Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Επιμένει ο Ντιμιτρόφ: Είμαστε «Μακεδόνες», μιλάμε τη «μακεδονική» γλώσσα


Δύο ημέρες πριν από το νέο γύρο των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, στη Βιέννη, ο Νίκολα Ντιμιτρόφ παρουσίασε τις «κόκκινες» γραμμές της γειτονικής χώρας, επιμένοντας ταυτόχρονα στη «μακεδονική» καταγωγή.
Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, μιλώντας στον τηλεοπτικό
σταθμό Telma, σημείωσε υπήρξε κάποια πρόοδος κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά για την ονομασία, ωστόσο τόνισε ότι η επιλογή ενός ονόματος, χωρίς δυνατότητα μετάφρασης είναι «απαράδεκτη».
«Η ουσία του συμβιβασμού στηρίζεται σε δύο πυλώνες. Ο πρώτος είναι η ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, που θα διαφοροποιεί την «Μακεδονία» από την ελληνική Μακεδονία. Ο δεύτερος είναι η αποδοχή –προφανώς από την ελληνική πλευρά - πως οι γείτονες μας είναι «Μακεδόνες» που μιλάνε τη «μακεδονική» γλώσσα», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά κ.Ντιμιτρόφ.

Μάλιστα υπογράμμισε με νόημα ότι θα πρέπει να είναι «αξιοπρεπής» η ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και πρόσθεσε:
«Ο στόχος μας είναι να πετύχουμε μία αξιοπρεπή διάκριση μεταξύ της ‘Μακεδονίας’ και της περιοχής στην Ελλάδα, αν είναι δυνατόν, διατηρώντας τη ταυτότητά μας, χωρίς ταπείνωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου