Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΕΡΤ Το… ημετερίζι της νέας ολιγαρχίας

Γράφει ο
Κώστας Χατζιδάκης
Η Εξουσία για να νιώθει ισχυρή και ασφαλής, πλαισιώνει και πλαισιώνεται από τα παιδιά της τής ολιγαρχίας των κομματόσκυλων και των εκάστοτε περιστασιακών (βρυ)κολάκων!
Έτσι δημιουργείται η τάξη των -επιλεγμένων για την δουλοπρέπειά τους αλλά χωρίς άλλα προσόντα και ερείσματα- ημετερόμισθων! Οι μισοί στην ΕΡΤ είναι ακριβώς έτσι και οι άλλοι μισοί είναι απλά καραβάνες δοτών πάντα.
Βέβαια κάποιοι ρομαντικοί θα περίμεναν από μια προοδευτική υποτίθεται κυβέρνηση, Ανθρώπους με ιστορία, ταλέντο, πορεία, ιδανικά… Και εδώ είναι η πλάνη, γιατί στην πραγματικότητα είναι
όλοι τους μια συντεχνία επαγγελματιών του τερπνού μετά του ωφελίμου! Της κοινωνικής τους ισχύος και μαζί της μεγαλοοικονόμας!
Μήπως είχε δίκιο ο Σαμαράς λοιπόν που είχε θελήσει μια επανεκκίνηση στην ΕΡΤ; Θα ήταν τότε μια πραγματικά μοναδική υπέρβαση! Αν είχε σχεδιάσει όμως έτσι ώστε το κλείσιμο να ήταν μόνο για ένα διήμερο, αλλιώς….
...Ηρωοποιήθηκαν τελικά όλα τα εκεί δοτά τσακάλια και τα νεότερα τρωκτικά, και ο Λαός, η ενημέρωση και η καλλιέργειά του, συνέχεια στην αγκαλιά του πανδαμάτορα προγραμματισμένου τους Μορφέα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου