Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Τους άφησαν μόνους στη σκευωρία της Νοvartis

Τους άφησαν μόνους στη σκευωρία της Νοvartis
Του Αλέξανδρου Διαμάντη
Με συνεχόμενες νομικές, πολιτικές και διαδικαστικές ντρίμπλες επιχειρεί η κυβέρνηση να συσκοτίσει την υπόθεση της Novartis και παράλληλα να «παίξει» καθυστερήσεις, μέχρι τελικά να αποφασίσει η πλειοψηφία να σταλεί ο φάκελος πίσω στη
Δικαιοσύνη. Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ προχώρησαν σε μια τραγελαφική πρόταση: Ζήτησαν να κληθούν οι 9 αναφερόμενοι στην δικογραφία (πλην Βενιζέλου που έχει ήδη παραστεί), ώστε να πουν την άποψή τους σχετικά με το αν η επιτροπή έχει αρμοδιότητα ή όχι!
Αυτονοήτως τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν την κυβέρνηση και έσπευσαν να αποχωρήσουν, μέχρι η πλειοψηφία να αποφασίσει σχετικά με την αρμοδιότητα. «Είναι ξεκάθαρο για μιας ότι αυτό ολοκληρώνει την σκευωρία από πλευράς πλειοψηφίας», είπε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης και προσέθεσε:  «Είναι σαφές ότι εμείς οι βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουμε αρνηθήκαμε την περαιτέρω συμμετοχή μας και δηλώσαμε ότι θα επανέλθουμε αν τυχόν η επιτροπή αποφασίσει να εξετάσεις μάρτυρες και αποδεικτικά στοιχεία και προβεί στην ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης».  Σύμφωνα, άλλωστε, με τον ίδιο όταν παραπέμπει η δικαιοσύνη την δικογραφία στη Βουλή ήδη έχει λάβει θέση ποιος έχει την αρμοδιότητα.
Από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας ο Νίκος Παρασκευόπουλος μίλησε για προσχηματική αποχώρηση της αντιπολίτευσης, «επειδή η συζήτηση συνεχίζεται». Αυτό το οποίο είναι σαφές είναι ότι εάν πρώτα προχωρούσαμε στις αποδείξεις θα είχαμε όλο το θέμα ανάποδο», είπε και λίγο αργότερα έκανε σαφές ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να στείλει την δικογραφία πίσω στη Δικαιοσύνη. Κι αυτό διότι τόνισε με νόημα: «Διαλεύκανση φως και δίκαιο έχουμε μόνο αν η υπόθεση πάει στη δικαιοσύνη».
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Παπαθεοδώρου σχολίασε ότι ανεξάρτητα από την απόφαση που θα πάρει η επιτροπή θα πρέπει να δούμε τα αδικήματα. «Δεν θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει η γνώμη των 10 για το αν έχουμε αρμοδιότητα. Η κυβέρνηση οδηγεί σε ευθανασία την επιτροπή μεσώ Θηβών. Δεν θα γίνουμε φόντο σε αυτό το φτηνό κόλπο», συμπλήρωσε ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς.
Τέλος, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης υπογράμμισε «αποχωρούμε γιατί δεν μπορούμε να γίνουμε μέλος αυτής της κωλυσιεργίας της καθυστέρησης της υπόθεσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου