ κλήθηκαν να παίξουν σε κατάσταση σοκ αφού είδαν τον χάρο με τα μάτια τους, μπορεί να ελήφθη υπόψη  από τους αρμόδιους φορείς, δεν είχε όμως την ανάλογη βαρύτητα   στην τελική απόφαση.   Οι UEFAϊστες κινήθηκαν προφανώς  στη λογική ότι «δεν διαπραγματευόμαστε με τους τρομοκράτες» που λένε οι κυβερνήσεις. Πρέπει να βλέπουν φανατικά τη σειρά Home Land.

Σε κάθε περίπτωση ο κόσμος δεν είναι πια όπως τον ξέραμε. Καλούμαστε πλέον όλοι να επιβιώσουμε υπό νέες συνθήκες και όσοι αντέξουν…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου