Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Διαμαντοπούλου: Διαχρονικό δόγμα ότι η ισχυρή Άμυνα διαφυλάσσει την ειρήνη

 Διαμαντοπούλου: Διαχρονικό δόγμα ότι η ισχυρή Άμυνα διαφυλάσσει την ειρήνη

Τη θέση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Τσίπρα ότι «η Άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός» την οποία διατύπωσε την Τρίτη από το βήμα της Βουλής, σχολίασε η πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρώην υπουργός και πρώην επίτροπος στην Κομισιόν, Άννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας τη διαχρονικότητα του δόγματος ότι η ισχυρή Άμυνα διαφυλάσσει την ειρήνη.

Η κ. Διαμαντοπούλου μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα τόνισε πως «ακόμα και αν δεχθούμε ότι αυτή είναι μια φράση αποκομμένη από τα υπόλοιπα, δεν αποτυπώνει το λαϊκό αίσθημα και τις ανάγκες της χώρας».

Όπως διευκρίνισε, η συζήτηση χθες στη Βουλή έγινε υπό το κλίμα του ουκρανικού, της σύγκρουσης Ρωσίας - ΗΠΑ, της Δύσης, του ρόλου της Γαλλίας ενώ «η απόφαση η δική μας έχει να κάνει με την

Τουρκία, με μια επεκτατική στρατηγική διαρκείας και βλέπουμε ότι οι διεθνείς οργανισμοί λόγω και του ρόλου της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, είναι πολλές φορές κατευναστικοί».

Η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι η πολιτική μας πρέπει να έχει αποτρεπτικό χαρακτήρα η οποία σε συνδυασμό με τη σωστή επιλογή συμμάχων, που μας συνοδεύει ιστορικά, είναι πολύ ουσιαστική. Τόνισε ότι η επιλογή συμμάχων για εμάς είναι η Δύση, γιατί εάν δούμε ιστορικά, μόνο η Δύση έχει υποστηρίξει την Ελλάδα σε όλες τις κρίσιμες στιγμές και πως ναι μεν οι Ρώσοι είναι φίλοι μας, είναι Ορθόδοξοι, βρίσκονται κοντά μας, αλλά δεν έχουμε απτά δείγματα συνεργασίας και υποστήριξης από τη Ρωσία σε δύσκολες στιγμές της Ελλάδας.

Χαρακτήρισε απλοϊκή προσέγγιση για κάποιον που διετέλεσε πρωθυπουργός, όπως είπε, ενώ οι αμυντικές δαπάνες είναι η προϋπόθεση για την ύπαρξη της χώρας μας και για την αποτροπή ενός βασικού κινδύνου, να λέει ότι αυτό θα μας πάει στα μνημόνια. «Καλό θα ήταν ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να δουν ότι το εθνικό συναίσθημα είναι πάρα πολύ καθοριστικό για την εμπιστοσύνη σε μια πολιτική δύναμη, η οποία δεν μπορεί να αποκόπτεται από την αίσθηση ασφάλειας που θέλει να έχει ο λαός με δεδομένη τη θέση του» είπε χαρακτηριστικά η κ. Διαμαντοπούλου.

Όπως επισήμανε, η εκτίμηση είναι πάντα ότι τέτοιου είδους αγορές και επιλογές, που είναι όπλα πρωτοποριακά, πολύ υψηλής τεχνολογίας και που αλλάζουν την ισορροπία, τα παίρνουμε ώστε να μην τα χρησιμοποιήσουμε ποτέ, αυτό είναι το ζητούμενο, λέγοντας χαρακτηριστικά «όσο πιο ισχυρά προετοιμάζεσαι για πόλεμο, τόσο πιο πολύ προστατεύεις την ειρήνη, αυτό είναι ένα δόγμα διαχρονικό στους αιώνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου