Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Lamda: Ποιο είναι το πρώτο κτίριο στο Ελληνικό

Lamda: Ποιο είναι το πρώτο κτίριο στο Ελληνικό 

Ένα πρωτότυπο κτιριακό συγκρότημα, το οποίο θα στεγάσει 4 σωματεία ΑμέΑ είναι το πρώτο κτίριο που θα ανεγερθεί στο Ελληνικό, στην μεγαλύτερη αστική ανάπλαση της Ευρώπης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και παρουσίασε η Landa Development σε ειδική εκδήλωση την Τρίτη 19 Απριλίου.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου και η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος, Κατερίνα Παναγοπούλου.

Το κτιριακό συγκρότημα διαθέτει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, οι

οποίες είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τα διεθνή πρότυπα για την αειφόρο ανάπτυξη. Το πρώτο κτίριο της Lamda Development στο Ελληνικό, έχει σχεδιαστεί και αναμένεται να υλοποιηθεί ώστε να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες των ΑμεΑ, ενθαρρύνοντας παράλληλα την ένταξη τους στην κοινωνία με αποτελεσματικό τρόπο. Το κόστος κατασκευής φτάνει τα 15 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την Lamda Development.

Το κτίριο εντάσσεται πλήρως στον ιστό του έργου και διαθέτει πρόσβαση σε βασικές οδικές αρτηρίες, ενώ απέχει μόλις 200 μέτρα από τον σταθμό του Μετρό «Αργυρούπολη». Το πρωτοποριακό αυτό συγκρότημα είναι σχεδιασμένο με βάση τα πρότυπα για την αειφόρο ανάπτυξη ενώ θα περιβάλλεται από κήπο ο οποίος θα καλύπτει το 50% της έκτασης όπου θα φυτευτούν 12.000 φυτά, θάμνοι και λουλούδια της ελληνικής φύσης καθώς και 142 δένδρα. Στόχος είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος φωτεινού και λειτουργικού συγκροτήματος που θα προσφέρει στους κατοίκους του ταυτόχρονα και την ανεξάρτητη λειτουργία αλλά και την από κοινού χρήση και καλύπτει και ιδιαίτερες ανάγκες πρόσβασης των συγκεκριμένων ομάδων.

Η κατασκευή του αναμένεται να ολοκληρωθεί το Ά εξάμηνο του 2023.

Το κτίριο θα στεγάσει τα εξής σωματεία ΑμέΑ: Aμυμώνη, Ερμής, Νίκη, και Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας – ΣαμΣΚΠ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, ανακοίνωσε ότι το κτίριο θα κατασκευαστεί σε έκταση 7 στρεμμάτων. Επίσης, έκανε λόγο για ένα «πρότυπο κτίριο», το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τις ανάγκες των ΑμέA. Όπως τόνισε, η προσβασιμότητα και η συμπερίληψη αποτελούν προτεραιότητα για το σύνολο της επένδυσης στο Ελληνικό με τον «ανθρώπινο παράγοντα να δίνει προστιθέμενη αξία στο έργο». Όπως είπε, σε όλο το έργο υπάρχουν ειδικές προβλέψεις για ΑΜΕ σε πεζοδρόμους, μονοπάτια, παιδικές χαρές με προβλέψεις για συγκεκριμένα υλικά και ράμπες πρόσβασης ενώ σε διάφορα σημεία θα υπάρχουν ειδικές πινακίδες για ανθρώπους με προβλήματα όρασης. «Όραμά μας δεν είναι μόνο η δημιουργία ενός σύγχρονου κτιρίου αλλά ενός νέου τρόπου ζωής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ο. Αθανασίου.

Με τη σειρά τη σειρά του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν, λέγοντας ότι αρχικά υπήρχαν ανησυχίες για το τι θα γίνει με τα σωματεία ΑμεΑ που βρίσκονται στο Ελληνικό και στεγάζονται στις παλιές εγκαταστάσεις, όταν ξεκινήσουν τα έργα. Ωστόσο, όπως είπε, οι εξελίξεις που ακολούθησαν, ήρθαν να επιβεβαιώσουν ότι «η Lamda Development είναι μια εταιρεία με κοινωνική ευθύνη». Στο σημείο αυτό ο Υπουργός υπογράμμισε ότι «αυτό που περίμενα να γίνει, ήταν πολύ λιγότερο από αυτό που τελικά έγινε».

«Η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη δεν είναι ένα έργο που ξεκινά με αποκλεισμό κάποιων ανθρώπων αλλά που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους» κατέληξε o Υπουργός.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι με το κτίριο αυτό τα άτομα με αναπηρία «βρίσκουν τη θέση τους μέσα στο αστικό περιβάλλον, που σχεδιάζεται και υλοποιείται για να είναι προσβάσιμο σε όλους και όλες». Η Δ. Μιχαηλίδου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το σημαντικό αυτό κτίριο εντάσσεται στο «μοντέλο της συμπεριληπτικότητας», το οποίο «αξιοποιεί τον πλούτο της διαφορετικότητας και επενδύει στην κοινωνική συνοχή». Συγχρόνως, έκανε λόγο για ένα «εμβληματικό έργο» που στέλνει το μήνυμα ότι «δεν υπάρχει ανάπτυξη με αποκλεισμούς».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απέστειλε χαιρετισμό προς την εκδήλωση, καθώς δεν μπόρεσε να παραβρεθεί αυτοπροσώπως επειδή νοσεί από κορωνοϊό. Στον χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε τα εξής: «Για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ιδιαίτερα για τους ανθρώπους με αναπηρία, ”τους πάσχοντες σε ολόκληρο τον βίο τους, ό,τι και να κάνουμε είναι πάντα λίγο”, έλεγε ο Αλβέρτος Σβάιτσερ. Οι δυσκολίες, κάποτε ανυπέρβλητες, που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι συμπολίτες μας ΑμεΑ, καθιστούν επιτακτικό χρέος όλων μας τη διαρκή υποστήριξη και φροντίδα τους, όπως και τη συνεχή παροχή αξιόπιστων υπηρεσιών μέσα σε σύγχρονες και κατάλληλα εξοπλισμένες θεραπευτικές μονάδες.

Από καιρό τώρα, οι υπηρεσίες Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας τεσσάρων συλλόγων για ενήλικες και παιδιά με αναπηρίες, στεγάζονται σε παλαιές και δυσλειτουργικές εγκαταστάσεις, εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού. Η απόφαση της Lamda Development να προχωρήσει με δικές της δαπάνες στην ανέγερση ενός πρωτοποριακού κτιριακού συγκροτήματος στον χώρο του πρώην αεροδρομίου για τη στέγαση όλων αυτών των συλλόγων αποτελεί σημαντικό βήμα, τόσο για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους που συμπάσχουν, όσο και για την ορθή αξιοποίηση της περιοχής, προς όφελος πάντα της ελληνικής κοινωνίας.

Το νέο βιοκλιματικό κτίριο πιστεύουμε ότι θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ουσιαστικές ανάγκες που έχουν προτάξει οι ενδιαφερόμενοι φορείς «Αμυμώνη», «Ερμής», «Νίκη», όπως και ο «Σύλλογος ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας», και τα μέλη τους, θα έχουν επιτέλους στη διάθεσή τους χώρους φωτεινούς, ασφαλείς και εύχρηστους, ώστε να μπορούν να αναπτύσσουν απερίσπαστοι τις δραστηριότητες και τη δημιουργικότητά τους.

Η επικείμενη έναρξη των εργασιών ανέγερσης του συγκροτήματος αυτού, στο πρότυπο των αειφόρων σχολικών κτιρίων, μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία για το παρόν και το μέλλον των ευάλωτων συμπολιτών μας. Σε καιρούς κρίσης και οξυμένων προκλήσεων, η κοινωνική αλληλεγγύη είναι το πιο ισχυρό μας αντίδοτο. Εύχομαι αυτή η ‘‘Κιβωτός” φροντίδας, μάθησης και αγάπης, να είναι σύντομα έτοιμη, συμβάλλοντας με την παρουσία της στην κοινωνική, υγειονομική και περιβαλλοντική αναβάθμιση ολόκληρης της περιοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου