Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Η Χαζοαριστερά και οι «ηθοποιοί» της μαρκίζας

Bήμα- βήμα κατρακυλά  προς τον αυταρχισμό, ο έγκλειστος πρωθυπουργός. Απο το παράθυρο του, στο Μέγαρο Μαξίμου αντικρύζει μόνο τις κλούβες των ΜΑΤ και όχι τα αυτοκίνητα που απαγορεύεται να περάσουν την Οδό Ηρώδου Αττικού.

Αυτή η απόσταση απο την πραγματικότητα και η ψευδαίσθηση της εξουσίας οδηγεί σε συμπεριφορές που ρέπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Προχθές, συνέστησε στους τραπεζίτες να βοηθήσουν παρεμβαίνοντας στα ΜΜΕ που χρηματοδοτούν ώστε να σταματήσει η ροή ψευδών ειδήσεων ότι, κινδυνεύει η πρώτη κατοικία.
Η σκηνή είναι τραγελαφική καθώς θυμίζει τις συστάσεις του Παπαδόπουλο ή του Παττακού κατά την επταετία. Ο αντιπρόεδρος Δραγασάκης λοιπόν θα ελέγχει τους πίνακες διαφήμισης των τραπεζών, όπως ήδη κάνει μάλλον. Προσοχή, είναι ο άνθρωπος που έβαλε κι αυτός την υπογραφή του στην τρίτη ανακεφαλαιοποίηση, μέσω της οποίας ενεργητικό 365 δισ. πωλήθηκε έναντι 5,5 δισ. Ένας δηλαδή απο το συνοθύλευμα των Σύριζα- Ανελ ο οποίος έχασε 40 δις. ευρώ στις τράπεζες και έδινε εντολές σε τραπεζίτες.

Ο κατάλογος των πρώην και νυν στελεχών του έγκλειστού μακρύς : Βαρουφάκης- Τσακαλώτος- Δραγασάκης- Σταθάκης- Σκουρλέτης - Βερναρδάκης ( υπουργός Επικρατείας και παρακολουθήσεων ) κλπ. Μπορούσε ή μπορεί μ αυτά τα στελέχη να κινητοποιήσει την οικονομία με έκτακτα μέτρα και όχι με τους ληστρικούς φόρους και τα επιδόματα ; Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Τα θέματα που ασχολήθηκαν ορισμένοι απο τους παραπάνω υπουργούς υποδεικνύουν ότι, «φώναζαν» στην αρχή και στην συνέχεια έλυναν τις διάφορες υποθέσεις επενδυτών και ιδιωτών.

Λ.χ Κοιτάξτε τι έγινε στον χώρο της ενέργειας ή των εξορύξεων τα τελευταία χρόνια και τις ωφελείται. Μέτρα που να κινητοποιούν την οικονομία ( απάλειψη φόρων σε εργοστάσια, μείωση φόρων  αποσβέσεις σε επιχειρήσεις, εκμετάλλευση της γης σε νησιά, μέτρα για τις εξορύξεις κλπ ) δεν είναι ικανοί, όχι να τα κατανοήσουν, πόσω μάλλον να τα αποφασίσουν. Ακόμη και στην επένδυση του Ελληνικού όλος ο κόσμος παρακολουθεί στη νιοστή πολλά από όσα συνέβαιναν και στο παρελθόν. Πόσο χρόνο και χρήμα είχε σπαταλήσει ο αείμνηστος Κωνσταντακόπουλος για το Costa Navarino ; Η Χαζοαριστερά της πλατείας που ακολουθεί τους ανωτέρω «ηθοποιούς» της μαρκίζας του θιάσου Σύριζα- Ανελ επαναλαμβάνει μονίμως το ίδιο μηδενιστικό επιχείρημα : Δεν διαλύσαμε εμείς την χώρα 40 χρόνια, μην μιλάτε όμως, για να αρπάξουμε και να την αποτελειώσουμε. Η Χαζοριστερά που χθες ψήφισε τις τροπολογίες για διώξεις των πλειστηριασμών για να μην πέσει απο την κυβέρνηση, θα δει και την αυλαία της παράστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου