Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Γιατί ο Κυριάκος "καρατόμησε" την Παπακώστα κατ εντολήν Άδωνι; ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ το παρασκήνιο της απόφασης

Αποτέλεσμα εικόνας για Κυριάκος "καρατόμησε" την Παπακώστα
Σε καρατόμηση της βουλευτού Κατερίνας Παπακώστα από τη θέση της αναπληρώτριας τομεάρχη υγείας προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιλέγοντας για.. αντικαταστάτη της τον Ιάσωνα Φωτήλα. Τι ακριβώς όμως βρίσκεται πίσω από αυτή την απόφαση; Πολλοί την συνδέουν...
με τα όσα διαδραματίστηκαν το Μεγάλο Σάββατο , οπότε και στο στόχαστρο της γαλάζιας βουλευτίνας βρέθηκε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης, τον οποίο η κ. Παπακώστα κάλεσε να παραιτηθεί έως ότου η εξεταστικής επιτροπή ολοκληρώσει το έργο του. Αφήνοντας υπονοούμενα για το βίο και την πολιτεία του.  «Αφού ευχηθώ ,Καλή Ανάσταση ,και στον Άδωνι θέλω να τονίσω ότι η μέρα σήμερα είναι μεγάλη για την Χριστιανοσύνη για να απασχολεί με τα θέματα του ...επειδή όμως πιστεύει ότι ,ως αντιπρόεδρος , βάλλεται θα συμφωνήσω και θα του προτείνω το αυτονόητο ...έως ότου κλείσει η εξεταστική τις εργασίες της να απεκδυθεί από τον θεσμό. Επίσης η παράταξη δίνει τις μάχες και δέχεται τις επιθέσεις ,να τονίσω ότι εδώ διαφωνώ με την προσωπική αναφορά του... τέλος ,κανείς δεν είναι πολυτιμότερος της παράταξης στην οποία έχουμε την παράδοση, ο βίος και τα έργα μας να μην την εκθέτουν...»,  ήταν το σχόλιο της βουλευτού.
Είχε προηγηθεί η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη στη Real News, ο οποίος είχε δηλώσει μεταξύ άλλων πως: «η εξεταστική επιτροπή για την Υγεία, για να έχει νόημα, πρέπει να έχει καλές προθέσεις. Η συγκεκριμένη δυστυχώς γίνεται μόνο με έναν σκοπό: να σπιλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τους πολιτικούς του αντιπάλους, δηλαδή εμένα κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως τον κ. Βορίδη και τον κ. Λοβέρδο». Σχολιάζοντας στη συνέχεια την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αντικατασταθεί από τον βουλευτή της ΝΔ Ιάσονα Φωτήλα, η κυρία Παπακώστα έγραψε στο twitter: «Σχετικά με την απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για την αντικατάστασή μου από την θέση της αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας δηλώνω πως είμαι πάντοτε στη διάθεσή του,τις αποφάσεις του οποίου σέβομαι. Είμαι και παραμένω μάχιμος στρατιώτης κάτω από την σημαία της ΝΔ  από την αρχή και δίχως αμφιταλαντεύσεις. Ανήκω σε μία μεγάλη ιστορική παράταξη, η οποία είναι η ελπίδα των Ελλήνων. Και την  οποία υπηρετώ με γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας και της Ελληνικής κοινωνίας σε άγριους καιρούς. Εύχομαι καλή επιτυχία στον κ Ιάσονα Φωτήλα. »
Από πλευράς του, ο νέος αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Ιάσων Φωτήλας με ανάρτησή του στο twitter ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη: «Ο χώρος της υγείας "νοσεί" από την πολιτική ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θα δουλέψω για την αναβάθμισή του». Επίσης η ΝΔ ανακοίνωσε ότι στην εξεταστική επιτροπή για την υγεία θα συμμετάσχουν οι εξής βουλευτές του κόμματος: Γιώργος Βλάχος, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Νότης Μηταράκης και Χρήστος Μπουκώρος.
Το παρασκήνιο
Από την πρώτη μέρα που ο Άδωνις Γεωργιάδης μετακινήθηκε στη Νέα Δημοκρατία, παραμονές των εκλογών του 2012, οι περισσότεροι βουλευτές της παράταξης στη Β΄ Αθηνών δυσφόρησαν έντονα λόγω της δημοφιλίας, του χειμαρρώδους χαρακτήρα του και της ικανότητας του να προσαρμόζεται στις καταστάσεις χωρίς να το κρύβει. Μία εξ αυτών ήταν και η Κατερίνα Παπακώστα, η οποία δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί το 2009 και ως εκ τούτου «μάζευε» τα… κουκιά καταβάλλοντας μεγαλύτερη προσπάθεια από τους εκλεγμένους συναδέλφους της. Τελικώς πέτυχε να μπει στη Βουλή λόγω ποσόστωσης και επανεξελέγη και στις δύο κάλπες του 2015.
Στον πρώτο ανασχηματισμό του 2013 η Παπακώστα δεν αποτέλεσε επιλογή του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος τοποθέτησε τον Άδωνη Γεωργιάδη στη θέση του υπουργού Υγείας. Το όνομα της ακούγονταν έντονα για τη θέση της υφυπουργού Υγείας την οποία είχε απορρίψει η Σοφία Βούλτεψη αλλά μετά από «καραμπόλες» δόθηκε στην Ζέττα Μακρή. Η Παπακώστα «έδειξε» προς την πλευρά του Γεωργιάδη ως υπαίτιου για τη μη αξιοποίηση της ενώ το καλοκαίρι του 2014 όταν ο Σαμαράς αποφάσισε να της αναθέσει το υφυπουργείο με υπουργό τον Μάκη Βορίδη, ήταν η σειρά του  Γεωργιάδη να διαμαρτυρηθεί. Και τούτο διότι τέθηκε εκτός υπουργικού σχήματος όταν άλλοι συνάδελφοι του από τη  Β' Αθηνών ανελάμβαναν κυβερνητικά πόστα  (Μητσοτάκης, Μεϊμαράκης, Χατζηδάκης, Δένδιας,  Βούλτεψη,  Ντινόπουλος,  Παπακώστα κτλ).
Στις εσωκομματικές κάλπες του 2015-2016 η Παπακώστα στήριξε ανοιχτά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη όπως ανοιχτά καταφέρονταν «εναντίον των ξενόφερτων».  Περαιτέρω, είχε ενοχληθεί σφόδρα από την… επέκταση Γεωργιάδη στο σύνολο της Β΄ Αθηνών όταν είναι  παγκοίνως γνωστό  πως οι υποψήφιοι αυτής της «αχανούς» περιφέρειας συνεννοούνται για το… γεωγραφικό εύρος των δραστηριοτήτων τους. Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης ως πρόεδρος προσπάθησε να αμβλύνει την κατάσταση γνωρίζοντας μάλιστα ως βουλευτής της Β΄ Αθηνών, τις προστριβές των πολιτικών στελεχών στη συγκεκριμένη περιοχή, γι΄αυτό και τον Νοέμβριο του 2016 ανέθεσε καθήκοντα αναπληρωτή τομεάρχη Υγείας στην κ. Παπακώστα. Το ποτήρι δεν άργησε να… ξεχειλίσει. Ωστόσο, προς το παρόν τουλάχιστον, κρατήθηκαν τα προσχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου