Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΑΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ


Φωτογραφία του Konstantinos Triantaphyllidis.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ

Η ΑΝΑΓΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΝΗΤΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΑΝΔΡΑΣ ΕΞΗΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΛΛΥΣΗ ΤΟΥ DNA ΤΗΣ Μελλοντικές εφαρμογές στον άνθρωπο.
Οι σαλαμάνδρες διαθέτουν μια εξαιρετική ικανότητα αναγέννησης πολύπλοκων τμημάτων του σώματός τους, όπως τραυματισμένων άκρων, δέρματος, ακόμη και τμημάτων του εγκεφάλου. Ωστόσο η απουσία χρηματικών πόρων έχει περιορίσει την κατανόηση του μηχανισμού της αναγεννητικής ικανότητας της σαλαμάνδρας.

Ερευνητές στο Ινστιτούτο Karolinska (Σουηδία) κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν το γιγαντιαίο γονιδίωμα ενός είδους σαλαμάνδρας (Reading and editing the Pleurodeles waltl genome reveals novel features of tetrapod regeneration", Nature Communications, online 22 December 2017). Διαπίστωσαν ότι είναι έξι φορές μεγαλύτερο από το ανθρώπινο γονιδίωμα. Ανάμεσα στα πρώτα ευρήματα είναι μια μοναδική οικογένεια γονιδίων που εκφράζεται σε εμβρυακά βλαστοκύτταρα και εξηγεί την εξαιρετική ικανότητα των σαλαμάνδρων να αναγεννούν πολύπλοκα μέρη του σώματός τους. Πέρα από αυτά, υπάρχουν και άλλα γονίδια που ενορχηστρώνουν και ελέγχουν την πραγματική διαδικασία αναγέννησης. Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν ότι η πλήρης αποκρυπτογράφηση του αναγεννητικού μηχανισμού της σαλαμάνδρας μελλοντικά θα είναι δυνατόν να αναγεννιούνται ακρωτηριασμένα τμήματα του ανθρώπινου σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου