Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση για το καταστατικό - Αποχώρησε η «Ομπρέλα», στις 15/5 η ψηφοφορία για τα νέα μέλη

Ένταση για το καταστατικό - Αποχώρησε η «Ομπρέλα», στις 15/5 η ψηφοφορία για τα νέα μέλη
Eurokinissi

Ένταση σημειώθηκε λίγο πριν τη λήξη του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατάθεση τροπολογίας για το καταστατικό από την «Ομπρέλα».

Συγκεκριμένα, η τροπολογία ήθελε να έχουν δικαίωμα ψήφου όσοι έχουν ψηφίσει τουλάχιστον μία φορά σε νομαρχιακές κομματικές εκλογές. Η «Ομπρέλα», αντίθετα με την εισήγηση της επιτροπής καταστατικού, ζητούσε τα νέα μέλη να είχαν τουλάχιστον μια αυτοπρόσωπη είτε ηλεκτρονική παρουσία στην οργάνωση μελών όπου θα εντάσσονταν.

Συγκεκριμένα, η ψηφοφορία για τις τροπολογίες η οποία παρότι επαναλήφθηκε δις, επειδή ήταν δια της ανατάσεως της χειρός και δεν μπορούσε να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα, με παρέμβαση του γραμματέα του κόμματος Δ. Τζανακόπουλου, προτάθηκε να

ψηφιστούν και αυτές, στις 15 Μαίου (μαζί με την ψηφοφορία για εκλογή προέδρου και ΚΕ). Σύμφωνα με τον γραμματέα, ήταν αδύνατο να στηθεί κάλπη εκείνη τη στιγμή, καθώς πολλοί σύνεδροι από την επαρχία είχαν ήδη αποχωρήσει.

Από πλευράς «Ομπρέλας» παρενέβη ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος απέρριψε την πρόταση Τζανακόπουλου. Ακολούθησε ψηφοφορία δια της ανατασεως της χειρός, επί της πρότασης Τζανακόπουλου η οποία και εγκρίθηκε. Ο Πάνος Σκουρλέτης ωστόσο, κατήγγειλε τη διαδικασία και ανακοίνωσε ότι η «Ομπρέλα» δεν θα συμμετάσχει στη δεύτερη ψηφοφορία και αποχωρεί.

Συμβιβαστικά κινήθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προτείνοντας να πορευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως έχει με αυτό το καταστατικό και να πραγματοποιηθεί ένα καταστατικό συνέδριο.

Η ένταση εκτονώθηκε τελικά με παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για καταστατικό συνέδριο, μπορεί να συζητηθεί σε διαρκές συνέδριο, κομματικά καθώς ούτως ή άλλως όσοι προσέλθουν στις κάλπες της 15ης Μαΐου, θα έρθουν με φυσική παρουσία, συνεπώς θα πληρείται ο όρος της αυτοπρόσωπης συμμετοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου