Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Αλλαχού Ακμπάρ Ερντογάν


Γολγαθάς  στο γειτονικό Σουλτανάτο του Ερντοκατράν. Fifty Fifty η ετυμηγορία.  Plus 1 και  κάτι για τον Παλαιότουρκο αρχηγό.

Το Plus  αμφισβητούμενο. Ισως με κατραπακιές. Ισως με τα θυμαράκια. Ισως ποιος  ξέρει με ποια  μέσα.  Εντελώς  δημοκρατικά.  Λάθος ο  τίτλος  στον γερμανικό  τύπο που  έγραψε «Ο θάνατος της  Δημοκρατίας   στην Τουρκία»!

Ποια  δημοκρατία και κουραφέξαλα. Ουδέποτε και καμία  Τουρκο-κυβέρνηση σεβάστηκε  το  ευρωπαικό κεκτημένο. Ποτέ των ποτών. Απλώς ο  Ερντοκατράν  ξεσάλωσε. Και εκ του  δημοψηφίσματος προέκυψε  το  μεγάλο,  αξεπέραστο  πρόβλημα. Η Τουρκία διαιρεμένη σε  δύο  χώρες. Ετσι ήταν,  έτσι είναι!

Η Τουρκία των πόλεων και των παραλιακών περιοχών.  Η Τουρκία που επιθυμεί να ενσωματωθεί στην  Ευρώπη. Και  η  δεύτερη, πολυπληθέστερη Τουρκία  προσκολλημένη  στο παρελθόν. Για να καταλάβετε την αντίθεση, άντεστε να  δείτε την   ταινία «Το κρύο της Τραπεζούντας». Αντεστε και μετά τα λέμε.  Θα σας πιάσει  τεταρταίος πυρετός.  Τέτοια  εξαθλίωση ούτε  στα πιο καθυστερημένα  χωριά της Ηπείρου του Εμφυλίου Πολέμου!

Μη  χαίρεστε. Το χειρότερο σενάριο συνιστά εφιάλτη για  κάθε σώφρονα πολίτη  της  χώρας. Αυτή  η διαίρεση  μοιάζει με διχασμό.Ο  διχασμός με  αντιπαλότητα.  Η αντιπαλότητα με πυριτιδαποθήκη. Και η πυριτιδαποθήκη με  επικείμενο εμφύλιο!

Πως  μπορεί να  προκύψει  εμφύλιος; Μα φυσικά  από  τα  σχέδια  των Αμερικανών.  Που επιθυμούν να αποκόψουν από τον Σουλτάνο  τη Νότια περιοχή και έτσι να στγκροτηθεί  το κράτος  των Κούρδων!

Σε ένα τέτοιο πιθανό ενδεχόμενο οι   φλόγες θα ανάψουν μερικά χιλιόμετρα μακριά από τις πόρτες μας. Κοντά στην Ανατολική Θράκη και πλησίον  των ακριτικών  νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Και  τότε  εκατομμύρια   προσφύγων αλλά και  Τούρκων  θα ορμήσουν  στην Ελλάδα. Ο σώζων εαυτόν  σωθήτω!

Με απλά λόγια  εμείς έχουμε κάθε λόγο να ευχόμαστε την μακροημέρευση κάθε  σουλτάνου.  Ηρεμία Τάξις και ασφάλεια.  Δηλαδή  ο  Ερντοκατράν να μαντρώσει  τους  υπηκόους του και  τους πρόσφυγες εντός  του σουλτανάτου  του.  Ομως οι  σύμμαχοι, ευρωπαίοι και  αμερικανοί,   σχεδιάζουν επί  αντι-Ερντογάν  χάρτου!

Ο πρώτος  που θα  την πληρώσει  είναι η  Ελλάδα.  Τα ανατολικά  σύνορα της  Ευρωπαικής Ενωσης. Η  αναταραχή  ότι  χειρότερο μπορεί να μας  συμβεί!

Και κάτι ακόμα σχετικά με το  δημοψήφισμα. Οσο πιο καθυστερημένη  είναι μια περιοχή, τόσοι οι κάτοικοί της πιο  φοβισμένοι,  τρομοκρατημένοι και «τυφλοί». Και όσο πιο  φοβισμένοι  τόσο πιο κοντά στην εξουσία να επιθυμούν ακόμα και  δικτατορία!

Που πάει να πει ότι η φτώχεια, η ένδεια,  η εξαθλίωση είναι  τα τρία  πανίσχυρα όπλα μιας σκληρής, απάνθρωπης, αυταρχικής εξουσίας!

Η πελατεία του  Ερντοκατράν προέρχονται  από  το απροσπέλαστο βάθος  της  Ανατολίας. Οι ξυπόλυτοι. Οι  «άστεγοι». Οι αναλφάβητοι. Οι  τριτοκοσμικοί.  Οι πιο δογματικοί Μουσουλμάνοι!

Αυτός  ο τυφλός, καθυστερημένος  γίγαντας αν και  «πεθαίνει» από  ασιτία και  εγκατάλειψη, εν τούτοις ψηφίζει  Ερντοκατράν και  ξερό  ψωμί. Δηλαδή τον εχθρό του. Δηλαδή  τον βασανιστή του.  Δηλαδή τον αφέντη  του. Γιατί; Επειδή έχει παραδοθεί στην μοίρα του. Και  επειδή έχει εκχωρήσει κάθε σπιθαμή της  βούλησής του στον Σουλτάνο του!

Εγώ,  σου λέει,   είμαι ένα  τίποτα.  Εκείνος ξέρει. Εκείνος αποφασίζει. Αλλάχου  Ακμπαρ και  ο  υιός αυτού Ταγίπ Ερντογάν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου