Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

Δύσκολοι καιροί για …Σουλτάνους!

Οι εκλογές στην Τουρκία, θα πρέπει να διδάξουν κάθε πολιτικό στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, που νομίζει ότι με την προπαγάνδα, την αυταρχική πολιτική, τις ψεύτικες υποσχέσεις και τους ψευτοτσαμπουκάδες, μπορεί να διασφαλίσει την επ’ άπειρον παραμονή στην εξουσία.

Ο Ταγίπ Ερντογάν που τόλμησε να τα βάλει με καγκελάριους, πλανητάρχες και ισχυρούς, πιστεύοντας ότι εκπέμποντας εθνική υπερηφάνεια ο λαός του θα είναι πάντα δίπλα του, διαπιστώνει τώρα, ότι αυτό δεν είναι αρκετό, για να καλύψει την αυταρχική συμπεριφορά του.

Ο Ταγίπ Ερντογάν που έχει εξαπολύσει από το περασμένο καλοκαίρι έναν απίστευτο διωγμό σε οποιονδήποτε θεωρεί αντιφρονούντα, ανακαλύπτει ξαφνικά ότι με τα καμώματά του έχει κάνει  αντιφρονούντες τους μισούς Τούρκους.

Ο Ταγίπ Ερντογάν που πίστεψε ότι απαγορεύοντας τα social media και φυλακίζοντας εκδότες, θα εξουδετέρωνε το κύμα της κριτικής που φούσκωνε εναντίον του, βλέπει τώρα πως δεν μπορεί πια να οπλίσει με επιχειρήματα ούτε τους φανατικούς οπαδούς του.

Μέχρι και ο Ερντογάν, αυτός ο χαρισματικός ηγέτης που κατόρθωσε να ξαναζωντανέψει την οικονομία της χώρας του και να της χαρίσει το χαμένο εθνικό της γόητρο, τσαλακώθηκε πληρώνοντας το τίμημα της αλαζονείας του και των αποτελεσμάτων που προκαλεί ο εκμαυλισμός της εξουσίας και οι αυτοκρατορικές συμπεριφορές που δεν είναι πλέον ανεκτές, από τους λαούς, ούτε από δικτάτορες, ούτε από Σουλτάνους, αλλά ούτε και από εκλεγμένους ηγέτες που ξεχνούν με τα χρόνια παραμονής στην εξουσία, την βασική τους αποστολή, που είναι να υπηρετούν τον λαό τους και να προστατεύουν τα δικαιώματά τους και τις ατομικές τους ελευθερίες.

Όλοι πίστευαν ότι ο Ερντογάν θα έκανε έναν εκλογικό περίπατο, επειδή κανείς δεν τολμούσε να του σηκώσει κεφάλι. Αλλά όσο υπάρχουν κάλπες, όταν έρθει η ώρα τους, δεν μπορούν να σε σώσουν ούτε παρακρατικοί μηχανισμοί, ούτε κλακαδόροι, ούτε φυσικά λαϊκιστές πολιτικοί, που νομίζουν ότι κόσμος τρώει σανό, επειδή δεν τον χτυπούν οι εφημερίδες και τα κανάλια.

Στην εποχή της ταχύτατης διάδοσης της πληροφορίας, όλα αυτά είναι ανώφελα, όταν ο πολιτικός χάσει το λαϊκό έρεισμα. Όσες εφημερίδες κι αν κλείσεις, όσα κανάλια κι αν απειλήσεις, οι λαοί θα βρουν τον τρόπο να πληροφορηθούν και στην συνέχεια να τιμωρήσουν.

Γι αυτό και το πάθημα του Ερντογάν στις εκλογές της Κυριακής, θα πρέπει να τρόμαξε πολλούς.

Διότι είναι δύσκολοι καιροί για …Σουλτάνους!   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου